Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

O ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που αρχίζει να συζητιέται στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα πολύ σημαντικός για πολλούς λόγους.
Ο ΠΑΟΚ κατα την περίοδο του Ιανουαρίου πιθανόν να κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξί μπακ, ενός αμυντικού χαφ, ενός αριστεροπόδαρου επιτελικού μέσου και ενός επιθετικου.Ξανά απο την αρχή με λίγα λόγια μια και όπως φάνηκε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε παταγωδός.
Βέβαια μέσα σε όλα αυτά,παρατηρείτε τις τελευταίες εβδομάδες, μια έντονη ανησυχία και για τους ακραίους επιθετικούς, οι οποίοι, πλήν του Βιερίνια, είναι ανύπαρκτοι...
Πλην του Άντρε Βιεϊρίνια που ξεχωρίζει σα τη μύγα μες στο γάλα, οι υπόλοιποι τρεις έχουν προσφέρει μία συνολικά ασίστ σε 27 επίσημα παιχνίδια. Οι Κριστιάνο Μοράες, Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Βασίλης Κουτσιανικούλης, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν απολύτως τίποτα σε σχέση με τα όσα πίστευαν στον ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά, η μία ασίστ που έγραψαν οι τρεις ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ήρθε στον αγώνα της Λάρισας από τον Κριστιάνο Μοράες, όμως δεν είναι αρκετή για να μην ανοίξει η κουβέντα για το τι θα συμβεί στο μέλλον με αυτούς και το αν θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ νέους παίκτες στις συγκεκριμένες θέσεις.
Σίγουρα η διαχείριση δεν είναι εύκολη και για τις τρεις περιπτώσεις. Ο Κριστιάνο Μοράες έχασε πολύ χρόνο λόγω τραυματισμών, όμως μέχρι τώρα έχει δείξει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα οποία μπορεί να ανταποκριθεί μόνο ως εξτρέμ στο 4-3-3. Ένα σύστημα που ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν παίζει.
Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, έχει άλλους έξι μήνες δανεισμού, όμως δείχνει να μην μπορεί να προσφέρει λόγω ψυχολογίας. Είναι ένα παιδί που έχει εμφανίσει πολλές ευαισθησίες και είναι δύσκολο να πιάσει μία καλή σειρά αγώνων.
Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, οι αδυναμίες έχουν να κάνουν με την ποιότητά του. Την μεταβίβαση, τη σέντρα, την τελική προσπάθεια. Στοιχεία που με δουλειά και αγώνες μπορούν να βελτιωθούν, όμως στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον στο κομμάτι των ευκαιριών έπαψαν να τον στηρίζουν. Μάλλον θα πρέπει μόνος του να επιδιώξει μία αντεπίθεση, αλλά είναι λογικό πλέον ελάχιστοι να πιστεύουν πως μπορεί.
Με όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλάβει οτι το μέλλον των παραπάνω παικτών ειναι δυσοίονο,όπως και το έργο της διοίκησης να βρεί τους αντικαταστάτες τους. Χωρίς λεφτά, μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν...ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που παίκτες με ελεύθερα συμβόλαια που να πληρούν τις προυποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση δεν υπάρχουν.
Μοναδική λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο?Μόνο η έλευση των νέων επενδυτων.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου