Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE!!!


Η εξεύρεση ή όχι βιώσιμης λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καθορίσει την παραμονή του Θόδωρου Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο και πέραν του τέλους της φετινής σεζόν. Μόνη ορατή λύση είναι η έξοδος στα προκριματικά του Champions League.
Η εξεύρεση ή όχι βιώσιμης λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ θα καθορίσει την παραμονή του Θόδωρου Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο και πέραν του τέλους της φετινής σεζόν.

Το έντονο οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον 40χρονο πρόεδρο και ο μεγάλος πονοκέφαλος του νυχθημερόν. Αναζητά απεγνωσμένα μια λύση, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό στον ορίζοντα, μετά και το "φιάσκο" στο αραβικό ενδιαφέρον.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο εφετινός ισολογισμός θα κλείσει στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις, με ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ, στους υπάρχοντες παίκτες οφείλεται ένα σημαντικό ποσό και είναι απαραίτητη η πληρωμή τους, διότι θα έχουμε προσφυγές το καλοκαίρι όπως παλιά. 

Θα χρειασθεί, επίσης, και ένα σεβαστό μπάτζετ τον Ιούνιο για την αναπόφευκτη και ευρείας κλίμακας ανανέωσης της ομάδας, ενώ "τρέχει" και το θέμα της αδειοδότησης. Ακόμα υπάρχουν και πολλές άλλες επείγουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, των οποίων η τακτοποίηση είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. 

Επειδή χρηματοδότης πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί, ειδικά τέτοια εποχή, η μόνη ορατή λύση στο οικονομικό αδιέξοδο είναι η έξοδος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, όπως έγινε και πέρυσι. Αυτή η μεγάλη επιτυχία θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα χρονιά που θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο και έτσι οι εισπράξεις θα προσεγγίσουν τα περσινά επίπεδα

Άλλωστε και τα τέσσερα χρόνια της θητείας Ζαγοράκη οι εισπράξεις των διαρκείας, που μεταφράζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσαν βασικό έσοδο της ΠΑΕ και έλυσαν πολλά προβλήματα ρευστότητας.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ περιοριστεί στην έξοδό του στο Europa League το οικονομικό αδιέξοδο για την διοίκηση Ζαγοράκη τον Ιούνιο θα είναι σχεδόν δεδομένο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Σ' αυτή την περίπτωση η σκληρή πραγματικότητα πιθανότατα θα υποσκελίσει την επιθυμία του Ζαγοράκη να παραμείνει στον προεδρικό θώκο. 

Και για τον ίδιο μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη και προσπαθεί πάση θυσία να την αποτρέψει. Μην ξεχνάμε, ότι εκτός του προσωπικού του χρόνου που αφιερώνει και του άγχους που συνεπάγεται η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ, όπως αναφέραμε από την Τρίτη, ο πάλαι ποτέ άσος του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει βάλει βαθιά και το… κεφάλι του στον ντορβά, αφού, για τα όποια χρέη συσσωρεύτηκαν την τελευταία 4ετία της δικής του διοίκησης, ευθύνεται και ο ίδιος προσωπικά απέναντι στο νόμο ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ. 

Εν κατακλείδι, ο Ζαγοράκης ελπίζει πως η ομάδα θα μεταμορφωθεί στα πλέι οφ και θα αποτελέσει την έκπληξη, όπως και πέρυσι, παίρνοντας την θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η παραμονή του και μετά το καλοκαίρι είναι δεδομένη, αφού έτσι θα έχει τα απαραίτητα έσοδα από τα διαρκείας και τους χορηγούς που θα του δώσουν λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ και επίσης θα έχει την οικονομική δυνατότητα να σχεδιάσει, έτσι όπως το θέλει, ένα αγωνιστικό πλάνο για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο.

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου