Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ....ΑΠΟ ΚΛΗΤΗΡΑΣ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

Τρεις μήνες και κάτι... περισσότερο πέρασαν από τη στιγμή που τα κλειδιά της Τούμπας παραδόθηκαν εν λευκώ στον Μάκη Χάβο.

Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2010. Ούτε σχεδόν ένας μήνας δεν πέρασε από τη στιγμή που ο Παύλος Δερμιτζάκης απομακρύνθηκε και επίσημα από τον πάγκο της ομάδας του ΠΑΟΚ. Σήμερα 4 Φεβρουαρίου του 2011, με απλά μαθηματικά τρεις μήνες και κάτι μέρες, ο Μάκης Χάβος όχι μόνο δεν αντικαταστάθηκε στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά συνεχίζει τη διαδρομή του στην ομάδα κανονικά, κάνοντας την έννοια του υπηρεσιακού προπονητή να μοιάζει με… μύθο!
Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ένα από τα ρητά του θυμόσοφου λαού μας. Η πρεμιέρα του Μάκη Χάβου στον πάγκο του ΠΑΟΚ  ήταν ένα κολύμπι… στον ωκεανό. Στην Ισπανία και συγκεκριμένα απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Ο  ΠΑΟΚ στέκεται όρθιος, αλλά γνωρίζει την ήττα με 1-0 από μία σαφέστατα ανώτερη ομάδα την οποία στην Τούμπα την νίκησε και... έγραψε ιστορία.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια αποδείχθηκε αντίστροφη και το κλίμα… άλλαξε άρδην προς το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο πετυχαίνει τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, και από τη ζώνη του υποβιβασμού πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της Σούπερ Λιγκ και ο στόχος ενός τίτλου… παίρνει σάρκα και οστά για μία ακόμη φορά.
Στην Ευρώπη; Διόλου άσχημα, με νίκη απέναντι στη Βιγιαρεάλ (1-0) αλλά και στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό (1-0) η οποία έβαλε το τρένο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, πάνω στις ράγες τις πρόκρισης για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ όπου πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την ρωσική «αρκούδα» ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Επιπρόσθετα, το πάθημα με τους αποκλεισμούς του Πανιωνίου και του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας δεν ρίχνει στην παγίδα τον ΠΑΟΚ ο οποίος σημειώνει μία δύσκολη πρόκριση στην παράταση απέναντι στον Εορδαϊκό στη Φλώρινα, μία καθαρή πρόκριση με τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και μία δίκαιη και ιστορική πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο ίδιος έχει προσδώσει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνιστική άνοδος των «Ασπρόμαυρων» είναι ένα από τα σημαντικά έργα του Μάκη Χάβου. Το σερί συνεχόμενων νικών έχει αλλάξει άρδην την ψυχολογία που είχε διαμορφωθεί και είχε φτάσει ακόμη και σε σημείο να καταρρακωθεί.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκ νέου… στα ψηλά ράφια του πρωταθλήματος, μια και ήδη είναι στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας. Οι επιστροφές παικτών στο ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης  που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς αλλά και εκάστοτε τιμωρίες, είναι ένα θετικό γεγονός.
Επιπλέον, θετικό είναι και το γεγονός πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ  γουστάρει τον Έλληνα τεχνικό για την τεχνική ηγεσία της ομάδας του.
Ο Μάκης Χάβος ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής, αποτάσσοντας εντελώς από πάνω του την στάμπα του υπηρεσιακού τεχνικού. Οι επόμενες προκλήσεις για τον ίδιο έχουν τα ονόματα των ΤΣΣΚΑ, ΑΕΚ για Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο Ελλάδας αλλά και 10 παιχνιδιών αρχήγς γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναικό. Η συνέχεια αναμένεται με τις καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο.

πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου