Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Απ΄ όταν ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ως στόχο το καλύτερο για την ομάδα, τόσο στα οικονομικά δεδομένα με την εξάλειψη των χρεών, όσο και την αγωνιστική ανάταση της ομάδας με στόχο ένα τίτλο. Παρόλα αυτά, η σχέση αγάπης του «Ζαγόρ» με τον Δικέφαλο του Βορρά έχει περάσει απ΄ όλα τα στάδια...
 
Το ξεκίνημα

Στις 8 Ιουνίου του 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή αποφάσισε να μπει μπροστά και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Δέκα ημέρες αργότερα ο «Ζαγόρ» έκανε το αποφασιστικό βήμα και κατέθεσε στο πρωτοδικείο την αίτηση για το νέο Δ.Σ. του Δικεφάλου του Βορρά, όπου συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματα των κ.κ. Βιολίδη, Μανδρινού, Παπαδόπουλου και Ποικιλίδη.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ (20/09), ο Ζαγοράκης ζήτησε την στήριξη και οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, καθώς δεν υπήρχε κάποιος επενδυτής. Επιπλέον, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και θα δώσει προσοχή στις υποδομές έφερε τον Φερνάντο Σάντος στην Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες κινήσεις του «Ζαγόρ» ήταν θετικές, με αποκορύφωμα την υπαγωγή της ΠΑΕ στην ρύθμιση χρεών. Η πορεία του στην προεδρία τους πρώτους μήνες είχε πολλές συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, αρκετές αμαρτίες από το παρελθόν, αλλά και την στήριξη του κόσμου σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
Ο Βρύζας και η πρώτη απειλή

Το ξεκίνημα του 2008 βρήκε τον Ζήση Βρύζα να αναλαμβάνει την θέση του τεχνικού διευθυντή και όλες οι υποθέσεις να παίρνουν τον δρόμο τους. Στα αγωνιστικά η στήριξη της διοίκησης σε Σάντος και κόσμο ήταν δεδομένη. Στις 21 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τον Ζαγοράκη να ζητάει από όλους τους φίλους της ομάδας να συνδράμουν όσο μπορούν.

Κάπου εκεί ήρθαν τα δύσκολα. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, οι ήττες από Αστέρα Τρίπολης (1-0) και ΑΕΚ (4-0) έφεραν γκρίνια στον κόσμο και ο Θοδωρής Ζαγοράκης μέσα στην απογοήτευσή του ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο.

Τελικά ο «Ζαγόρ» όταν ηρέμησε εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος να πραγματοποιήσει αλλαγές που θα έκαναν τον Δικέφαλο του Βορρά καλύτερο. Η στήριξη στον Φεενάντο Σάντος δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση, ενώ στις… σαρδέλες (όπως αποκάλεσε ο Πορτογάλος τους παίκτες του) θα υπήρχαν κάποιες διαφοροποιήσεις.

Το αθλητικό κέντρο και η δεύτερη κρίση

Η κρίσιμη περίοδος πέρασε και ο Ζαγοράκης έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσημβρία Στην συνέχεια ήρθαν οι πωλήσεις του Χρήστου Μελίσση και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό, με τα λεφτά να είναι πολλά, αλλά και οι αντιδράσεις ήταν αρκετές.. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τον απολογισμό για την παρουσία του στην προεδρία, δείχνοντας πεπεισμένος ότι η συνέχεια θα ήταν ακόμη καλύτερη.

Βέβαια, τα προβλήματα δεν έλειψαν. Παρότι ήθελε την οικονομική συνεισφορά του κόσμο, ο «Ζαγόρ» δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί αρκετές φορές με τους οργανωμένους, ενοχλημένος με την στάση τους σε κάποια ματς. Παρόλα αυτά, κατάφερε να πάρει την άδεια για την δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου στη Νέα Μεσήμβρια και στα έργα ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουαρίου (δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις έκανα λόγω ότι θα έχουν τελειώσει το καλοκαίρι του 2009).

Παρά τις κινήσεις του, ο Ζαγοράκης έβλεπε τους φίλους της ομάδας (κυρίως του οργανωμένους) να ξεσπάνε άσχημα σε διάφορες καταστάσεις, κάτι που τον έφτασε κοντά στην έξοδο για δεύτερη φορά τον Απρίλιο του 2009. Βέβαια, και πάλι δεν αποχώρησε, αλλά παρέμεινε να βοηθήσει.

Αέρας αλλαγής και… διαζύγιο

Οι μεγάλες μεταγραφές, όπως αυτή του Κουτσιανικούλη, αλλά και η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα, όμως ο «Ζαγόρ» είχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του να αποχωρήσει και δεν έκρυψε ποτέ τις σκέψεις του, τονίζοντας ότι αν διχάσει θα φύγει. Και ύστερα ήρθε μία νέα κρίση.

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν τον Βασίλη Γκαγκάτση εκτός ΠΑΟΚ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι έξαλλος με την εικόνα της ομάδας. Μπορεί τις δύο προηγούμενες φορές να έμεινε, όμως στις 8 Οκτωβρίου του 2009 παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου, με τον Ζήση Βρύζα να παίρνει την θέση του. Η περίοδος μετά τον Ζαγοράκη ήταν λίγο περίεργη, με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να αποσύρεται από την ενεργό δράση και να αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ενώ ακολούθησαν και οι παραιτήσεις των κ.κ. Βιολίδη και Μανδρινού.

Η μεγάλη επιστροφή

Η απουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν κράτησε πολύ, καθώς ο «Ζαγόρ» τρεις μήνες αργότερα ανακοίνωσε ότι στις 8 Ιανουαρίου του 2010 θα επέστρεφε στην προεδρία. Η επιστροφή του Ζαγοράκη έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα και τα πρώτα στοιχεία ήταν άκρως θετικά.

Οι νίκες επί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Τούμπα αντίστοιχα έδωσαν ελπίδες τίτλου, οι οποίες εξανεμίστηκαν με την ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης». Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος του Βορρά πάλεψε στα play-offs και δικαιώθηκε με την κατάληψη της πρώτης θέσης. Το όνειρο του Champions League δεν έγινε πραγματικότητα, όμως η πορεία στο Europa League κράτησε την ομάδα ζωντανή. Η απώλεια του Κυπέλλου, αλλά και η κακή πορεία στο πρωτάθλημα δεν λύγισαν τον Ζαγοράκη. Τώρα ποια θα είναι η συνέχεια δεν ξέρουμε. Ο χρόνος θα δείξει…



πηγή exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου