Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN...

Από χθες το απόγευμα, όταν ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η ύπαρξη επιχειρηματικού πλάνου, μέχρι και σήμερα, προβληματίστηκα αρκετά για τους λόγους για τους οποίους η πλευρά των επενδυτών προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.

Με ποια λογική έστειλε ο αραβικός όμιλος το Business Plan του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ? Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω, ποιος είναι ο στόχος των Αράβων υποψήφιων επενδυτών με αυτή τη χειρονομία και τι μπορεί να κρύβεται πίσω της;....
‘Όπως είναι γνωστό, ότι οι Άραβες δεν χρειάζεται να διαπραγματευτούν, δεν  χρειάζεται να συμφωνήσουν με κανέναν, παρά μόνο να βάλουν τα λεφτά που απαιτούνται, συμμετέχοντας στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να πάρουν το αντίστοιχο ποσοστό μετοχών και από την επόμενη κιόλας ημέρα, να κινήσουνε διαδικασίες για να πάρουν την ΠΑΕ στα χέρια τους.
Τι σκοπό έχουν επομένως οι άραβες που στέλνουν το Business Plan στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στους αυριανούς δηλαδή «υπαλλήλους» τους?
Αν επρόκειτο για εξαγορά των μετοχών από το Ζαγοράκη ή τον οποιοδήποτε μεγαλομέτοχο, ή μέρους του ποσοστού, αυτή η κίνηση θα ήταν λογική, αφού θα έπρεπε να κρίνει ο μεγαλομέτοχος τις κινήσεις τους, αν θα παραδώσει την εταιρεία σε σοβαρούς αγοραστές η όχι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ΠΑΟΚ  διοικεί διοίκηση πρωτοδικείου, όπου οι μετοχές δεν ανήκουν σε κανέναν, ούτε καν στο Ζαγοράκη, και ο ρόλος τους είναι η σωστή διαχείριση των οικονομικών..  Με ποια λογική τότε οι Άραβες στέλνουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην ΠΑΕ?
Ο ΠΑΟΚ βέβαια, δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία και όλοι μας πρέπει να μάθουμε τι σχέδια έχουν οι επενδυτές για το μέλλον του συλλόγου μας... Αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια ανακοίνωση, ή καλύτερα με μια συνέντευξη τύπου όπου εκεί θα δινόντουσαν απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερωτήματα προέκυπταν.
Αν πάλι οι Άραβες θέλουν το Θόδωρο Ζαγοράκη στην ΠΑΕ, να συνεργαστούν μαζί του και τον ενημερώνουν για τα σχέδιά τους, γιατί αυτό πρέπει να γίνει με τον τρόπο που έγινε? Δηλαδή να δοθεί δημοσιότητα? Γιατί το περιβόητο e mail έφτασε στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ μέσο του νομικού της ΠΑΕ κο Μαργαρίτη μέσο του νομικού των επενδυτών κο Σπυράτο, μέσο του κο Οντέι και όχι απευθείας από τον έναν ενδιαφερόμενο στον άλλο? Γιατί δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα μετά από τόσες αντιπαραθέσεις και διαψεύσεις εκατέρωθεν? Μα τι στο καλό γίνεται εδώ;
Η αποροία μου εχει να κάνει με το εξής.... Η παράδοση του Business Plan στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με προορισμό φυσικά το Θ. Ζαγοράκη, τι σκοπό έχει?
Πολύ φοβάμαι πως αν δεν προχωρήσει η συμμετοχή στην ΑΜΚ, με αυτή την κίνηση, οι Άραβες θέλουν να κάνουν συνένοχο τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στην άρνησή τους και ακόμα χειρότερα, θα θελήσουν να του χρεώσουν την αποτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου