Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ?

Διαβάζουμε ότι δεν υπολογίζεται ο Κουτσιανικούλης και δεν ανοίγει ρουθούνι… Εντύπωση προκαλεί που κανείς δεν ασχολείται με τα δυό εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για τον Μέσι από τη Λάρισα και τον Ηρακλή Χάλκης και τώρα θα αποδεσμευθεί. Στην καλύτερη θα γυρνοβολά δεξιά κι αριστερά ως δανεικός και κάποια στιγμή θα αποχωρήσει οριστικά από τον ΠΑΟΚ.
Θυμάμαι,που εκείνες τις μέρες της μεταγραφής του «Κούτσια», διαβάζαμε διθυράμβους για τον Γκαγκάτση που είχε συμβάλλει τα μέγιστα.
Είχε τη γνωριμία με τους Κρητικούς και ο ΠΑΟΚ τον πήρε κοψοχρονιά. Λες και σφάζονταν στην ποδιά του ένα σωρό ομάδες για να τον αποκτήσουν. Κι άμα ήθελε ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει… σιγά μην έδινε μάχη με τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν είχαν πάρει πριν καν κινηθεί ο ΠΑΟΚ.
Αλλά, τα χρήματα του ΠΑΟΚ είναι χρήματα των οπαδών, του μεγάλου χορηγού και κάποιος δεν τα υπολόγισε. Τα ξόδεψε, για την αγορά ενός ταλέντου που είχε μόλις 27 συμμετοχές στην Super League, ενός ταλέντου που δεν είχε καθιερωθεί καλά καλά ούτε στον Εργοτέλη!!!!
Αλήθεια τι ήταν αυτό που ώθησε την διοίκηση Ζαγοράκη να τον αγοράσει?Αντικειμενικά, βλέποντας και μόνο κανείς την σωματοδομή του παίκτη, αντιλαμβάνετε πως πρόκειτε για ένα 22 χρονο εγκλωβισμένο σε σώμα 10 χρονου....Αν εξαιρέσει κανείς την ταχυτητά του, όλα τα άλλα ήταν για το ανάθεμα...
Δεν σουτάρει, δεν πασάρει,δεν τριπλάρει,δεν τζατζάρει δεν μπουκάρει,δεν πέρνει κεφαλιά....Ενώ απο μυαλά και προσωπικότητα αστο καλύτερα, μπορούν να μας απαντήσουν εύκολα οι λουλουδούδες και οι τραγουδιάρες της περιοχής αεροδρομίου....
Πεταμένα λεφτά σε μια περίοδο οπου και το τελευταίο ευρο βγαίνει με ιδρώτα και αίμα....Παρόλα αυτά ολοι κάνουν μούγκα,τι στιγμή του τα τοπικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το θέμα,παρουσιάζοντας το σαν μια κακή επένδυση,σαν ένα ανθρώπινο λάθος.
Και το ερώτημα μου είναι....Πόσα ακόμη ανθρώπινα λάθη θα αντέξει αυτός ο σύλογος?Πόσες ακόμη κακές επενδύσεις θα παίξουν με τα νεύρα μας?

O ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που αρχίζει να συζητιέται στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα πολύ σημαντικός για πολλούς λόγους.
Ο ΠΑΟΚ κατα την περίοδο του Ιανουαρίου πιθανόν να κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξί μπακ, ενός αμυντικού χαφ, ενός αριστεροπόδαρου επιτελικού μέσου και ενός επιθετικου.Ξανά απο την αρχή με λίγα λόγια μια και όπως φάνηκε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε παταγωδός.
Βέβαια μέσα σε όλα αυτά,παρατηρείτε τις τελευταίες εβδομάδες, μια έντονη ανησυχία και για τους ακραίους επιθετικούς, οι οποίοι, πλήν του Βιερίνια, είναι ανύπαρκτοι...
Πλην του Άντρε Βιεϊρίνια που ξεχωρίζει σα τη μύγα μες στο γάλα, οι υπόλοιποι τρεις έχουν προσφέρει μία συνολικά ασίστ σε 27 επίσημα παιχνίδια. Οι Κριστιάνο Μοράες, Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Βασίλης Κουτσιανικούλης, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν απολύτως τίποτα σε σχέση με τα όσα πίστευαν στον ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά, η μία ασίστ που έγραψαν οι τρεις ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ήρθε στον αγώνα της Λάρισας από τον Κριστιάνο Μοράες, όμως δεν είναι αρκετή για να μην ανοίξει η κουβέντα για το τι θα συμβεί στο μέλλον με αυτούς και το αν θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ νέους παίκτες στις συγκεκριμένες θέσεις.
Σίγουρα η διαχείριση δεν είναι εύκολη και για τις τρεις περιπτώσεις. Ο Κριστιάνο Μοράες έχασε πολύ χρόνο λόγω τραυματισμών, όμως μέχρι τώρα έχει δείξει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα οποία μπορεί να ανταποκριθεί μόνο ως εξτρέμ στο 4-3-3. Ένα σύστημα που ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν παίζει.
Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, έχει άλλους έξι μήνες δανεισμού, όμως δείχνει να μην μπορεί να προσφέρει λόγω ψυχολογίας. Είναι ένα παιδί που έχει εμφανίσει πολλές ευαισθησίες και είναι δύσκολο να πιάσει μία καλή σειρά αγώνων.
Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, οι αδυναμίες έχουν να κάνουν με την ποιότητά του. Την μεταβίβαση, τη σέντρα, την τελική προσπάθεια. Στοιχεία που με δουλειά και αγώνες μπορούν να βελτιωθούν, όμως στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον στο κομμάτι των ευκαιριών έπαψαν να τον στηρίζουν. Μάλλον θα πρέπει μόνος του να επιδιώξει μία αντεπίθεση, αλλά είναι λογικό πλέον ελάχιστοι να πιστεύουν πως μπορεί.
Με όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλάβει οτι το μέλλον των παραπάνω παικτών ειναι δυσοίονο,όπως και το έργο της διοίκησης να βρεί τους αντικαταστάτες τους. Χωρίς λεφτά, μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν...ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που παίκτες με ελεύθερα συμβόλαια που να πληρούν τις προυποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση δεν υπάρχουν.
Μοναδική λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο?Μόνο η έλευση των νέων επενδυτων.....

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Η αναστάτωση που προκάλεσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA την περασμένη Τετάρτη (22/12) σχετικά με παράπτωμα φοροδιαφυγής, το οποίο -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία στην Τούμπα στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο, οδήγησε τους "ασπρόμαυρους" να καταθέσουν ερώτηση το πρωί της Πέμπτης (23/12) στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ζητώντας διευκρινίσεις.
Η απάντηση που πήραν οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ήταν απολύτως ξεκάθαρη: καμία παράβαση δεν διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που (πράγματι) έγινε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αγώνα.
Όπως εξήγησε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, αν διαπιστώνονταν παράβαση, θα είχε επιβληθεί ήδη πρόστιμο, ενώ, αν διαπιστώνονταν ότι είχαν εκδοθεί πλαστά εισιτήρια, για να αποφευχθεί η καταβολή του ΦΠΑ στην πολιτεία, θα κατάσχονταν επί τόπου τα μηχανήματα, με τα οποία τσεκάρονται ηλεκτρονικά τα εισιτήρια.
Με βάση τις διευκρινίσεις που πήραν οι "ασπρόμαυροι" διοικούντες, αφήνουν να εννοηθεί ότι το ρεπορτάζ ήταν τουλάχιστον ατυχές και άστοχο, ενώ ζητούν από το MEGA να επανορθώσει μεταδίδοντας νέο ρεπορτάζ, στο οποίο να αναφέρονται όλα τα προηγούμενα.
Μάλιστα, όπως έλεγαν οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν δεν γίνει επανορθωτική κίνηση από τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχει η σκέψη να κινηθεί νομικά ο "Δικέφαλος", ζητώντας επανόρθωση με άλλον τρόπο.     

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΦΤΙ...

"Δεν ήμουν στην Τούμπα, είμαι στο σπίτι μου στην Τουλούζ...". Με την δήλωση αυτή ο μέσος του Άρη, Μεντί Ναφτί, τοποθετήθηκε σχετικά με την φημολογία που αναπτύχθηκε λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, οπαδοί που αποχωρούσαν από το γήπεδο της Τούμπας υποστήριζαν ότι είδαν τον Τυνήσιο στον 4ο όροφο του γηπέδου του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από τους ανθρώπους της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η φημολογία περί παρουσίας του Ναφτί στην Τούμπα "πυροδότησε" σενάρια μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι (όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τον Άρη). Άλλωστε, το όνομά του έχει "παίξει" τους τελευταίους μήνες για τον "Δικέφαλο".
Οι δηλώσεις του Μεντί Ναφτί σχετικά με την παρουσία του στην Τούμπα και τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΟΚ στα "Αθλητικά Νέα 98.7" έχουν ως εξής:
"Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά, είναι ηλίθια, δεν έχουν τι να γράψουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα γράφουν. Αυτή την περίοδο είμαι με την οικογένεια μου και έχω ανάγκη απλώς από ξεκούραση. Δεν είμαι θυμωμένος με τα δημοσιεύματα, απλώς με έχουν κουράσει. Με όλο τον σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ ούτε καν ήξερα ότι είχε αγώνα χθες (σ.σ. 22/12)".
Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ επεσήμανε: "Δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής μου στον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να πουλήσουν, αλλά όλα είναι ψέματα. Είναι πιο ενδιαφέρον για κάποιους να λένε ότι ο Ναφτί ήταν στην Τούμπα, αλλά εγώ χθες έκανα τρέξιμο στην Γαλλία".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΙΤΟΛΟ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΟ SITE

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιτόλο στην ιστοσελίδα «Tenerifedeportivo.com»:

«Ο Βιτόλο απολαμβάνει πολύ καλές στιγμές στην Ελλάδα. Η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, προκρίθηκε από τους ομίλους του Europa League. Ο μέσος του ΠΑΟΚ μπήκε μαζί με την ομάδα του στη μέση των δύο δυνάμεων της Ελλάδας δηλαδή, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

-Μετά την αποχώρησή σου από την Τενερίφη το 2005 και το πέρασμα σου από Σανταντέρ και Θέλτα, ταξίδεψε στην Ελλάδα, ως δανεικός στον Αρη. Για ποιο λόγο άφησες την Ισπανία;
«Ο βασικός λόγος ήταν ότι παίζοντας στη Σανταντέρ και στη Θέλτα το 95% των αγώνων ως βασικός, βρήκα την ευκαιρία να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να εκπληρώσω έναν από τους βασικούς μου στόχους, δηλαδή να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο χρόνος έδειξε ότι η απόφαση μου ήταν σωστή και είμαι ικανοποιημένος από όλα. Και στο οικονομικό κομμάτι και στο ποδοσφαιρικό αλλά και σε αυτό της οικογένειας. Περνάω υπέροχα, έχοντας παίξει στα προκριματικά του Champions League και έχοντας περάσει τη φάση των ομίλων στο Europa League».

- Αυτή η σεζόν πηγαίνει πολύ καλά, είσαι το μυαλό της ομάδας σου και έχετε περάσει στη φάση των «32» του Europa League. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πως βιώνεις αυτή τη στιγμή;
«Το απολαμβάνω και μεγαλώνω σαν παίκτης κάθε μέρα. Είναι τιμή για εμάς που θα συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Europa League απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες σε όλα τα επίπεδα».

-Η κλήρωση έφερε τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τι θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει η ομάδα σου στο Europa League;
«Οι πιθανότητες είναι 50%. Είμαστε δύο ομάδες που θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού και ξέρουν ότι και εμείς από την πλευρά μας έχουμε δουλέψει για αυτό. Θα είναι δύσκολο γιατί αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες αλλά και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα».

-Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Τενερίφη κάποια στιγμή;
«Φυσικά, αλλά αυτή τη στιγμή οι δρόμοι μας είναι πάρα πολύ μακριά…Αλλά το ξαναλέω, σίγουρα το σκέφτομαι».

-Στις 26 Δεκεμβρίου θα σε δούμε να παίζεις στο νησί στη «φιλανθρώπικη συνάντηση των φίλων του Βιτόλο». Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις στους οπαδούς που θα έρθουν να το παρακολουθήσουν;
«Δουλεύω τέσσερα χρόνια με κάποιες οργανώσεις για να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας ενόψει των Χριστουγέννων και αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου. Η δουλειά μου δίνει το χρόνο να βοηθάω τους συνανθρώπους μου και όσο μπορώ να το κάνω θα το συνεχίζω. Ρωτήστε τον οποιονδήποτε αν ξέρει ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά και σκεφτείτε τι θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι που περνούν αυτή την κατάσταση. Ας το απολαύσουμε και ας δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στα παιδιά».

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

* Το συγκεκριμένο fund αρχικώς ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά γνωστής εταιρείας οδικής βοήθειας, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κι ο ιδιοκτήτης της είχε στο παρελθόν σχέση με τα τοπικά ΜΜΕ. Προέκυψε διαφορά στην τιμή εξαγοράς (θεωρήθηκε από τους υποψήφιους αγοραστές πολύ υψηλό το αντίτιμο που ζητήθηκε) και το θέμα δεν προχώρησε.
* Πάνω στις συζητήσεις, και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο fund -για δικούς του λόγους- ήθελε να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε θέμα επένδυσης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με μεσολάβηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας οδικής βοήθειας έγινε πριν μήνες η πρώτη επαφή μεταξύ των υποψηφίων επενδυτών και του Θόδωρου Ζαγοράκη. Έτσι άνοιξε η συζήτηση, η οποία έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα
* Το συγκεκριμένο fund έχει στην ιδιοκτησία του εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Αγγλία και δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωργικών προϊόντων. Επίσης, έχει εταιρείες στο Κατάρ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής ενέργειας και των πετρελαϊκών προϊόντων. Ως εκ τούτου, ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν κομμάτια γης στη Χαλκιδική, για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
* Σχετικά με το ενδεχόμενο ενασχόλησής τους με τον ΠΑΟΚ, οι υποψήφιοι επενδυτές ανέπτυξαν -μεταξύ των άλλων- το εξής σκεπτικό: να κατασκευάσουν νέο γήπεδο, εκτός Τούμπας κι εκτός του ευρύτερου κέντρου της πόλης γενικότερα. Εντόπισαν ως πιθανότερη περιοχή αυτή της Πυλαίας και μάλιστα στόχος είναι να βρεθεί γη κοντά στο γήπεδο μπάσκετ.
Το τίμημα αγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
* Σε ό,τι αφορά στο νέο γήπεδο που σχεδιάζουν οι υποψήφιοι επενδυτές να κατασκευάσουν, ο χρονικός ορίζοντας είναι σε τρία χρόνια από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία για εμπλοκή τους στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι θέμα, βεβαίως, τι θα γίνει με τον Α.Σ., η Γενική Συνέλευση του οποίου έχει λόγο, βάσει καταστατικού, στην κατασκευή νέου γηπέδου. Οι πληροφορίες λένε ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν να αποφύγουν αυτού του είδους τη διαδικασία και να χτίσουν νέο γήπεδο μόνοι τους, χωρίς να μπλέξουν το υπάρχον γήπεδο της Τούμπας στο σχεδιασμό τους.
* Επιστρέφοντας στο θέμα της ενδεχόμενης εμπλοκής των υποψήφιων επενδυτών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα αρχικά στοιχεία που πήραν στα χέρια τους έλεγαν ότι πρέπει να βάλουν το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την αγορά του 51% των μετοχών. Στην πορεία, όμως, και μετά από έρευνα που έκανε δικός τους ελεγκτής, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία γι' αυτόν το λόγο, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του 67% των μετοχών, ποσοστό το οποίο δίνει την απόλυτη πλειοψηφία σε μια Ανώνυμη Εταιρεία. Ο στόχος τους, βεβαίως, είναι αυτός: η απόκτηση του απόλυτου πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών κι όχι του 51%, που δεν τους κάνει απόλυτους κυρίαρχους της ΠΑΕ.
* Τα νέα στοιχεία αρχικώς λειτούργησαν επιβαρυντικά στις συζητήσεις περί επένδυσης, όμως, στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών διάθεση να ξεπεραστεί το πρόβλημα, διαθέτοντας πράγματι τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου.
Η μεταφορά κεφαλαίων και τα χρέη
* Θέμα με την εμπλοκή του fund σε Ανώνυμη Εταιρεία στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί νομικά. Εκείνο που ενδιαφέρει την UEFA είναι οι μετοχές της όποιας ποδοσφαιρικής εταιρείας να φαίνεται ότι ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος αν κάποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε δύο συλλόγους (έστω και διαφορετικών χωρών).
* Μιας κι ο λόγος περί εμπλοκής σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, υπάρχουν πράγματι πληροφορίες για συμμετοχή μελών του fund στην ισπανική Μάλαγα, αλλά και σε αγγλικό σύλλογο (ο οποίος δεν έχει γίνει γνωστός). Είναι ένα θέμα που αναζητείται τρόπος να ξεπεραστεί.
* Θέμα στις συζητήσεις μεταξύ υποψήφιων επενδυτών και διοικούντων την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε και η ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο. Είναι ένας λόγος που η διοίκηση του "Δικέφαλου" θέλει να βάλει την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ στην περαίωση, ώστε να ρυθμιστεί η αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου. Έτσι κι αλλιώς, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που ανεβάζουν το χρέος πολύ πάνω από τα 11 εκατομμύρια ευρώ, που είναι η πρωτογενής οφειλή, έχουν πάρει τη δικαστική οδό, οπότε δεν είναι κάτι άμεσο.
* Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η έρευνα στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζεται από ειδικό εντεταλμένο των υποψήφιων επενδυτών. Αυτό που αναζητείται κυρίως, είναι μήπως υπάρχουν κι άλλα χρέη που αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται.
* Ο Οντάι Αλ Σαμαρί, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του fund στη Θεσσαλονίκη, είναι σε συζητήσεις αυτό το διάστημα με τα μέλη του fund στο Κατάρ. Αναμένεται η τελική τους απάντηση, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Από την απάντηση αναμένεται να φανεί οριστικά και η διάθεση των υποψήφιων επενδυτών να μπούνε πράγματι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κοντός ψαλμός, δηλαδή, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.