Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκτός γηπέδου στο ματς με τον Βόλο...Απ ότι φαίνεται ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα γλιτώσει την τιμωρία της έδρας και το μόνο που απομένει είναι η τελική απόφαση του αθλητικού δικαστή, η οποία αναμένεται αργά σήμερα το βράδυ η αύριο το πρωί...Πιο συγκεκριμένα:

16.10 * Μπορεί οι αθλητικοί δικαστές να άργησαν να βρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Superleague, ωστόσο, το παρών από νωρίς έδωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιαννίκος.
16.13 * Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την υπόθεση του Ατρόμητου. Η λογική λέει ότι η υπόθεση του ΠΑΟΚ θα εκδικαστεί τελευταία. Δηλαδή, θα ξεκινήσει σε περίπου μισή ώρα.
16.17 * Θυμίζουμε ότι τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούν στη διαδικασία ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, ο υπεύθυνος ασφαλείας Νόντας Παπαεπαμεινόντας και οι δύο νομικοί κ.κ Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας.
Οι... διακοπές του Αστυνομικού διευθυντή
16.27 * Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ζητά την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας. Επίσης, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για την αλλαγή ώρας εκδίκασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Βόλο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας έχει άδεια μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου από την υπηρεσία του, γι' αυτό δεν παρέστη.
Άρνηση στην αναβολή
16.30 * Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, επειδή όπως είπαν δεν βρίσκονται στη διαδικασία κάποιοι σοβαροί μάρτυρες, λόγω κωλύματος. Το αίτημα απορρίφθηκε από τους δικαστές και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Η απόφαση έφερε την αντίδραση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος είπε: "Δεν τιμά καθόλου την Superleague η απουσία του αστυνομικού διευθυντή. Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεται εδώ η Αστυνομία για να δικαιολογήσει όσα έγραψε στην αναφορά της."
16.34 * Ένας εκ των δύο νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, ο κ. Μπίρδας, έχει ξεκινήσει την αγόρευσή του... Ο εκπρόσωπος του "Δικέφαλου", συγκρίνει τα επεισόδια του Βόλου, με αυτά που έλαβαν χώρα στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό και υποστηρίζει πως δεν συντρέχει λόγος ο ΠΑΟΚ να δικαστεί για επεισόδια ευρείας κλίμακας.
16.49 * Ο κ. Μπίρδας ολοκλήρωσε και τώρα τον λόγο παίρνει ο μάρτυρας υπεράσπισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Νόντας Παπαεπαμεινόντας. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν έξω από το Πανθεσσαλικό. Μάλιστα, τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του ένα βίντεο που μπορεί να δώσει απαντήσεις.
17.01 * O κ. Παπαεπαμεινόντας δέχεται ερωτήσεις από τους δικαστές. Οι δικαστές ρωτάνε για το αν υπάρχει περίπτωση να μπήκαν στο γήπεδο οπαδοί του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήριο, αλλά και για τη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία...
17.10 * Ο κ. Παπαεπαμεινόντας συνεχίζει να δέχεται ερωτήσεις. Πιο πρόσφατες, για όσα συνέβησαν στην κερκίδα του ΠΑΟΚ, αλλά μετά το τέλος του αγώνα.
17.16 * Τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος. Ο κ. Κυριάκος μιλά για την προαναγγελία του καναλιού που έχει τα δικαιώματα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η οποία αναφέρει ότι ο αγώνας θα γίνει στην άδεια Τούμπα.
17.20 * Ο Κυριάκος Κυριάκος χαρακτηρίζει αστεία την έκθεση της Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα είπε ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται εδώ για να δικαστεί, ενώ είναι ήδη δικασμένος. Άποψη με την οποία συμφώνησαν και οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
17.28 * Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει τη μαρτυρία του και μιλάει διαρκώς για λανθασμένο χειρισμό της κατάστασης από την Αστυνομία, ακυρώνοντας με επιχειρήματα την έκθεσή της.
17.37 * Ο κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης παίρνει τον λόγο: "Πρέπει να αναφερθούν ότι: υπάρχουν καλές σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων. Η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της ημέρας στον Βόλο πέρασε απαρατήρητη. Μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αστυνομίας αναφέρεται η χρήση των χημικών. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Είναι δυνατόν; Να προκαλείτε τόση ζημιά στον κόσμο, επειδή 10 άτομα είχαν άσχημες διαθέσεις. Να τιμωρούμε την ΠΑΕ, να τιμωρούμε τον πολίτη. Η Αστυνομία γιατί αν μένει ατιμώρητη;. Η έκθεση μιλά για γυάλινα μπουκάλια στην κερκίδα του ΠΑΟΚ. Που τα βρήκανε τα μπουκάλια;;; Είναι δυνατόν;; Που τα βρήκανε; Δηλαδή να δεχθούμε ότι οι αστυνομικοί είναι τόσο ανίκανοι; ή να δεχθούμε ότι λένε ψέμματα;"
17.44 * Ο κύριος Μαυρομάτης, εμφανώς εκνευρισμένος συνεχίζει την αγόρευσή του. Φέρνει διαρκώς παραδείγματα και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη του Βόλου από τη χρήση δακρυγόνων.
17.45 * Ο κύριος Μαυρομάτης καταθέτει εγγράφως την  ανακοίνωση του συνδέσμου οδηγών λεωφορείων Β.Ελλάδος. Στη συνέχεια διαβάζει μία μαρτυρία ενός οπαδού που βρέθηκε εκεί. Ο κ. Μαυρομάτης είναι αγανακτισμένος. "Θεωρώ εξαιρετικά άδικο να βρίσκεται στο εδώλιο μία ΠΑΕ, γιατί της συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι αστυνομικοί. Σταματώ εδώ."
17.50 * Στο τέλος της αγόρευσις του ο Αχιλλέας Μαυρομάτης καταθέτει δημοσιεύματα εφημερίδων με μαρτυρίες όσων συνέβησαν στον Βόλο...
17.53 * Ο κ. Μπίρδας μιλά για δεδικασμένα παρόμοιων υποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι με τα επιχειρήματα που προέταξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταρρίπτεται ο χαρακτηρισμός "ευρείας κλίμακας" για τα επεισόδια του Βόλου. Ο κ. Μπίρδας κατέληξε ότι για όσα έγιναν στον Βόλο φταίει ο χειρισμός της Αστυνομίας.
17.56 * Ο κ. Μπίρδας τονίζει πως σε περίπτωση τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ θα χάσει περίπου 700.000 ευρώ.
17.57 * Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και αναμένουμε την απόφαση μέχρι το βραδυ...

πηγή olapaok.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου