Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99!!!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε διαδικασίες για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου και να ρυθμίσει τα χρέη του μέσω διαμεσολαβητή, «παγώνοντας» όποια νέα αιτήματα προκύψουν για οφειλές.


Εγκρίθηκε η αίτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου και έτσι θα πάρει σημαντική ανάσα για το προσεχές διάστημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά, μάλιστα, θα γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την ΑΕΚ που πετυχαίνει να υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Εκδικάστηκε πρωτοδίκως η αίτηση του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε η διαδικασία που προβλέπει την έναρξη διακανονισμών μεταξύ διαμεσολαβητή και πιστωτών. Το θετικό ωστόσο για τον Δικέφαλο είναι πως σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων δεν μπορεί να προβεί σε καμία αξίωση κανένας οφειλέτης.
Το άρθρο 99 περί συνδιαλλαγής του πτωχευτικού νόμου προβλέπει ότι για να υπαχθεί μια ομάδα σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει με περισσότερους από τους μισούς πιστωτές της και έπειτα να οριστεί χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα αποπληρωθούν τα χρέη. Η ΑΕΚ για παράδειγμα αναμένει να ολοκληρωθεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 για να αποπληρώσει σε 24 δόσεις τα χρέη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου