Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡ... AGAINST ALL!!!

Δεν συνηθίζω να αποθεώνω κανέναν ειδικά στο ποδόσφαιρο, αλλά τα βήματα που έχει κάνει ο «Τεό» από τη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακά. Και αυτό που θα ήθελα είναι να τον δω και με λεφτά (για την ομάδα) στα χέρια. Πέρα από το συναισθηματικό μέρος και το «πάμε όλοι μαζί» που αναγκάζεται να λεει κάθε λίγο και λιγάκι, το να έχει την (οικονομική) άνεση να κάνει αυτό που θέλει θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.


Αν κάτι σαν ακτίνα φωτός τρυπάει το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει «μαυρίσει» με κασέτες, είναι η απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Ας τα ζυγίσουμε. Αλλά να είναι με ζυγαριά ακριβείας, όχι «πειραγμένη» με τα επικοινωνιακά τερτίπια του καθενός. Διότι είναι βέβαιο πως τα καλά, σε έναν ΠΑΟΚ που ο Ζαγοράκης ανέλαβε καταχρεωμένο και απαξιωμένο και τον έφτασε να διεκδικεί την είσοδο στο Champions` League, είναι πιο «βαριά» από τα στραβά…

«Όσοι θέτουν ως πρώτο θέμα συζήτησης την παραμονή μου ή όχι στην προεδρία της ΠΑΕ πρέπει να ξέρουν ότι ποτέ δεν έθεσα τέτοιο θέμα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κλυδωνισμούς και αναταράξεις μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του Συλλόγου. Πολύ περισσότερο δεν αμέλησα τις υποχρεώσεις μου προς την ομάδα, έστω κι αν την ανθρώπινη αντίδρασή μου, μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΑΕΚ, κάποιοι προσπάθησαν να την εκλάβουν ως αδυναμία». Κομμάτι της χθεσινής του ανακοίνωσης… 

Ο Ζαγοράκης μιλάει σε πρώτο πρόσωπο κάτι που λίγοι παράγοντες στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν χωρίς να γελάει ο κόσμος μαζί τους. Ξέρει πότε να ζητήσει την υποστήριξη του οπαδού και πότε να τον «μαλώσει». Ξέρει πότε να είναι «αρπαγμένος» με τους παίκτες ακόμα και αν είναι αυτός που τους χρωστάει. Έχει καταφέρει να έχει ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό «δίχτυ» ασφαλείας το οποίο βασίζεται κυρίως στην προσωπική του απήχηση. Έτσι κατάφερε να κάνει μέχρι τώρα σημαντικά πράγματα για τον ΠΑΟΚ γιατί δεν είναι τεχνοκράτης μάνατζερ, αλλά πρόεδρος… κιμπάρης.

Η παραμονή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, στην ουσία είναι μια νίκη όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι αυτό πλέον έχει πάει με το μέρος των «κακών», ενάντια σε αυτό.

Ο Ζαγοράκης θα ξανακάνει λάθη. Η ομάδα μας – κάποια χρονιά – θα αποκλειστεί και πάλι από το Κύπελλο. Όμως, θα συνεχίσει και να προοδεύει. Όπως κάνει χρονιά με χρονιά τα τελευταία χρόνια. Και το κυριότερο: Το «σκοτεινό» ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να φωτίζεται από – έστω μία – ακτίνα…Αυτή του ΠΑΟΚ!

Ίσως σε έναν πιο «άνετο» ΠΑΟΚ τα πράγματα να ήταν πιο δύσκολα γι αυτόν γιατί οι λάθος επιλογές θα μετρούσαν περισσότερο. Αλλά αυτό είναι υπόθεση εργασίας.

Ούτως ή άλλως λεφτά δεν… έχουμε και όποιος έχει δεν δείχνει διάθεση να τα ρίξει στη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει λοιπόν με αυτό το (επιτυχημένο) μοντέλο με την ελπίδα ότι ο Ζαγοράκης (που ομολογεί άλλωστε και τα λάθη του) θα προσθέσει στην ομάδα τον προπονητή και τους παίκτες που θα το κάνουν καλύτερο και θα βάλουν στην άκρη μια σεζόν σαν την φετινή που μοιάζει χαμένη.

Από εδώ και πέρα το μπαλάκι είναι στην πλευρά μας...Εμείς πρέπει να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια...Τέρμα στις διαμάχες και τον εμφύλιο...Συνεχίζουμε όλοι μαζί, ακόμα πιο δυνατοί, ακόμη πιο έμπειροι από τα λάθη όλων μας, και αποφασισμένοι να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει...
ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου