Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ...ΜΜΕ...ΚΑΙ ΠΑΟΚ...ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?

Μία πάρα πολύ σοβαρή εκκρεμότητα υπάρχει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο, και δεν είναι άλλη από το θέμα της αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν.
Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα γράφονται καθημερινά σχετικά με το ποίες ομάδες πιθανόν να έχουν πρόβλημα και δυστυχώς μέσα σε αυτά είναι και ο φάκελος με το όνομα του Δικεφάλου. Φήμες η άλλο ένα τρομακτικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσα λύσης? Βασιζόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα αθλητικού sait ασπρόμαυρου ενδιαφέροντος, μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

“Μία πάρα πολύ σοβαρή εκκρεμότητα υπάρχει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία όπως και όλες οι άλλες πολύ σύντομα θα κληθεί να πάρει την αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν.”

Ερώτηση: Για ποιο λόγο βγήκε και πάλι στην επιφάνεια ένα τόσο σημαντικό ζήτημα σε μία δύσκολη περίοδο για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικεφάλου? Εσείς δεν ήσασταν εκείνοι που υποστηρίζατε πως ο φάκελος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πλήρης? Τι άλλαξε μέχρι σήμερα?

“Είναι γνωστό ότι ακόμη και αυτές τις ημέρες, όλες οι ΠΑΕ «γεμίζουν»  τους φακέλους τους έτσι ώστε αρχές Απριλίου να πάρουν την αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.”

Ερώτηση: Γεμίζουν τους φακέλους τους με τι? Εσείς δεν λέγατε πως όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και ότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων μέσα σε αυτές και ο ΠΑΟΚ, όλοι πληρώνουν με 6 μήνη καθυστέρηση? Τι έγινε ξαφνικά όλες οι ομάδες  πλην του Δικεφάλου βρήκαν λεφτά και εμείς ξαφνικά ζοριζόμαστε?
«Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα;» Αυτή την ερώτηση θέτουν αρκετοί φίλαθλοι, αφού το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες –και μόνο- για τις ΠΑΕ που είτε δεν έχουν πλήρη φάκελο, είτε αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια.     

“Από την επιτροπή αδειοδοτήσεων δεν βγαίνουν στοιχεία όσον αφορά τις ΠΑΕ. Από εκεί κανείς δεν μπορεί να αντλήσει πληροφορίες.”

Ερώτηση: Αφού κανείς από την επιτροπή δεν δίνει πληροφορίες, εσείς πως ξέρετε αν ο ΠΑΟΚ η ο οποιοσδήποτε ΠΑΟΚ έχει η πιθανόν να έχει πρόβλημα? Ποιος ο λόγος χωρίς βάσιμες πληροφορίες να ασχολείσθε με ένα τόσο σημαντικό θέμα? Μήπως τελικά εμείς δια δίδουμε φήμες και δημιουργούμε κλίμα πανικού και καταστροφολογίας? Γιατί?  

“Αυτό που ισχύει όσον αφορά την ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι μία αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και στα μέσα Απριλίου η νέα αδειοδότηση θα είναι γεγονός.”

Ερώτηση: Ποια είναι η επίσημη ενημέρωση που έχετε μέσα από την ΠΑΕ? Γιατί ο κόσμος δεν έχει ξεκάθαρα στοιχεία και ενημέρωση για το όλο ζήτημα? Από πού πηγάζει από την μία η αισιοδοξία σας και από την άλλη η καταστροφολογία σας για τα έσοδα που δεν ήρθαν ποτέ λόγω επεισοδίων κλπ.?

“Άλλο  βέβαια  αισιοδοξία  και  άλλο  βεβαιότητα. Βέβαιος κανείς δεν μπορεί να είναι, από την στιγμή που μιλάμε για μία εταιρεία η οποία έχει χρέη στο δημόσιο, αλλά και για μία ΠΑΕ η οποία παρουσιάζει άνοιγμα στον ισολογισμό της.”

Ερώτηση: Πολύ σωστά άλλο αισιοδοξία και άλλο βεβαιότητα. Και εσείς πιο πολύ αισιόδοξοι μου φαίνεστε παρά σίγουροι. Αλήθεια σε ποια χρέη προς το Δημόσιο αναφέρεστε? Στα επικυρωμένα μέσα από τα δικαστήρια η υπολογίζετε και αυτά για τα οποία δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση? Δεν γνωρίζατε τα χρέη όταν ξαναλέω πριν λίγο καιρό διαβεβαιώνατε ότι ο φάκελος του ΠΑΟΚ είναι πλήρης? Όσον αφορά το άνοιγμα στον ισολογισμό, για τι ποσό μιλάμε? Το πώς μια ΠΑΕ με θετικό ισολογισμό τα 2 πρώτα χρόνια της χρήσης της έχει πλέον έλλειμμα η άνοιγμα όπως το λέτε εσείς, μάλλον δεν είναι και τόσο σημαντικό...Έτσι?

“Αυτά τα δύο προβλήματα, υπάρχουν τρόποι για να ξεπεραστούν, με βασικό στόχο να αποτιμηθεί σωστά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, για να φανεί ότι υπάρχει και η προοπτική να ισοσκελιστεί η κατάσταση.”

Ερώτηση: Τι θέλει να πει ο ποιητής? Πάλι περήφανες πωλήσεις ετοιμάζονται? Ξέρετε κάτι και δεν το λέτε? Η απλά το κρατάτε για πρωτοσέλιδο και αποκλειστικότητα όταν ανακοινωθεί κάτι επίσημα? Αυτή είναι η μόνη λύση για τον ΠΑΟΚ? Η πώληση του έμψυχου δυναμικού? Και οι αγωνιστικοί στόχοι?         

“Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική φιλοσοφία της αδειοδότησης έχει να κάνει με τα χρέη της εταιρίας (σε πρόσωπα, ομάδες, φορείς και άλλους) με την τωρινή της κατάσταση, αλλά και την προοπτική που αυτή έχει.”

Ερώτηση: Αλήθεια πώς γίνεται σε μια χρονιά με τόσα έσοδα από εισιτήρια, διαφημίσεις , χορηγούς τηλεοπτικά Ευρώπη κλπ εσείς να αναφέρεστε μόνο στα χρέη? Και αυτό περί εξυγίανσης και σχεδόν εξάλειψης των χρεών προς τρίτους γιατί το ξεχνάτε? Η δεν έχει σημασία? Τότε τι κάναμε τόσα χρόνια? Αν ο ΠΑΟΚ με τόση στήριξη, τόσα έσοδα και τόση καλό έμψυχο δυναμικό, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση της σύγχρονης και όχι μόνο ιστορίας του, αν οι προοπτικές αυτού του σωματείου δεν είναι τεράστιες, τότε κλαύτα Χαράλαμπε...Εκτός και αν έτσι σας βολεύει να πιστεύουμε...

Με βάση όλα αυτά τα γενικά στοιχεία, υπάρχει μία αισιοδοξία ότι όσον αφορά τον ΠΑΟΚ όλα είναι υπό έλεγχο και δεν πρόκειται να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα…

Σχόλιο: Να σε κάψω Γιάννη....να σε αλείψω λάδι... Την μια έτσι την άλλη γιουβέτσι... Μια κρύο...μια ζέστη...Και ο αποπροσανατολισμός συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου