Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ...Η ΠΩΛΗΣΕΙΣ...


Για την ρεαλιστική κατάσταση των οικονομικών του ΠΑΟΚ και πώς μπορεί το οικοδόμημα να παραμείνει ως έχει,μίλησε σήμερα ο Ανδρέας Μανδίνος.Πιο συγκεκριμένα είπε:

"Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον με αγωνιστικές θυσίες -και μάλιστα με τέτοιες, που θα τονώσουν τη ρευστότητα της εταιρείας, που έχει πληγεί, όπως έχει συμβεί στις περισσότερες ελληνικές εταιρείες στην παρούσα στιγμή."
"είναι ζωτικό για την ομάδα να διατηρήσει την αξιοπιστία της, που κέρδισε με πολύ κόπο τα τελευταία 3,5 χρόνια,  μη μετακινώντας το πρόβλημα στο καλοκαίρι, που μπορεί να είναι πολύ αργά, αλλά δίνοντας λύση άμεσα"
Τι σημαίνει αυτό; Η προφανής απάντηση είναι η εξής: πώληση παίκτη . Μόνο έτσι μπορεί να τονωθεί η ρευστότητα της εταιρείας, διότι με τις λύσεις συμβολαίων και τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών δεν τονώνεται η ρευστότητα, απλώς ο σύλλογος γλιτώνει κάποια χρήματα. Μόνο η πώληση παίκτη μπορεί να φέρει έσοδα στο ταμείο και να τονώσει τη ρευστότητα. Άρα, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν αντί για απόκτηση προκύψει "αντίο"!
Του Μανδρίνου, δεν του ήρθε αδικαιολόγητα να κάνει τη δήλωση που έκανε. Αυτό που έχει κατά νου είναι ότι το πρώτο μέλημα στις μέρες της κρίσης δεν είναι να κάνει μια εταιρεία κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά να περισώσει τα υπάρχοντά της και να εξασφαλίσει βιωσιμότητα.
Ειδικά από τη στιγμή που αυτό το ζητάει και η UEFA, που θέλει συλλόγους με ισοσκελισμένα έσοδα κι έξοδα, αλλιώς τους αποβάλλει από τους κόλπους της, η ανάγκη γίνεται διπλή. Με δυο λόγια, το συμμάζεμα των οικονομικών είναι επιβεβλημένο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Παίκτες όπως ο Κρέσιτς, ο Βιερίνια,ο Βιτόλο και τελευταία και ο Κοντρέρας,είναι πιθανόν να αποτελέσουν αντικείμενα διαπραγμάτευσης, προκειμένου η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο.
Κανείς αναντικατάστατος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο,όμως η απορία μου έγκειται στο πως η ομάδα με τόσα έσοδα έφτασε σε αυτό το σημείο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου