Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ....

Κέρδη

Ντάριο Κρέσιτς: Μετά από μία πολύ μέτρια πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε 22 αγώνες και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά και παρά την επιστροφή του στον πάγκο το τεχνικό τιμ της ομάδας τον πιστεύει. Δεν ξεχνά άλλωστε πως έχει άλλα δύο χρόνια συμβολαίου.

Άντρε Βιεϊρίνια: Ο μικρός μάγος, σταθεροποίησε την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, αποκτώντας πλέον έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Σκοράρει περισσότερο απ ότι πέρυσι, κυρίως στην Ευρώπη και παρότι πολλές άμυνες προσαρμόζονται πάνω του. Είναι η δεύτερη σερί καλή χρονιά του και για αυτόν τον λόγο ήταν σημαντική ώστε να δείξει πως δεν επαναπαύτηκε στη πρώτη.

Στέφανος Αθανασιάδης: Κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ την εκτελεστική του δεινότητα, όμως όλοι – πλην του Μάκη Χάβου – οι προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ δεν του έδωσαν ένα καλό σερί αγώνων. Ο μικρός, μεγάλωσε, είναι εξαιρετικός στη ροή του αγώνα, είναι αποτελεσματικός και βέβαια… ΠΑΟΚτσάκι άρρωστο. Στις πέντε του συμμετοχές μέχρι τώρα, έχει τρία γκολ και μία ασίστ. Και έπονται κι άλλα.

Γιώργος Φωτάκης: Το ότι τον ξέχασε ο Δερμιτζάκης ένα δίμηνο στον πάγκο του έκανε καλό. Απέκτησε έναν σύνθετο ρόλο στην ομάδα, αλλά επί της ουσίας βρήκε τη θέση του που δεν είναι άλλη από αυτή του δεξιού μέσου στο 4-4-2. Έχει ρόλο – σημαντικό – πλέον στην ομάδα και παρά την κόπωση των τελευταίων αγώνων, θα επανέλθει.

Ζημίες

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Είναι η απογοήτευση της σεζόν, μιας και πλέον δε συμμετέχει ούτε στις αποστολές. Πόσο μάλλον όταν οι παίκτες που τον ανταγωνίζονται δεν βγάζουν και μάτια. Έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής αλλά το ερωτηματικό πλέον είναι το αν θα τον διανύσει με τον ΠΑΟΚ.

Ναμπίλ Ελ Ζαρ: Ήρθε ως δανεικός από τη Λίβερπουλ, αλλά δεν έπεισε σε καμία των περιπτώσεων πως μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Μέτριος, τσαπατσούλης, επικίνδυνος ανασταλτικά, χωρίς γκολ και ασίστ παρά τα πολλά παιχνίδια που έχει πάρει. Μοναδικό ελαφρυντικό η μακρά του απουσία από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ως παίκτης της ομάδας του λιμανιού.

Ανίς Μπουσαϊντί: Κλάταρε μετά τον Οκτώβρη και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα επανέλθει σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχοντας μία χρονιά πέρσι χωρίς παιχνίδια, τα είκοσι που πήρε το τελευταίο πεντάμηνο του έκατσαν βαριά. Πάντως δεν είναι σίγουρα ο φουλ μπακ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ.

Κριστιάνο Μοράες: Μάλλον δεν μπορεί να βρει έναν λειτουργικό ρόλο στο σύστημα που παίζει ο ΠΑΟΚ. Στο 4-4-2 αντιμετωπίζει πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ στο 4-2-3-1 μάλλον χάνεται και δεν μπορεί να βρει τους χώρους που θα ήθελε. Μάλλον θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο καθαρό 4-3-3 ως αριστερός εξτρέμ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει σύστημα για αυτόν.

Λούσιο Φιλομένο: Η παρουσία του στην ομάδα είναι απογοητευτική. Το μόνο που προσφέρει είναι να μπαίνει ως αλλαγή σε φάσεις που η ομάδα θέλει να κάνει διαχείριση ενός αγώνα, να πετάξει τον… πισινό του προς τα πίσω και να κρατήσει την μπάλα μέχρι να την χάσει. Σκέτη απογοήτευση. Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου