Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΤΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚ!!!

Την απόκτηση του Μπερνάρ Μεντί διαπραγματεύεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα στα γαλλικά ΜΜΕ.Όπως αναφέρει σήμερα η έκδοση «Equipe» ο Μεντί είναι σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ και πλεόν το μονο που μένει είναι να αποδειχθεί αν όντως ο «Δικέφαλος» επιθυμεί να κάνει κίνηση για τον Γάλλο παίκτη.

Ο διεθνής αμυντικός γεννήθηκε στη γαλλική πόλη Εβρέ, στις 20 Αυγούστου του 1981 και έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη. Αγωνίζεται στη δέση του δεξιού μπακ, αλλά και στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Είναι ένας ταχύτατος παίκτης και σε όλη του την καριέρα έχει... οργώσει αμέτρητες φορές τη δεξιά πλευρά την γηπέδων σε Γαλλία και Αγγλία. 

Το ταξίδι του στον κόσμο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 1998 στην Καέν. Μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από το 2000 μέχρι και το 2008, με ένα μικρό πέρασμά από την Αγγλία και την Μπόλτον το 2002-3, ενώ από το 2008 μέχρι και τον Μάιο του 2010 έπαιζε στην Χαλ. Από τις 17 Μαΐου του περασμένου έτους είναι και επίσημα… άνεργος, αφού λύθηκε το συμβόλαιό του με τους «τίγρεις».
Συνολικά, με τη φανέλα της ομάδας του Παρισιού αγωνίστηκε σε 179 παιχνίδια, πετυχαίνοντας ένα τέρμα, ενώ στην Αγγλία έπαιξε 21 παιχνίδι με την Μπόλτον και 49 με δύο γκολ με τη Χαλ. Μάλιστα, το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της τελευταίας του ομάδας, το είχε πετύχει κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ήττα με 4-3. 
Από εκει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως ο 29χρονος Μεντί, που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, έχει παίξει στο παρελθόν σε Καέν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπόλτον, Χαλ και ξανά Παρί. Ο σενεγαλέζικης καταγωγής άσος έκανε πολύ καλή καριέρα στην Παρί από το 2000 έως το 2008.
Με την εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει αγωνιστεί μόλις τέσσερις φορές. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2004 απέναντι στη Βραζιλία. Σε εκείνο το παιχνίδι θεωρήθηκε ένας από τους πιο ελπιδοφόρους αμυντικούς της Γαλλίας, αλλά το μέλλον του δεν ήταν ανάλογο. Αίσθηση είχε κάνει, η κούρσα που είχε πραγματοποιήσει από τα δεξιά, σε μία επίθεση της ομάδας του. Τότε, είχε περάσει σαν… σίφουνας από τον Ρομπέρτο Κάρλος και έχει κάνει τα 100 μέτρα σε 10, 49. Παρόλα αυτά, το 2006 δεν βρισκόταν στις επιλογές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου