Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΑΛΠΙ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 100... ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ένα γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32' λεπτό, το 100ο στο ελληνικό πρωτάθλημα ( το 54ο με την φανέλα του ΠΑΟΚ), ήταν αρκετό για τον δικέφαλο για να κατακτήσει την νίκη η οποία τον διατηρεί στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ.
Ο Δικέφαλος είχε πάθος, δύναμη αλλά και άγχος για να φτάσει στο στόχο του καθώς δεν καθάρισε, όπως θα μπορούσε, το παιχνίδι πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ,λειτουργώντας εξαιρετικά στην άμυνα παρά την απουσία του Κοντρέρας.
Παρά τις πολλές απουσίες του, κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πήρε μία δίκαιη νίκη, απέναντι σ΄ έναν Αστέρα, που δεν του δημιούργησε προβλήματα.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο  πιέζοντας τον Αστέρα Τρίπολης και φτάνοντας κυρίως με προσπάθειες του Σαλπιγγίδη από δεξιά εύκολα στα καρέ της Τρίπολης και πέτυχε το στόχο του στο 32’ με τον Γκαρσία να εκτελεί το φάουλ και τον Σαλπιγγίδη με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε απόλυτα μέχρι το 70’. Είχε ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ, πίεζε στο κέντρο αναγκάζοντας τον αντίπαλό του σε λάθη, δυστυχώς όμως δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Μετά το 70, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κουράστηκαν και πρόσεξαν κυρίως να προστατεύσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα,με τον Αστέρα Τρίπολης να προσπαθεί να απειλήσει μόνο με στημένα. Το τελικό 1-0 χάρισε στον ΠΑΟΚ τη πολυπόθητη νίκη αλλά και καλή ψυχολογία εν όψη της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου