Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ....

Προκαλεί ερωτηματικά, το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπήκε στην περαίωση για χρήσεις της διοίκησης Ζαγοράκη. Και προκαλεί ερωτηματικά, επειδή κάποια Μέσα  έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τον κόσμο της ομάδας, ότι αυτό ήταν το καλύτερο για την ΠΑΕ, καθώς σε περίπτωση ελέγχου οι εφοριακοί ξεκινάνε λέει πρόστιμα από το ποσό της περαίωσης και ανεβαίνουν!


Κανένας ελεγκτής της εφορίας, δεν μπορεί να βάλει το παραμικρό πρόστιμο σε μια εταιρεία, αν η εταιρεία αυτή είναι καθαρή και τα βιβλία της είναι εντάξει. 

Επομένως, αν κάποιος είναι καθαρός στα βιβλία του, δεν έχει κανένα λόγο να μπει στην περαίωση, εκτός κι αν είναι μικρό, σχεδόν μηδαμινό το ποσό, οπότε το πληρώνει για να ξεμπερδεύει. Εδώ, πρόκειται για 390 χιλιάδες Ευρώ, από τα οποία δόθηκαν ήδη τα 80.
 
Χωρίς στο μεταξύ, να έχει γίνει γνωστό, ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στις χρήσεις Γούμενου και ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στις χρήσεις της διοίκησης Ζαγοράκη.  Και γι΄ αυτό είναι υπεύθυνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν ενημέρωσε επίσημα και με αριθμούς, κανέναν.

Για ποιο λόγο λοιπόν η διαφανής διοίκηση Ζαγοράκη μπήκε στην περαίωση; Τριακόσιες ενενήντα χιλιάδες ευρώ δεν καταλογίζονται για τέσσερις χρήσεις, παρά μόνο αν έχει διαπιστωθεί «αποκρυβείσα ύλη» όπως αναφέρει και το έγγραφο της περαίωσης.

Πόσα χρήματα αντιστοιχούν στην περαίωση για της χρήσεις Γούμενου και πόσα για τις χρήσεις Ζαγοράκη και γιατί; 

H απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ?

1) Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ εκτίμησαν ότι αν δέχονταν τον έλεγχο της εφορίας για κάθε μία από αυτές τις χρήσεις, τότε θα μπορούσε να βρεθεί το παραμικρό ψεγάδι, που θα δημιουργούσε ένα πρόστιμο τουλάχιστον ισόποσο με το σημερινό ποσό που θα πληρωθεί. Ειδικά για τις χρήσεις Γούμενου ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την γεωμετρική πρόοδο που θα αυξάνοντα τα πρόστιμα…

2) Αλήθεια είναι ότι οι νυν διοικούντες ήθελαν να ξεκαθαρίσουν και την δική τους θέση. Η οποία έχει τονιστεί πολλές φορές και έχει προκύψει από πολλούς ελέγχους, ότι είναι καθαρή. Τι θα γίνει όμως αν αναλάβουν άλλοι τα ηνία της ΠΑΕ και «φορτώσουν πράγματα» στις δικές τους χρήσεις; Με διαφόρων ειδών μεταφορές…

3) Ο τρίτος λόγος αφορά το είδος των ελέγχων που γίνεται στην Ελλάδα. Αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν σε πόσες και τι είδους περιπέτειες μπορείς να μπεις όταν βρίσκονται κάποιοι ειδικοί να σε ελέγξουν… Ειδικά όταν τους προσκαλείς….

Γι’ αυτούς βασικά τους λόγους, στον ΠΑΟΚ προτίμησαν να πληρώσουν 380 χιλιάδες ευρώ και να ξεμπερδεύουν –φορολογικά- από τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου