Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΨΑΝ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΛΟΓΩ ΠΑΟΚ!!!

Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ στο θέατρο «Κάρολος Κουν« πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους! «Ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού», δήλωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου.

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Τουλάχιστον για την Ελλάδα του 2011, καθώς μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα. Το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 50 άτομα έκαναν… ντου στο θέατρο «Κάρολος Κουν» που θα φιλοξενούσε την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» με πρωταγωνίστρια την Μυρτώ Αλικάκη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πέταξαν μολότοφ, φώναζαν υβριστικά συνθήματα ενώ έσπασαν τις κεντρικές πόρτες και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. Από την οργή τους δεν την γλίτωσε ούτε μέρος του σκηνικού! Από την επίθεση και μετά βρέθηκε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ελέγχει την περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.

«Εδώ είναι λιμάνι»
Από κει και πέρα, η Μυρτώ Απαλοπούλου, που είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου μιλώντας στον Nova Sport Fm 94.6, είπε: «Τα άτομα δεν είχαν διακριτικά επάνω τους, αλλά ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Έσπαγαν τα πάντα και φώναζαν… 'εδώ είναι Πειραιάς. Εδώ είναι λιμάνι'».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης, Διαγόρας Χρονόπουλος, μίλησε στον 'Sentra 103,3' για το ίδιο περιστατικό.

Για την παράσταση είπε:
Δεν είναι οπαδικό το έργο. Είναι ο τίτλος μόνο ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ. Πρωταγωνιστούν δύο κοπέλες που ταξιδεύουν με το τρένο και απλά έχουν συνεπιβάτες οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στο τέλος οι δύο κοπέλες μένουν στο σταθμό Λαρίσης.

Για το επεισόδιο τόνισε:
Γύρω στις οκτώ και μισή, 25 με 30 άτομα, που εμφανίστηκαν με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν μαζικά στο θέατρο, έσπασαν τα τζάμια, άναψαν φωτιές με μολότοφ και προκάλεσαν πολλές ζημιές. Επρόκειτο σίγουρα για οργανωμένο σχέδιο. Μάλιστα, οι ηθοποιοί φοβήθηκαν και κρύφτηκαν στο ηλεκτρολογείο. Μετά από περίπου τέσσερα ή πέντε λεπτά αποχώρησαν συντεταγμένα προς την Πλάκα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φώναζαν συνθήματα, όπως: 'Εδώ είναι Πειραιάς, κάτω οι ΠΑΟΚτζήδες, θα πεθάνετε όλοι'.
Εκτός αυτών τραυμάτισαν και έναν δικό μας, ελαφρά και ακόμα έναν θεατή. Τώρα περιμένουμε την αστυνομία για αποτυπώματα, καθώς άφησαν ένα σουγιά πίσω τους. Είναι φανερό ότι ήθελαν να κάψουν το θέατρο, με τις μολότοφ που πέταξαν. Ήταν η πρεμιέρα του έργου και είχαν έρθει 200-300 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παράσταση, οι οποίοι μ' αυτήν την αναστάτωση βγήκαν στο δρόμο έντρομοι. Αυτοί οι άγνωστοι τα έσπασαν και έφυγαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στο θέατρο και οι ηθοποιοί πλέον να φοβούνται.

Όσον αφορά στον σκηνοθέτη του έργου, Κώστα Καπελώνη, δήλωσε στον Nova Sport FM 94,6: «Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο.
Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν 'εδώ είναι Πειραιάς' και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα… Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές.
Ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά. Πάντως ένας εργαζόμενος του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους καθώς και 1-2 ανθρώποι που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα.
Ένα κομμάτι του σκηνικού έχει καταστραφεί, υπάρχουν εξωτερικές ζημιές αλλά ελπίζουμε πως η πρεμιέρα να γίνει κανονικά αύριο. Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν». 

πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου