Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ....

Σας θυμίζει κάτι το όνομα Ιβάν Σαββίδης;Ο Σαββίδης, εμφανίστηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ με... δικηγόρους, ανακοινώσεις, "ζεστό" και πολύ χρήμα, κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και εταιρείες που ασχολούνταν με παραγωγή ενέργειας και ήθελαν να επεκταθούν από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διάθεση να επενδύσει και το -κυριότερο- μεγάλη φούρια να αναλάβει εδώ και τώρα! Μάλιστα, έφτασε να κάνει και αρχηγική εμφάνιση στην Τούμπα, με κόσμο να τον υποδέχεται θερμά και τον ίδιο να ζητά τα κλειδιά του γηπέδου. Μέχρι και για το... λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε να συζητά.
Προέκυψαν όμως διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα, με σημαντικότερη αυτή της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας και σε ποιον θα ανήκαν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για τα επόμενα πενήντα χρόνια κι αφού ακολούθησε μια σειρά δραματικών διαπραγματεύσεων με πρωταγωνιστές, εκτός από τον Σαββίδη και τους συνεργάτες του, τους Γούμενο, Παγώνη και Κατσαρή, το θέμα πέρασε οριστικά στις καλένδες. Στον κόσμο του ΠΑΟΚ έμεινε η όρεξη να δούνε την ομάδα τους στα χέρια ενός μεγιστάνα κι ένα γήπεδο καινούργιο.
Η ιστορία με τουσ Άραβες ξεκινάει με νομικούς εκπροσώπους, ο επενδυτής εδρεύει στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας, έχει διάθεση να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ , έχει συνδετικό κρίκο με τη διοίκηση όπωςκαι ο Σαββίδης, δηλώνει ότι θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ κερδοφόρο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα... αλλά!
Τότε υπήρχε το κώλυμα της εκμετάλλευσης του νέου (!) γηπέδου, τώρα υπάρχει το κώλυμα του τρόπου αγοράς των μετοχών, μιας και οι Άραβες δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηματικά, αυτομάτως, γεννιούνται διάφορα. Όπως, για παράδειγμα, μα γιατί το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε πριν βγει το δελτίο Τύπου, εφόσον οι συζητήσεις γίνονται εδώ και μήνες και μάλιστα έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο;
Στον αντίποδα, ο Ζαγοράκης περιμένει καρτερικά,κρατά μικρο καλάθη τι στιγμή που η πλευρά των επενδυτών μιλα για προσυμφωνία και όχι σε τελικη συμφωνια όπως είπε μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ...
Σε όλη αυτή η ιστορία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποπροσανατολίσει την ομάδα κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί.
Μπροστά του ο ΠΑΟΚ έχει αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν αναμένεται να είναι εύκολος. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι και οι μικρότερες ομάδες στο θεσμό, τα δίνουν όλα για να κάνουν ζημιές και να γράψουν ιστορία. Κι όμως, για τον "Δικέφαλο" το Κύπελλο είναι στόχος και δεν πρέπει να τον αφήσει να πάει στράφι για την απροσεξία μιας στιγμής.
Επιπλέον ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης. Από τη στιγμή που Άραβες δεν υπάρχουν προς το παρόν, καλά θα κάνει η διοίκηση να πορευτεί με το όποιο σχέδιο έχει καταστρώσει και να μην περιμένει να πάει 20 Ιανουαρίου για να αποφασίσει αν και πώς πρέπει να κινηθεί.
Το συμπέρασμα? Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ενα πολύ πονηρό σταυροδρόμη και το μέλλον του ειναι αβέβαιο οσο το θέμα πλανάτε στον αέρα. Την λύση καλείτε να δώσει και πάλι ο Ζαγοράκης... Θα τα καταφέρει η θα συνεχίσει το σερί των κακών επιλογών του απο πέρυσι το καλοκαίρι και την αποχώριση του κορυφαίου προπονητη της Super League?

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ....

Το 2010 φεύγει και στον ΠΑΟΚ έχουν έναν ακόμα τελικό. Αυτόν με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο την Τετάρτη (22/12) στο γήπεδο της Τούμπας. O Μάκης Χάβος στη σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες ζήτησε «να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο μας».
Το τελευταίο παιχνίδι, ο τελευταίος τελικός για το 2010 είναι αυτό με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον θεσμό του Κυπέλλου. Είναι παιχνίδι ιδιαίτερο για τον Δικέφαλο που θέλουν να προχωρήσουν πολύ ψηλά στην διοργάνωση, αλλά και αν πάρουν το αίμα τους πίσω μετά τον περσινό αποκλεισμό από την ομάδα της Ηπείρου.
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε σήμερα (20/12), με μία πρωινή προπόνηση. Ο Μάκης Χάβος λίγο μίλησε στους πάικτες του, ζητώντας τους να δουν το παιχνίδι ως τελικό. Να ξεχάσουν την ήττα από την Κέρκυρα και να επικεντρωθούν στο ματς με τον ΠΑΣ, ζήτησε από τους παίκτες του ο Μάκης Χάβος και συνέχισε την ολιγόλεπτη ομιλία του χαρακτηρίζοντας πολύ καλή ομάδα τον ΠΑΣ. «Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τον κόσμο μας και οφείλουμε να αποχαιρετίσουμε τη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα και μια καλή εμφάνιση».
Από την προπόνηση απουσίαζε ο Βιτόλο, που έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας το νέο έτος. Ο Μουσλίμοβιτς, που προσφάτως είχε υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς, όπως και ο Ίβιτς, που είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Οι Ζουέλα και Μαλεζάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Κοντρέρας, Γκαρσία και Βιεϊρίνια δεν συμμετείχαν για προληπτικούς λόγους και για να ξεκουραστούν.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα. Μαζί με την ομάδα προπονήθηκαν και οι Λούκα Πετρίσεβιτς, Κώστας Σταφυλίδης και Εργκίς Κάτσε.

Τα εισιτήρια με ΠΑΣ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα. Τα εκδοτήρια λειτουργούν από τις 10:00 πμ μέχρι τις 17:00, ενώ την Τετάρτη(22/12) τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10:00 πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα. Τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύουν κανονικά. Οι τιμές των εισιτηρίων για τις περισσότερες θύρες θα είναι ο ίδιος 10 ευρώ πλην από τα VIP του 3ου και του 4ου ορόφου που θα κοστίζουν 80 και 50 ευρώ.

ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑ

Σε επικοινωνία που είχε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι δύο ομάδες συμφώνησαν στο δεύτερο παιχνίδι να μετακινηθούν οι φίλοι του Δικεφάλου. Για την ώρα δεν ζήτησαν εισιτήρια οι Ρώσοι
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τους ιθύνοντες της ΤΣΣΚΑ με αφορμή τα εισιτήρια για τις διπλές αναμετρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Μόσχα. Οι Ρώσοι έδειξαν διατεθειμένοι να δώσουν τα χίλια εισιτήρια που ζήτησε ο ΠΑΟΚ. Πλέον οι φίλαθλοι του Δικεφάλου θα μπορούν να ετοιμάζονται για να μετακινηθούν είτε οδικώς είτε αεροπορικώς.
Οι Θεσσαλονικείς ρώτησαν τους Ρώσους για το αν θα ζητήσουν εισιτήρια. Όμως απάντηση δεν πήραν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις επόμενες ημέρες να ξανασυζητηθεί το θέμα των εισιτηρίων.

ΤΟ 5 ΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Ο δικηγόρους της Crystregal, Παρασκευάς Σπυράτος, με δηλώσεις του έκανε λόγο για πενταετές business plan και μνημόνιο με δεσμευτικούς όρους για τα χρήματα που θα επενδυθούν, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικείμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Για τη διαδικασία που ακολουθείται:
«Χθες, απλά έγινε με επίσημο τρόπο η εκδήλωση ενδιαφέροντος του ομίλου επενδυτών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό δεν έγινε τυχαία φυσικά, έχουν προηγηθεί πολλές επαφές και συζητήσεις των επενδυτών με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.
Υπάρχει ήδη καταρτισμένο 5ετές business plan, έχει γίνει σχετικός έλεγχος αναφορικά με τα οικονομικά και τη γενικότερη κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκληρωση της συμφωνίας. Έτσι, στις 10 με 20 Ιανουαρίου θα έχουμε την οριστική εξέλιξη στο θέμα της επένδυσης ή όχι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, θα γίνει τότε μια συνέντευξη Τύπου.
Δεν σας κρύβω ότι έχει ήδη συνταχθεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των 2 πλευρών και μένει να δούμε τώρα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα υπάρξει η τελική συμφωνία και πέσουν οι υπογραφές, δεν είναι ακόμη οριστική η συμφωνία των επενδυτών με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχουν νομικά προβλήματα:
«Υπάρχουν όντως νομικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, το βασικό είναι ότι βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Crystregal είναι μια αγγλική εταιρεία και λογικά θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, δεν είναι η βασική εταιρεία επενδύσεων των υποψήφιων επενδυτών».


Για το αν ο Οντάι Αλ Σαμάρι είναι αυτός που χειρίζεται την υπόθεση και διαπραγματεύεται και με τις 2 πλευρές:
«Πράγματι ο κ. Οντάι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των επενδυτών και έχει ήδη συζητήσει πολλές φορές και ενδελεχώς με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για όλα τα θέματα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Κατάρ για την τελική ενημέρωση στους επενδυτές και μόλις επιστρέψει θα υπάρξει ενημέρωση, πιστεύω ότι 8 με 10 Ιανουαρίου θα είναι πίσω και θα έχουμε τα νεότερα.
Υπάρχει πάντως αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης αυτής, ο κ. Οντάι αφού ολοκλήρωσε τις επαφές και πήρε τα στοιχεία που ήθελε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πήγε τώρα στο Κατάρ για να ενημερώσει τους επενδυτές και να πάρει το τελικό ΟΚ για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδόθηκε η ανακοίνωση και δόθηκε στη δημοσιότητα».

Για τις αλλαγές στην ΠΑΕ:
«Από την πλευρά του ΠΑΟΚ έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και τα στοιχεία που ζητήθηκαν και μένει τώρα η οριστική απόφαση των επενδυτών. Από το γεγονός όμως ότι υπάρχει ήδη το 5ετές business plan, είναι σαφές ότι πρόκειται για σοβαρή επένδυση. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, υπάρχει η θέληση να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να πω όμως περισσότερα καθώς δεν έχω τέτοια εντολή ως δικηγόρος και πρέπει να αρκεστώ στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση».

Για τον τομέα όπου δραστηριοποιούνται οι υποψήφιοι επενδυτές:
«Η Crystregal είναι η εταιρεία που θα χρησιμοποιηθεί για να "τρέξει" το deal όταν υπάρξει η οριστική συμφωνία. Ο τομέας που κύρια δραστηριοποιούνται οι υποψήφιοι επενδυτές είναι ο πετρελαϊκός, αλλά δεν μπορώ να πω πιο πολλά τώρα».

Για την προσωπική του άποψη:
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδιαφέρον και κακώς υπάρχει καχυποψία από τον κόσμο, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές.
Ο κ. Ζαγοράκης και ο κ. Οντέι έχουν προσωπική σχέση, έχουν συναντηθεί πολλές φορές και νομίζω ότι υπάρχει θέληση για την τελική συμφωνία.
Αυτό νομίζω ότι σηματοδοτεί και η έκδοση της ανακοίνωσης, ότι θα προχωρήσει η υπόθεση. Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι θα χαλάσει κάπου, είναι προχωρημένες σε μεγάλο βαθμό οι επαφές.
Άποψή μου λοιπόν είναι ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον, χρειάζεται όμως σωστός χειρισμός στη συνέχεια για να υπάρξει αίσιο τέλος. Ας κάνουμε όμως όλοι λίγο υπομονή ακόμη, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα».

PABLO GARCIA...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ?

Από τότε που σταμάτησε να ξυλοφορτώνει τους αντιπάλους του και να συλλέγει κόκκινες κάρτες, φαίνεται ότι απέκτησε αρμοδιότητες και δικαιώματα προέδρου ή ακόμη και ιδιοκτήτη.
Ο Πάμπλο Γκαρσία αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έγινε γρήγορα σύμβολο ενός ακήρυχτου πολέμου κόντρα στο κατεστημένο της Αθήνας, που όχι ότι στέρησε στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα (τουλάχιστον τις τελευταίες περιόδους) αλλά υφίσταται από παλιά και βολεύει τους περισσότερους. 
Δεν γνωρίζουμε αν ο Πάμπλο -Τσε Γκεβάρα- Γκαρσία είχε χάσει το μέτρο πριν από καιρό και σε όποια ομάδα πήγαινε έκανε ό,τι γούσταρε, αλλά, στον ΠΑΟΚ μια χαρά τα καταφέρνει. Από όσα μαθαίνουμε και όσα γίνονται κατά περιόδους γνωστά, δεν προπονείται σε… τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως χθες, σηκώθηκε στα μισά της προπόνησης και πήγε σπίτι του. Μαθαίνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί. Σε άλλες περιπτώσεις δεν ξεκινούσε καν την προπόνηση.

Το καλοκαίρι ο Πάμπλο είχε τα νεύρα του. Είδε τον Μπερέτα και του γύρισε το άντερο. Σε ένα φιλικό, στη Γερμανία, με τη Νυρεμβέργη, τι έκανε; Δεν άντεξε λέει, την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον Ιταλό προπονητή και σηκώθηκε και έφυγε από το φιλικό.
Για τον Μπερέτα, είχε αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση, αλλά, ο Γκαρσία, με ποια δικαιοδοσία διαμαρτυρήθηκε, είναι κάτι που εξετάζεται ακόμη.

Ο Ουρουγουανός, παρεμπιπτόντως, δεν έπαιζε βασικός. Ε, μη μου πείτε αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για να διαμαρτυρηθεί όσο άκομψα συνηθίζει; Άρα, δεν ήταν μόνον ότι η ομάδα δεν παρουσίαζε εικόνα… ομάδας.

Αφού έφυγε ο Μπερέτα, ο Γκαρσία των πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών, είπε με στόμφο: «Δεν ήταν καλή προετοιμασία». Και να φανταστεί κανείς ότι δεν την ακολούθησε πιστά. Θα περιμέναμε την κριτική από κάποιον που την «έβγαλε», αλλά, στην περίπτωση του Γκαρσία, που δεν ήταν συνεπής, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι κάνει χρήσει αρμοδιότητας που δεν του αναλογεί.

Δεν γνωρίζουμε αν τιμωρήθηκε για τις εκτιμήσεις του για τον προπονητή, επιλογή του προέδρου που τον κράτησε στην ομάδα και του ανανέωσε το συμβόλαιο, σε μέρες που δεν ήταν λίγοι όσοι πρότειναν την απομάκρυνσή του. Αν δεν υπήρχε τιμωρία για τον λαλίστατο Πάμπλο, η αδυναμία της διοίκησης να επιβάλει έστω τον εσωτερικό κανονισμό είναι… ιστορική.

Ενδεχομένως, επί εποχής Σάντος, ο Γκαρσία να ήταν πιο συμμαζεμένος. Ή τουλάχιστο τα τερτίπια του δεν λάμβαναν τόσο μεγάλες διαστάσεις. Υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός στο θεσμό του προπονητή και του ανθρώπου που συναντούσε καθημερινά στην προπόνηση, του ανθρώπου που έπρεπε να υπακούσει ειδάλλως, θα τον βρισκόταν στην κερκίδα. Είναι βέβαιο ότι η τιμωρία, αν τυχόν επιβλήθηκε ποτέ στον Γκαρσία, δεν έπιασε τόπο.

Θα πρέπει να δεχθούμε ότι αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση. Ότι τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης, μόνο που θα πρέπει να προσαρμόζεται κι ο ίδιος, από καμία φορά, με το περιβάλλον και να μην παρεκτρέπεται μόνιμα.

Ωστόσο, η μοναδικότητά του δεν δικαιολογεί την εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που θα κάνει ότι του καπνίσει. Επίσης, αν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να του τραβήξουν το αυτί, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτή η ώρα έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είναι πλέον το άτακτο παιδί της τάξης που θα τον λογικεύσεις με τιμωρίες. Το να συζητηθεί η απομάκρυνσή του, θα το θεωρήσουμε λογικό. Όχι μόνο γιατί απασχολεί συχνά το «πειθαρχικό» της ομάδας…

Για έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο:

Από ποδοσφαιριστές σαν τον Γκαρσία, με την εμπειρία του και τις παραστάσεις που κουβαλά, περιμένεις να υποκαταστήσει τον προπονητή που λείπει από τα αποδυτήρια. Να παίξει το ρόλο του πραγματικού αρχηγού, τον οποίο αποθεώνουν οι οπαδοί και σέβονται οι συμπαίκτες του. Αυτόν που η διοίκηση κράτησε στην ομάδα, όταν οι περισσότεροι πρότειναν να αποχωρήσει γατί δημιουργούσε προβλήματα, κυρίως με τις αποβολές του.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ,

Απομονώνουμε την ποδοσφαιρική αξία του Πάμπλο Γκαρσία. Συζητάμε για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν τη συγχέουμε με τις συμπεριφορές του.

Αλλά, τι να την κάνεις την… ποδοσφαιρική του χρησιμότητα όταν δεν μπορεί αν αφομοιωθεί από το σύνολο και δημιουργεί προβλήματα;

ΤΕΛΟΣ

Ο Γκαρσία δεν θέλει καν να συζητήσει με τους παράγοντες του ΠΑΟΚ. Αρνήθηκε να συζητήσει με τον Παντελή Κωνσταντινίδη και ο Ζαγοράκης είναι αποφασισμένος να τον εκπαραθυρώσει. Και πολύ καλά θα κάνει γιατί από κάπου θα πρέπει να αρχίσει το συμμάζεμα.

Όσο για τους φανατικούς θαυμαστές του Γκαρσία, είμαι σίγουρος ότι άλλον… Γκαρσία θαυμάζουν, όχι αυτόν που συχνά αναστατώνει την ομάδα. Και να ξέρετε πολύ καλά, ότι από όσα έχει κάνει, εμείς έχουμε μάθει πολύ λιγότερα.
Πάντως, δεν αποκλείεται να φύγει χωρίς να χρειαστεί να τον διώξουν.

ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ.....

Η ιστοσελίδα voria.gr που είχε ανακαλύψει το ενδιαφέρον των Αράβων επενδυτών για τον ΠΑΟΚ, σήμερα αναφέρει:
«Όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών, που εκπροσωπείται από Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, ενδιαφέρεται να εξαγοράσει «πακέτο» μπάσκετ και ποδόσφαιρο του Άρη!
Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες, επενδυτικός όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών αναμένεται να κάνει την πρώτη κρούση εντός του επόμενου δεκαημέρου στη λέσχη φίλων Άρη, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τόσο της ΠΑΕ όσο και της ΚΑΕ του κιτρινόμαυρου Συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου είναι Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του».

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.....

Αναλυτικά τα στατιστικά του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο

Το πανόραμα
Συνολικά
Αγώνες: 15
Νίκες: 7
Ισοπαλίες: 2
Ήττες: 6
Γκολ: 16-16
Βαθμοί: 23

Εντός έδρας
Αγώνες: 7
Νίκες: 4
Ισοπαλίες: 1
Ήττες: 2
Γκολ: 10-7
Βαθμοί: 13

Εκτός έδρας
Αγώνες: 8
Νίκες: 3
Ισοπαλίες: 1
Ήττες: 4
Γκολ: 6-9
Βαθμοί: 10

Τα ομαδικά στατιστικά
Προσπάθειες για γκολ:
146 (1 γκολ ανά εννιά προσπάθειες)
Ασίστ με γκολ: 9
Προσπάθειες για γκολ αντιπάλων: 128 (1 γκολ ανά οκτώ προσπάθειες)
Μεταβιβάσεις: 986 (65,7 ανά αγώνα)
Μεταβιβάσεις αντιπάλων: 847 (56,5)
Γεμίσματα: 79/379
Γεμίσματα αντιπάλων: 69/257
Κλεψίματα: 300 (20 ανά αγώνα)
Κλεψίματα αντιπάλων: 302 (20,1 ανά αγώνα)
Λάθη: 602 (40,1 ανά αγώνα)
Λάθη αντιπάλων: 589 (39,3 ανά αγώνα)
Φάουλ υπέρ: 304 (20.3 ανά αγώνα)
Φάουλ εναντίον: 257 (17,1 ανά αγώνα)
Κίτρινες Κάρτες: 47 (3,1 ανά αγώνα)
Κίτρινες κάρτες αντιπάλων: 51 (3,4 ανά αγώνα)
Κόκκινες Κάρτες: 2
Κόκκινες κάρτες αντιπάλων: 3
Κερδισμένα πέναλτι: 0
Κερδισμένα πέναλτι αντιπάλων: 3


Ατομικά στατιστικά
Γκολ

1. Βιεϊρίνια 3 (3/25 προσπάθειες)
2. Κοντρέρας 2 (2/6 προσπάθειες)
3. Αθανασιάδης 2 (2/7 προσπάθειες)
4. Φωτάκης 2 (2/13 προσπάθειες)
5. Σαλπιγγίδης 2 (2/15 προσπάθειες)
6. Μουσλίμοβιτς 1 (1/4 προσπάθειες)
7. Τσιρίλο 1 (1/5 προσπάθειες)
8. Παπάζογλου 1 (1/9 προσπάθειες)
9. Ίβιτς 1 (1/14 προσπάθειες)
10. Γκαρσία 1 (1/15 προσπάθειες)

Ασιστ με γκολ
1. Βιεϊρίνια 4
2. Σαλπιγγίδης 3
3. Φωτάκης 2
4. Σακελλαρίου 1
5. Κριστιάνο 1.

Μεταβιβάσεις
1. Γκαρσία 156
2. Βιεϊρίνια 111
3. Βιτόλο 106
4. Φωτάκης 81
5. Ίβιτς 79

Γεμίσματα
1. Βιεϊρίνια 16/68
2. Γκαρσία 15/53
3. Φωτάκης 10/56
4. Μπουσαϊντί 8/45
5. Ελ Ζαρ 7/18
6. Σακελλαρίου 4/36

Λάθη
1. Βιεϊρίνια 76
2. Γκαρσία 56
3. Ελ Ζαρ 49
4. Σακελλαρίου 46
5. Φωτάκης 42

Κερδισμένα φάουλ
1. Βιεϊρίνια 46
2. Σαλπιγγίδης 39
3. Βιτόλο 29
4. Ίβιτς 24
5. Γκαρσία 21

Φάουλ
1. Φωτάκης 27
2. Βιτόλο 25
3. Σαλπιγγίδης 19
4. Βιεϊρίνια 18
5. Ίβιτς 18

Κίτρινες κάρτες
1. Βιτόλο 7
2. Κοντρέρας 5
3. Γκαρσία 4
4. Φωτάκης 4
5. Μπουσαϊντί 4

Ξεκίνησαν βασικοί
1. Σαλπιγγίδης 14
2. Βιεϊρίνια 14
3. Βιτόλο 13
4. Γκαρσία 12
5. Κρέσιτς 12
6. Κοντρέρας 11
7. Μπουσαϊντί 10
8. Ίβιτς 10
9. Μαλεζάς 10
10. Τσιρίλο 9
11. Φωτάκης 9
12. Σακελλαρίου 8
13. Ελ Ζαρ 7
14. Σνάουτσνερ 6
15. Μουσλίμοβιτς 3
16. Λίνο 3
17. Χαλκιάς 3
18. Φιλομένο 2
19. Ζουέλα 2
20. Αθανασιάδης 2
21. Κριστιάνο 2
22. Μπαλάφας 1
23. Σαβίνι 1
24. Σορλέν 1
25. Παπάζογλου 0
26. Κουτσιανικούλης 0
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΖΑΓΟΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...

Στην Κέρκυρα ενημερώθηκε και ο Θόδωρος Ζαγοράκης για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του επενδυτικού ομίλου. Όπως συνηθίζει, επισήμως, δεν ήθελα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μιλώντας με τους συνεργάτες του όμως, φανέρωσε μία λογική ικανοποίηση για την κίνηση των υποψηφίων επενδυτών να απευθυνθούν στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι επιβεβαίωσαν και επίσημα το ενδιαφέρον τους, ήταν κάτι σημαντικό…

Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τακτική και ατάκες όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα: «Αν δεν μπουν τα λεφτά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα…». Αυτό έλεγε εδώ και πολλές εβδομάδες, αυτό ανέφερε και σήμερα.

Ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι όλο το «παιχνίδι» βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Αυτοί πλέον (αφού ξεκαθάρισαν τα πάντα γύρω από την ΠΑΕ) θα πάρουν και την απόφαση.

Αφού λοιπόν η ΠΑΕ πήρε απόφαση για την παράταση της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, θα περιμένει και τις επόμενες κινήσεις της άλλης πλευράς. Πρώτα με την δημοσιοποίηση του business plan και μετά με την οριστική συμφωνία.

Από εκεί και πέρα υπήρχε και ένα παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Αλήθεια είναι ότι για την ήττα αυτή υπήρχαν και δόθηκαν αρκετές δικαιολογίες. Και από την διοίκηση…

Το θέμα είναι μη τυχόν αυτές οι δικαιολογίες κάνουν κακό και στην προετοιμασία του επόμενου αγώνα με το ΠΑΣ για το κύπελλο. Γιατί εκεί το λάθος δεν συγχωρείται και δεν διορθώνεται. Και ξέρουν καλά στον ΠΑΟΚ, (διοίκηση – τεχνική ηγεσία και παίκτες) ότι με τα Γιάννινα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε ομαδικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ είχε 8 προσπάθειες για γκολ έναντι 12 της Κέρκυρας, 19 κλεψίματα έναντι 28, 7 κερδισμένα κόρνερ έναντι 3, 45 λάθη έναντι 38, 9/33 γεμίσματα έναντι 7/16, 103 (!) μεταβιβάσεις έναντι 59, 15 φάουλ έναντι 14 και τέσσερις κίτρινες κάρτες έναντι μίας των γηπεδούχων.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε την πιο πλούσια στατιστική με τρεις προσπάθειες για γκολ, είκοσι μεταβιβάσεις, ένα κλέψιμο, δύο απομακρύνσεις της μπάλας από την περιοχή, δύο κερδισμένα φάουλ και επτά λάθη. Ο Σωτήρης Μπαλάφας, στα 46 λεπτά που αγωνίστηκε είχε μόλις τρεις μεταβιβάσεις, τέσσερα λάθη και έκανε ένα φάουλ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τέλειωσε τον αγώνα χωρίς να απειλήσει απευθείας την εστία του Κωνσταντόπουλου. Είχε μία ασιστ (στο γκολ του Αθανασιάδη), 3/11 γεμίσματα, έντεκα μεταβιβάσεις, τρία κερδισμένα φάουλ και δέκα λάθη. Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ ήταν μέτριος στα 63 που αγωνίστηκε με έξι μεταβιβάσεις, ισάριθμα λάθη, μία προσπάθεια για γκολ και 2/3 γεμίσματα, ενώ ο Γιώργος Φωτάκης είχε δέκα μεταβιβάσεις, δύο λάθη, 2/7 γεμίσματα, δύο κλεψίματα και ένα κερδισμένο φάουλ.

Αξιοσημείωτες ήταν οι στατιστικές επιδόσεις του Κοντρέρας με 12 μεταβιβάσεις, πέντε κλεψίματα, δύο απομακρύνσεις, ένα κερδισμένο φάουλ και ένα λάθος.

Στην επίθεση ο Στέφανος Αθανασιάδης πέρα από το όμορφο γκολ είχε τρεις προσπάθειες για γκολ, πέντε μεταβιβάσεις, δύο κλεψίματα και ισάριθμα λάθη, ενώ ο Σαλπιγγίδης που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο συμμετείχε με μία προσπάθεια για γκολ, τρεις μεταβιβάσεις και ένα λάθος.

Ο Λίνο, που επέστρεψε στη δράση μετά από καιρό, είχε στο δεύτερο ημίχρονο 11 μεταβιβάσεις, δύο λάθη, 0/6 γεμίσματα και τρία κερδισμένα φάουλ.

Για την Κέρκυρα, κορυφαίος στατιστικά ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Ιεροκλής Στολτίδης, με τρεις προσπάθειες για γκολ, 16 μεταβιβάσεις, πέντε κερδισμένα φάουλ, δύο κλεψίματα και πέντε λάθη.