Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ....

Σας θυμίζει κάτι το όνομα Ιβάν Σαββίδης;Ο Σαββίδης, εμφανίστηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ με... δικηγόρους, ανακοινώσεις, "ζεστό" και πολύ χρήμα, κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και εταιρείες που ασχολούνταν με παραγωγή ενέργειας και ήθελαν να επεκταθούν από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διάθεση να επενδύσει και το -κυριότερο- μεγάλη φούρια να αναλάβει εδώ και τώρα! Μάλιστα, έφτασε να κάνει και αρχηγική εμφάνιση στην Τούμπα, με κόσμο να τον υποδέχεται θερμά και τον ίδιο να ζητά τα κλειδιά του γηπέδου. Μέχρι και για το... λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε να συζητά.
Προέκυψαν όμως διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα, με σημαντικότερη αυτή της ανακατασκευής του γηπέδου της Τούμπας και σε ποιον θα ανήκαν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για τα επόμενα πενήντα χρόνια κι αφού ακολούθησε μια σειρά δραματικών διαπραγματεύσεων με πρωταγωνιστές, εκτός από τον Σαββίδη και τους συνεργάτες του, τους Γούμενο, Παγώνη και Κατσαρή, το θέμα πέρασε οριστικά στις καλένδες. Στον κόσμο του ΠΑΟΚ έμεινε η όρεξη να δούνε την ομάδα τους στα χέρια ενός μεγιστάνα κι ένα γήπεδο καινούργιο.
Η ιστορία με τουσ Άραβες ξεκινάει με νομικούς εκπροσώπους, ο επενδυτής εδρεύει στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας, έχει διάθεση να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ , έχει συνδετικό κρίκο με τη διοίκηση όπωςκαι ο Σαββίδης, δηλώνει ότι θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ κερδοφόρο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα... αλλά!
Τότε υπήρχε το κώλυμα της εκμετάλλευσης του νέου (!) γηπέδου, τώρα υπάρχει το κώλυμα του τρόπου αγοράς των μετοχών, μιας και οι Άραβες δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηματικά, αυτομάτως, γεννιούνται διάφορα. Όπως, για παράδειγμα, μα γιατί το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε πριν βγει το δελτίο Τύπου, εφόσον οι συζητήσεις γίνονται εδώ και μήνες και μάλιστα έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο;
Στον αντίποδα, ο Ζαγοράκης περιμένει καρτερικά,κρατά μικρο καλάθη τι στιγμή που η πλευρά των επενδυτών μιλα για προσυμφωνία και όχι σε τελικη συμφωνια όπως είπε μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ...
Σε όλη αυτή η ιστορία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποπροσανατολίσει την ομάδα κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί.
Μπροστά του ο ΠΑΟΚ έχει αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν αναμένεται να είναι εύκολος. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι και οι μικρότερες ομάδες στο θεσμό, τα δίνουν όλα για να κάνουν ζημιές και να γράψουν ιστορία. Κι όμως, για τον "Δικέφαλο" το Κύπελλο είναι στόχος και δεν πρέπει να τον αφήσει να πάει στράφι για την απροσεξία μιας στιγμής.
Επιπλέον ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης. Από τη στιγμή που Άραβες δεν υπάρχουν προς το παρόν, καλά θα κάνει η διοίκηση να πορευτεί με το όποιο σχέδιο έχει καταστρώσει και να μην περιμένει να πάει 20 Ιανουαρίου για να αποφασίσει αν και πώς πρέπει να κινηθεί.
Το συμπέρασμα? Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ενα πολύ πονηρό σταυροδρόμη και το μέλλον του ειναι αβέβαιο οσο το θέμα πλανάτε στον αέρα. Την λύση καλείτε να δώσει και πάλι ο Ζαγοράκης... Θα τα καταφέρει η θα συνεχίσει το σερί των κακών επιλογών του απο πέρυσι το καλοκαίρι και την αποχώριση του κορυφαίου προπονητη της Super League?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου