Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ...ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ!!!

Για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στα φετινά play off πρέπει να κάνει την υπέρβαση, να αλλάξει όχι απλά ένα δύο πραγματάκια αλλά να αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία.
Καλές οι νίκες και οι 5άρες στα φιλικά με ΟΦΗ και Καβάλα, αλλά δεν αρκούν για να φτάσουμε στον στόχο μας, ούτε μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές δείγμα για το τι πρόκειτε να ακολουθήσει.

Οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι έχουμε πετύχει φέτος καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, προκειμένου να καταλάβουμε που και πως θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος.

Συγκεκριμένα:

- Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 32 γκολ στα 30 παιχνίδια της σεζόν, ήτοι 1,066 ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο, νούμερο απελπιστικά μικρό, αν μιλάμε για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Το πράγμα γίνεται χειρότερο, αν κάνει κανείς τη σύγκριση με τον επιθετικό απολογισμό των άλλων τριών ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ: 47 γκολ πέτυχε ο Παναθηναϊκός, 46 η ΑΕΚ και 40 ο Ολυμπιακός Βόλου.

- Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ποσοστό ευστοχίας 1/9. Οι "πράσινοι", αντίστοιχα, έχουν ποσοστό 1/7, οι "κίτρινοι" 1/8 και οι "ερυθρόλευκοι" επίσης 1/8. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι "ασπρόμαυροι" επιχείρησαν 297 σουτ (95 εύστοχα) και επιχείρησαν 46 κεφαλιές στις αντίπαλες εστίες, ενώ οι "πράσινοι" επιχείρησαν 345 σουτ (133 εύστοχα), όσα και οι "κίτρινοι" (124 εύστοχα), και οι "ερυθρόλευκοι" 315 σουτ (109 εύστοχα). Επίσης, οι "πράσινοι" είχαν 55 κεφαλιές, 67 οι "κίτρινοι" και 69 οι "ερυθρόλευκοι".

- Στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 29 γκολ σε 30 ματς, δηλαδή 1 μέσο όρο ανά παιχνίδι, με την ΑΕΚ να είναι η μοναδική ομάδα των πλέι οφ που έχει χειρότερη αμυντική επίδοση, καθώς δέχτηκε 37 γκολ. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 26 γκολ και ο Ολυμπιακός Βόλου 28.

Από τα... παραπάνω της σύγκρισης των στατιστικών αριθμών συνεπάγεται ότι για τον Δικέφαλο ένα απλό ρετουσάρισμα δεν αρκεί εν όψει πλέι οφ. Εδώ χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις, σε όλα τα επίπεδα, και όχι... μπαλώματα.

Ο ΠΑΟΚ, αν πραγματικά θέλει να πιάσει τον τελευταίο στόχο της σεζόν, που είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να γίνει πολύ καλύτερος στην άμυνα, να βρει τρόπο να αναπτύσσεται καλύτερα και πιο γρήγορα στο γήπεδο, και ειδικότερα στο ανοικτό γήπεδο, στις κόντρα επιθέσεις, και βεβαίως να γίνει πιο αποτελεσματικός στις τελικές του προσπάθειες.

Το να γίνει καλύτερη η ομάδα στην αμυντική της λειτουργία ασφαλώς και είναι καλό, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκες και οι νίκες απαιτούν γκολ. 

Ο "Δικέφαλος" πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο ανάπτυξής του, γιατί από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό πόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η επιθετική του γραμμή.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ο ΠΑΟΚ από τις ομάδες των πλέι οφ είχε τα λιγότερα γκολ, τα λιγότερα σουτ και τις λιγότερες κεφαλιές. Πώς να είχε πιο πολλά, όταν σε αρκετά παιχνίδια οι παίκτες του έμοιαζαν να... αγκομαχούν να κουβαλήσουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση; Και βέβαια, όταν αγκομαχά κάποιος, σωστή δουλειά δεν πρόκειται να κάνει.

Καλά τα μεγάλα λόγια περί κούρασης η ξεκούρασης των παικτών μας , καλές οι υποσχέσεις για κατάκτηση της πρώτης θέσης φέρνοντας ως παράδειγμα τις καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν....

Η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει και πράξεις μέσα στο γήπεδο...

Μην ξεχνάμε και μην υποτιμάμε τους αντιπάλους μας μιλώντας για την κακή διοικητική και αγωνιστική κατάσταση των πρασίνων και των κιτρινόμαυρων...

Και εμείς αγωνιστικά ψιλοχάλια είμαστε, άσε που με τα προβλήματα που έχει ο βάζελος και την απροθυμία των μετόχων του να μπουν στην ΑΜΚ η μόνη σωτηρία φαντάζει η έξοδος στο CL με οποιοδήποτε κόστος....

Γι αυτό το νου μας...Χαμηλά την μπάλα αλλά με έργα και πράξεις εντός γηπέδου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου