Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ....

Κέρδη

Ντάριο Κρέσιτς: Μετά από μία πολύ μέτρια πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε 22 αγώνες και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά και παρά την επιστροφή του στον πάγκο το τεχνικό τιμ της ομάδας τον πιστεύει. Δεν ξεχνά άλλωστε πως έχει άλλα δύο χρόνια συμβολαίου.

Άντρε Βιεϊρίνια: Ο μικρός μάγος, σταθεροποίησε την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, αποκτώντας πλέον έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Σκοράρει περισσότερο απ ότι πέρυσι, κυρίως στην Ευρώπη και παρότι πολλές άμυνες προσαρμόζονται πάνω του. Είναι η δεύτερη σερί καλή χρονιά του και για αυτόν τον λόγο ήταν σημαντική ώστε να δείξει πως δεν επαναπαύτηκε στη πρώτη.

Στέφανος Αθανασιάδης: Κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ την εκτελεστική του δεινότητα, όμως όλοι – πλην του Μάκη Χάβου – οι προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ δεν του έδωσαν ένα καλό σερί αγώνων. Ο μικρός, μεγάλωσε, είναι εξαιρετικός στη ροή του αγώνα, είναι αποτελεσματικός και βέβαια… ΠΑΟΚτσάκι άρρωστο. Στις πέντε του συμμετοχές μέχρι τώρα, έχει τρία γκολ και μία ασίστ. Και έπονται κι άλλα.

Γιώργος Φωτάκης: Το ότι τον ξέχασε ο Δερμιτζάκης ένα δίμηνο στον πάγκο του έκανε καλό. Απέκτησε έναν σύνθετο ρόλο στην ομάδα, αλλά επί της ουσίας βρήκε τη θέση του που δεν είναι άλλη από αυτή του δεξιού μέσου στο 4-4-2. Έχει ρόλο – σημαντικό – πλέον στην ομάδα και παρά την κόπωση των τελευταίων αγώνων, θα επανέλθει.

Ζημίες

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Είναι η απογοήτευση της σεζόν, μιας και πλέον δε συμμετέχει ούτε στις αποστολές. Πόσο μάλλον όταν οι παίκτες που τον ανταγωνίζονται δεν βγάζουν και μάτια. Έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής αλλά το ερωτηματικό πλέον είναι το αν θα τον διανύσει με τον ΠΑΟΚ.

Ναμπίλ Ελ Ζαρ: Ήρθε ως δανεικός από τη Λίβερπουλ, αλλά δεν έπεισε σε καμία των περιπτώσεων πως μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Μέτριος, τσαπατσούλης, επικίνδυνος ανασταλτικά, χωρίς γκολ και ασίστ παρά τα πολλά παιχνίδια που έχει πάρει. Μοναδικό ελαφρυντικό η μακρά του απουσία από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ως παίκτης της ομάδας του λιμανιού.

Ανίς Μπουσαϊντί: Κλάταρε μετά τον Οκτώβρη και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα επανέλθει σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχοντας μία χρονιά πέρσι χωρίς παιχνίδια, τα είκοσι που πήρε το τελευταίο πεντάμηνο του έκατσαν βαριά. Πάντως δεν είναι σίγουρα ο φουλ μπακ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ.

Κριστιάνο Μοράες: Μάλλον δεν μπορεί να βρει έναν λειτουργικό ρόλο στο σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ. Στο 4-4-2 αντιμετωπίζει πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ στο 4-2-3-1 μάλλον χάνεται και δεν μπορεί να βρει τους χώρους που θα ήθελε. Μάλλον θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο καθαρό 4-3-3 ως αριστερός εξτρέμ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει σύστημα για αυτόν.

Λούσιο Φιλομένο: Η παρουσία του στην ομάδα είναι απογοητευτική. Το μόνο που προσφέρει είναι να μπαίνει ως αλλαγή σε φάσεις που η ομάδα θέλει να κάνει διαχείριση ενός αγώνα, να πετάξει τον… πισινό του προς τα πίσω και να κρατήσει την μπάλα μέχρι να την χάσει. Σκέτη απογοήτευση. Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ.

ΤΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Μπορεί σε σχέση με το καλοκαίρι να είναι σε μικρότερο βαθμό, ωστόσο η μεταγραφολογία καλά κρατεί και για την χειμερινή περίοδο. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να κλείσουν τις όποιες τρύπες που υπάρχουν, προσευχόμενοι να πετύχουν και κάποιο λαβράκι.

Εκτός όμως από αυτές που κοιτάζουν την άμεση ενίσχυση, υπάρχουν και αυτές που μαγειρεύουν πριν πεινάσουν, κοιτάζοντας ως επί των πλείστων ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Άλλωστε με τον υπάρχοντα κανονισμό η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται με τον όποιον παίκτη θέλει, έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Με δεδομένο τον συγκεκριμένο κανονισμό, το gazzetta.gr έψαξε τους καλύτερους κατά την γνώμη μας πάντα παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Παίκτες, Έλληνες και ξένους που παίζουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και που άνετα θα μπορούσαν να κλείσουν πολλές τρύπες (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο), ακόμα και στις μεγάλες θεωρητικά ομάδες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για παίκτες που έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια (όπως Κουμορτζί, Ντουγκλάο, Μανιάτης, Σανκαρέ κλπ), ωστόσο εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με αυτούς που το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι. Ο Αστέρας Τρίπολης με τέσσερις είναι η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες, ενώ η ΑΕΚ με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο, όπως είναι φυσικό κλέβει την παράσταση.
Ράφικ Τζιμπούρ (ΑΕΚ, Αλγερία, επιθετικός)
Αυτή την στιγμή θεωρείται και όχι άδικα το πιο… καυτό όνομα στο ελληνικό μεταγραφικό παζάρι. Από την στιγμή που ακόμα δεν τα έχει βρει με την ΑΕΚ ο γεννημένος στις 8/3/1984 Αλγερινός, θα προσελκύσει σίγουρα το ενδιαφέρον τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, ενώ είναι λογικό να έχει προτάσεις και από το εξωτερικό. Ο Τζιμπούρ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματός μας και αν δεν είχε αυτό τον ιδιότροπο χαρακτήρα, τότε σίγουρα θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Είναι εξαιρετικά γρήγορος και όταν βρεθεί στην σωστή θέση δεν αστοχεί. Αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν θέλουν να τον χάσουν, τότε θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα. Όσον αφορά την καριέρα του «τρομοκράτη» στην ΑΕΚ είναι: 28 συμμετοχές και 8 γκολ την περίοδο 2008-09, 19 και 6 την επόμενη και 11 και 5 φέτος.

Ίσμαελ Μπλάνκο (ΑΕΚ, Αργεντινή, επιθετικός)
Το δεύτερο πολύ μεγάλο όνομα που η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει. Ο γεννημένος στις 19/11/1983 επιθετικός θέλει περισσότερα λεφτά από αυτά που του προσφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» και μέχρι τώρα οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει. Μάλιστα ο μάνατζέρ του βγήκε και ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του θα κοιτάξει και τις άλλες προτάσεις που έχει. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για τον Μπλάνκο ο Παναθηναϊκός και δεν αποκλείεται αυτό να επαναληφτεί. Πρόκειται πάντως για έναν εξαιρετικό επιθετικό με έντονη την αίσθηση του γκολ, κάτι που φάνηκε και στα δύο πρώτα χρόνια της καριέρα του στην ΑΕΚ. Συνολικά στους «κιτρινόμαυρους» βρίσκεται τέσσερα χρόνια έχοντας την πρώτη χρονιά 34 συμμετοχές και 20 γκολ (αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ), την δεύτερη 36 και 17, την τρίτη 34 και 9 και φέτος έχει 11 και 5 τέρματα
Φρανσίσκο Χαβίτο (Άρης, Ισπανία, επιθετικός)
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θεωρείται και όχι άδικα από τους πλέον αγαπημένους παίκτες των φίλων του Άρη. Είναι γεννημένος στις 4/11/1983 και το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του σίγουρα θα έχει πολλούς μνηστήρες. Ήδη το όνομά του έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό και αν ο Άρης θέλει να μην τον χάσει θα πρέπει να σπεύσει άμεσα. Ο Χαβίτο εκτός από πολύ καλό παιδί, είναι εξαιρετικός ακραίος επιθετικός με καλή σέντρα, αλλά και αίσθηση του γκολ. Μάλιστα στα χρόνια που βρίσκεται στους «κίτρινους» έχει πετύχει μερικά από τα πιο σημαντικά τέρματα της ομάδας του. Συνολικά είναι πέντε χρόνια στην Θεσσαλονίκη και ανά χρονιά οι επιδόσεις του όσον αφορά τις συμμετοχές και τα γκολ στο πρωτάθλημα είναι:  29-3, 29-4, 29-5, 30-1, 14-2.

Μεχντί Ναφτί (Άρης, Τυνησία, μέσος)
Το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του Ναφτί, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα έχει πολλούς μνηστήρες. Θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε μία καλή ηλικία (γεννημένος στις 28/11/1978). Αν δεν υπήρχαν προβλήματα με τον Άρη, θα είχε σίγουρα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ωστόσο από την στιγμή που όλα δείχνουν δεν θα μείνει, δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη αλλά τον ΠΑΟΚ. Στα δύο χρόνια που βρίσκεται στους «κίτρινους» 24 συμμετοχές και 4 γκολ και 10 συμμετοχές φέτος.
Σελόζε Ουντότζι (Αστέρας Τρίπολης, Νιγηρία, μέσος)
Ο Νιγηριανός μέσος γεννημένος στις 16/7/1986, είναι μια πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Με μεγάλο προσόν του την ταχύτητα ο 24χρονος ποδοσφαιριστής σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση. Στον Αστέρα Τρίπολης τα δύο τελευταία χρόνια είναι βασικός έχοντας την περσινή χρονιά 26 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ φέτος έχει παίξει 10 αγώνες με 1 τέρμα
Ματίας Ντεγκρά (Αστέρας Τρίπολης, Αργεντινή, τερματοφύλακας)
Η φετινή χρονιά του γεννημένου στις 18/6/1983 τερματοφύλακα, είναι εξαιρετική. Το όνομα του Ντεγκρά ακούστηκε και για την ΑΕΚ, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, ήταν ο άνθρωπος που έκανε το ματς ντέρμπι, σώζοντας πολλές φορές την εστία του. Ο Αργεντίνος είναι πολύ γρήγορος στις εξόδους του, ωστόσο όπως κάθε τερματοφύλακας από την συγκεκριμένη χώρα δεν έχει διάρκεια, αν και φέτος αυτό έχει αλλάξει για τα καλά. Πέρσι είχε 14 συμμετοχές, ενώ φέτος έχει παίξει και στα 15 παιχνίδια της ομάδας του.

Σαλίμ Αράς (Αστέρας Τρίπολης, Αλγερία, μέσος)
Θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πλέον τεχνίτες παίκτες του πρωταθλήματός μας. Η αλήθεια είναι πως του 28χρονου μέσου (14/7/1982) του λείπει το τελείωμα των φάσεων, αλλά ωστόσο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος για πολλές ομάδες που θέλουν έναν παίκτη να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα ο Αλγερινός Σαλίμ Αράς έχει παίξει και στα 15 φετινά παιχνίδια του Αστέρα, έχοντας πετύχει και ένα τέρμα.

Αντριάν Μπαστία (Αστέρας Τρίπολης, Αργεντινή, αμυντικός μέσος)
Από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματός μας τα τελευταία χρόνια. Ο Αντριάν Μπαστία παρότι αισίως τη νέα χρονιά θα φτάσει τα 33 (20/12/1978), θεωρείται μια εξαιρετική λύση για τον χώρο του κέντρου. Εκτός από το να κόβει ο Αργεντίνος ξέρει μπάλα και μπορεί να βγάλει την ομάδα το0υ μπροστά. Η ηλικία του ίσως είναι το τροχοπέδη για μεταγραφή σε μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, ωστόσο σίγουρα η αξία του είναι μεγάλη. Τα τρία τελευταία χρόνια με τον Αστέρα έχει 23-2, 24-1 και 12-1 φέτος (συμμετοχές και γκολ).

Γιάννης Καραλής (Ατρόμητος, μέσος)
Ο 22χρονος μέσος του Ατρόμητου συνδυάζει ότι ψάχνουν οι μεγάλες ομάδες, ταλέντο και καλή ηλικία. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι και αυτοί που υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα. Χρόνο έχει μπροστά του αρκεί να δουλέψει. Όσον αφορά την φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας και ένα γκολ.

Ιωσήφ Δασκαλάκης (Εργοτέλης, τερματοφύλακας)
Εδώ και χρόνια το όνομα του Ιωσήφ Δασκαλάκη ακούγεται για μεταγραφικό στόχο μεγάλης ομάδας, ωστόσο ο ίδιος παραμένει στην Κρήτη. Αρχικά στον ΟΦΗ και εδώ και πέντε χρόνια στον Εργοτέλη. Στους «κιτρινόμαυρους» έχει πάρει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού και βρισκόμενος σε μία πολύ καλή ηλικία (28 ετών γεννημένος στις 7/8/1982) δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το καλοκαίρι θα ανοίξει τα φτερά του για άλλες πολιτείες. Όσον αφορά τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ έχει αγωνιστεί 9 φορές και με τον Εργοτέλη 72.
Πίτου Γκαρσία (Ηρακλής, Αργεντινή, μέσος)
Μαζί με τον Σολτάνι, ο Πίτου Γκαρσία είναι από τους πιο τεχνίτες παίκτες του Ηρακλή. Ο γεννημένος στις 27/1/1984 μέσος, ενδεχομένως το καλοκαίρι να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, ειδικά αν συνεχίσει την πολύ καλή φετινή χρονιά. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια έχοντας πετύχει και 1 γκολ, ενώ συνολικά η απόδοσή του έχει κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα
Μίκαελ Γκσπούρνινγκ (Ξάνθη, Αυστρία, τερματοφύλακας)
Ο τρίτος τερματοφύλακας του οποίου το συμβόλαιο λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημά μας, ωστόσο παρότι το όνομά του έχει ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια, αυτός παραμένει στην Ξάνθη. Είναι γεννημένος στις 2/5/1981 και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το καλοκαίρι θα φύγει. Από την στιγμή μάλιστα που έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα, τότε ο Αυστριακός τερματοφύλακας λογικά θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Φέτος διανύει την τέταρτη χρονιά του στην Ξάνθη. Οι προηγούμενες τρεις ήταν γεμάτες, ενώ φέτος έχει παίξει σε 9 παιχνίδια και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως επειδή δεν υπογράφει το νέο συμβόλαιο που του προτείνεται, βρίσκεται σε δυσμένεια
Ζαουάντ Ζαϊρί (Ολυμπιακός, Μαρόκο, επιθετικός)
Η αλήθεια είναι πως από τον Ολυμπιακό έχουν ξεκαθαρίσει πως ο Ζαϊρί θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι, αλλά όσο ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία, όποια ομάδα θέλει θα μπορεί από τον Ιανουάριο να διαπραγματευτεί μαζί του. Ο Μαροκινός που είναι γεννημένος στις 14/4/1982 είναι εξαιρετικός ντριπλέρ και παίκτης που μπορεί να αναστατώσει κάθε άμυνα. Αν είχε και διάρκεια, τότε πολύ απλά δεν θα έπαιζε στην Ελλάδα και το πρωτάθλημά μας.

Ραούλ Μπράβο (Ολυμπιακός, Ισπανία, αμυντικός)
Ο πλέον υπερτιμημένος παίκτης του Ολυμπιακού. Εντάξει μπορεί τα έχει ανεβάσει τα δύο τελευταία χρόνια την απόδοσή του, αλλά στα πρώτα δύο ουσιαστικά ο Μπράβο έπαιρνε ένα σωρό λεφτά, χωρίς να παίζει καν. Στα καλά του πάντως είναι ένας εξαιρετικός αριστερός μπακ και στον Ολυμπιακό αν ο ίδιος μειώσει κατά πολύ τις απαιτήσεις του, τότε σίγουρα θα μείνει. Η ηλικία του πάντως δεν είναι και απαγορευτική, μιας και έχει γεννηθεί στις 14/4/1981
Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός, Βραζιλία, μέσος)
Αν δεν υπήρχε το Μουντιάλ και η κόπωση από τους αγώνες με την Βραζιλία, τότε η παραμονή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό θα θεωρούνταν δεδομένη. Ωστόσο πλέον ο Βραζιλιάνος δεν βλέπουμε πως μπορεί να μείνει, ειδικά αν συνεχίσει να έχει την ίδια απόδοση. Η αξία του πάντως είναι αδιαμφισβήτητη και ειδικά στο περσινό νταμπλ  είχε τεράστια συμβολή. Όμως έχοντας γεννηθεί στις 7/11/1976 και με τόσο υψηλό κασέ, δύσκολα θα μείνει στην χώρα μας. Ομάδα πάντως θα βρει 100%. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας στην χώρα μας έχει 29 συμμετοχές και 3 γκολ στο πρώτο, 24 συμμετοχές χωρίς γκολ στο δεύτερο και φέτος έχει 13 συμμετοχές.

Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός αμυντικός)
Μπορεί να έχει ακούσει πολλά και από πολλούς, ωστόσο ο Λουκάς Βύντρα στα 8 χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό έχει κερδίσει με το σπαθί του την θέση στην βασική ενδεκάδα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει και εξαιρετική απόδοση και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει στο «τριφύλλι». Αν πάντως δεν τα βρουν οι δύο πλευρές πάλι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα βρει ομάδα στο εξωτερικό. Είναι… σκυλί στην άμυνα έχοντας παίξει τόσο αριστερά και δεξιά, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Στα οχτώ χρόνια του στο «τριφύλλι» έχει ξεκινώντας από το πρώτο έως το τελευταίο: 5, 27, 23, 26, 23, 30-2, 24-4, 12-1.

Γιάννης Κοντοές (Πανιώνιος, αμυντικός)
Μία ακόμα εξαιρετική περίπτωση είναι αυτή του Γιάννη Κοντοέ. Ο νεαρός αριστερός μπακ του Πανιωνίου (27/1/1986), πραγματοποιεί φέτος πολύ καλές εμφανίσεις και αν συνεχίσει τότε είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να αλλάξει ομάδα. Είναι πολύ δυναμικός και καλός αμυντικός, ωστόσο θα πρέπει να βελτιώσει λίγο και τις προωθήσεις του. Τα τρία τελευταία χρόνια έχει με τους «κυανέρυθρους» 20, 20 και 13 συμμετοχές.
Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ, Βοσνία Ερζεγοβίνη, επιθετικός)
Τελευταίος στην λίστα είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός είναι γεννημένος στις 6/3/1981 και σίγουρα το καλοκαίρι πολλές θα είναι οι ομάδες που θα ενδιαφερθούν για να τον αποκτήσουν. Αν μάλιστα οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλές, τότε σίγουρα θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για την επίθεση κάθε ομάδας. Άλλωστε δεν τον πήραν και τα χρόνια, μιας και σε λίγες μέρες μπαίνει στο 30 έτος της ηλικίας του. Στα συν του τα ιδιαίτερα κρίσιμα γκολ που πετυχαίνει και φυσικά το ένστικτο του σκόρερ. Τα τρία χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ έχει 25 συμμετοχές και 7 γκολ την πρώτη χρονιά, 24 και 8 την δεύτερη και 6 και 1 φέτος (αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα).