Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ


Ο Ζαγοράκης μένει, θα γίνει το ίδιο με τον Γκαρσία;Είναι προφανής η προσπάθεια του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τραβήξει μία γραμμή η οποία θα αποτελέσει τη νέα αφετηρία του στην προεδρία του συλλόγουΤο να δηλώνει ο Ζαγοράκης πεισμωμένος απ' όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη (16/3) στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ότι δεν θα επιτρέψει ο σύλλογος να πέσει πάλι στην ανυποληψία είναι, καταρχήν, θετικό γεγονός.

Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι δεν τον έχει φθείρει η δύσκολη-επί τετραετή βάση-καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και ότι έχει γεμάτες μπαταρίες να συνεχίσει στο πόστο του.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό προκειμένου να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο των επιτυχιών και φαντάζομαι το γνωρίζει και ο ίδιος. Απαιτείται μία σειρά αποφάσεων και ενεργειών που θα διασφαλίσουν ότι η ΠΑΕ δεν θα ταλαιπωρηθεί από τα λάθη του παρελθόντος.

Η στελέχωση της εταιρίας με συνεργάτες-τεχνοκράτες που θα προχωρήσουν το νέο διοικητικό-οικονομικό σχεδιασμό, η έλευση ενός προπονητή αξίας που θα εκπονήσει ένα νέο αγωνιστικό πλάνο, η γεφύρωση της απόστασης που έχει δημιουργηθεί με τους οργανωμένους έτσι ώστε η Τούμπα να επανακτήσει το πετυχημένο μοντέλο της ΠΑΟΚτσήδικης περιφρούρησης, αποτελούν υποχρεωτικές κινήσεις για τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Μόνο έτσι θα δοθεί "όραμα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ" όπως αναφέρει και στην γραπτή δήλωσή του.

Κι αν ο Ζαγοράκης οφείλει άμεσα να προχωρήσει τα παραπάνω, όλοι οι υπόλοιποι που κινούμαστε γύρω από τον ΠΑΟΚ πρέπει να μείνουμε απαθείς;

Για να αρχίσω με το σινάφι στο οποίο ανήκω, αυτό των δημοσιογράφων, δεν πρέπει εμείς να κάνουμε την κριτική μας στο σωστό χρόνο και πριν έρθει το κακό;

Για να φέρω ένα φετινό παράδειγμα, γιατί άραγε θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει η... στραβή και μετά να πούμε ότι ήταν λάθος η πρόσληψη Μπερέτα και να μην εκφράσουμε ευθύς εξαρχής την απορία μας για τον άσημο Ιταλό τεχνικό που ερχόταν σε μία ξένη χώρα και μέσα σε ένα μήνα θα έπρεπε να έχει μία ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

Οι οργανωμένοι, εξάλλου, δεν θα μπορούσαν να προλάβουν ορισμένες καταστάσεις που δημιούργησαν προβλήματα στον ΠΑΟΚ;

Δεν θα ήταν κέρδος και για την δημόσια εικόνα τους αν είχαν παρέμβει την περασμένη Τετάρτη και έβαζαν φρένο στους 30 ανεγκέφαλους πριν οι τελευταίοι κάνουν ζημιά στον ΠΑΟΚ; Ακόμη, οι 11.000 και πλέον μέτοχοι της ΠΑΕ δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στα διοικητικά της εταιρίας, ακόμη και στις διεκδικήσεις της στα κέντρα αποφάσεων αν είχαν οργανωθεί καλύτερα;

Μπορώ να απλώσω περισσότερο το ζήτημα, αλλά δεν χρειάζεται να σας κουράσω περισσότερο.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει λιγότερο προσωποκεντρικό σωματείο.

Αν θέλει να εξελιχθεί ως ένα μεγάλο κλαμπ, αντάξιο της δυναμικής του, οφείλει να δημιουργήσει μηχανισμούς που να λειτουργούν ανεξάρτητα από τον αν στην προεδρία υπάρχει ο Ζαγοράκης ή κάποιος λιγότερο αποδεκτός από τον κόσμο ή ικανός.

Αυτοί οι μηχανισμοί θα κάνουν τον εκάστοτε ηγέτη της ομάδας-δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποτε ο Ζαγοράκης θα αποχωρήσει-να αισθάνεται ότι υπάρχουν τα στηρίγματα για να πετύχει κάτι πραγματικά μεγάλο.

Κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει μάθει να κρύβεται. Έχει το θάρρος της γνώμης και λέει αυτό που πιστεύει. Μετά το ματς με τον Ατρόμητο, μίλησε για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ για την ανάγκη η διοίκηση να βρει τον αντικαταστάτη του (όπως και κάποιων άλλων συνομήλικων συμπαικτών του).

Διευκρίνισε ότι θα παίζει ποδόσφαιρο για όσο αντέχουν ακόμη τα πόδια του, όμως δεν παύει να σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ενεργό δράση.

Το λέω ευθαρσώς τώρα που είναι νωρίς: Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αφήσει τον... Παυλάρα να φύγει από την ομάδα. Αποτελεί κεφάλαιο για τον σύλλογο που, ακόμη κι αν πάρει την απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται, δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" έχουν την υποχρέωση να κρατήσουν τον Ουρουγουανό "ζεστό".Κλείνοντας, υπενθυμίζω απλά ότι σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο "Κανάριο" είχε αποκαλύψει ότι αν παραμείνει στο ποδόσφαιρο, αφού κρεμάσει τα ποπούτσια του, θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του από τη θέση του προπονητή ...

πηγή olapaok.gr

1 σχόλιο:

  1. "Αν θέλει να εξελιχθεί ως ένα μεγάλο κλαμπ, αντάξιο της δυναμικής του, οφείλει να δημιουργήσει μηχανισμούς που να λειτουργούν ανεξάρτητα από τον αν στην προεδρία υπάρχει ο Ζαγοράκης ή κάποιος λιγότερο αποδεκτός από τον κόσμο ή ικανός."

    πολυ σωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή