Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ....


Κατα καιρούς, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ....Επίδοξοι επενδυτές οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν λίγη απο την λάμψη του ΠΑΟΚ και να κερδίσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.Ας θυμηθούμε με αφορμή το ενδιαφέρον των Αράβων, μερικούς απο αυτους...



Θα έφερνε τον... Μιγιάτοβιτς
Ο Βλάσης Τσάκας απασχόλησε τα ΜΜΕ το καλοκαίρι του 2001. Δήλωνε εκπρόσωπος μεγάλης πολυεθνικής από την Αργεντινή, που ήθελε να αγοράσει το 84% της "Άθλος ΠΑΟΚ", εταιρείας του Γιώργου Μπατατούδη, στην οποία ανήκε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, διατυμπάνιζε την επιθυμία του να ενισχύσει την ομάδα με ποδοσφαιριστές όπως ο Πέτζα Μιγιάτοβιτς! Το θέμα πήρε αρνητική τροπή, όταν άρχισαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες επιχειρηματιών από τη Χαλκιδική, ότι ο Τσάκας τους είχε κοροϊδέψει και τους είχε οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.
Ο "βασιλιάς των μαγιό"
Ο Πάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός με το χαρακτηρισμό ο "βασιλιάς των μαγιό". Έλληνας σχεδιαστής μαγιό, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σουηδία και πλέον εξάγει τα μαγιό του και σε δεκάδες ακόμη χώρες. Είχε πάρει στα χέρια του στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια δήλωσε αδυναμία να αντεπεξέλθει.
Οι Ιταλοί του Ακάρντι
Ο Τζιουζέπε Ακάρντι φερόταν να εκπροσωπεί μεγάλο ιταλικό χρηματοπιστωτικό όμιλο, που ενδιαφερόταν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως ήρθε στην Ελλάδα, έτσι έφυγε...
Ο Χοιρίδης και η περιπέτεια του Απόλλωνα
Ο Δημήτρης Χοιρίδης εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως εκπρόσωπος Σύριων μεγαλοεπενδυτών. Είχε δώσει συνέντευξη Τύπου σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν επεισοδιακή και προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις στους παριστάμενους οπαδούς. Αργότερα ενεπλάκη στα διοικητικά του Απόλλωνα Καλαμαριάς, οδηγώντας τον στο χείλος του γκρεμού.
Ο ιδιοκτήτης της Πόρτσμουθ
Το όνομα του Μίλαν Μάνταριτς "ακούστηκε" το 2004. Ο Σερβοαμερικανός μεγιστάνας ήταν τότε ιδιοκτήτης της αγγλικής Πόρτσμουθ και φερόταν διατεθειμένος να επενδύσει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αργότερα ασχολήθηκε με τα διοικητικά της Λέστερ, ενώ σήμερα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Σέφιλντ Γουένστεϊ. Στα του ΠΑΟΚ, πάντως, δεν ενεπλάκη ποτέ.
Ο καπετάν Γιάννης
Ο... καπετάνιος Γιάννης Καμπάνης εμφανίστηκε στο προσκήνιο επί διοίκησης Γούμενου. Έχουν μείνει αξέχαστες οι ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωνε αποφασισμένος να πληρώσει το ποσό που χρειαζόταν για να παραμείνει στην ομάδα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης... Μάλιστα, είχε πάει και στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό και είχε... ξυπνήσει τον -τότε αρχηγό της ομάδας- Θόδωρο Ζαγοράκη, για να μιλήσει μαζί του. Στα λόγια ήταν καλός...
Ο Αλεξάκης και η ρύθμιση των χρεών
Λίγο πριν αναλάβει τη διοίκηση ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ένας ακόμη υποψήφιος επενδυτής είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Ελληνοαμερικανό Κώστα Αλεξάκη, που είχε θέσει ως όρο για να εμπλακεί στα του "Δικεφάλου" τη ρύθμιση των χρεών. Αυτό το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί την ομάδα. Ο Αλεξάκης, πάλι...
Ο... Ιβάν ο τρομερός
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 2006 "μετά Βαΐων και κλάδων", αφού τον υποδέχτηκε μέχρι και ο τότε νομάρχης Θεσσαλονίκης και νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Έλληνας βουλευτής του ρωσικού Κοινοβουλίου, με ποντιακή καταγωγή. Το θέμα "κόλλησε" στην απαίτησή του να πάρει το γήπεδο.
Ο Καντάφι και η επιστολή των οπαδών
Στα διοικητικά σενάρια για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε μέχρι και ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, καθώς φήμες ήθελαν τον ίδιο και τον υιό του να αγοράζουν το 20% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τις... ευλογίες της Γιουβέντους και του Λουτσιάνο Μότζι! Μάλιστα, το θέμα είχε διχάσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με ορισμένους συνδέσμους να αποστέλουν επιστολή-πρόσκληση στον Καντάφι και κάποιους άλλους να αντιδρούν στο ενδεχόμενο να πάει η ομάδα στα χέρια κάποιου "αλλόθρησκου".
Ο κύριος Blue Sky
Ο Νικηφόρος Κισσανδράκης, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, εμφανίστηκε σαν... κομήτης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έφυγε.
Ο... εκλεκτός του Γούμενου
Ένα από ονόματα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που απασχόλησαν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ήταν αυτό του Δημήτρη Κοπελούζου. Ο Γιάννης Γούμενος δήλωνε ότι είχε μιλήσει προσωπικά μαζί του, ενώ στις επαφές φερόταν να είχε μεσολαβήσει και ο Βίκτωρ Μητρόπουλος.
Μυτιληναίος και Εμφιετζόγλου
Παρότι ασχολήθηκε με τα του Ηρακλή, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για τον ΠΑΟΚ και τη δυναμική του κόσμου του. Ειπώθηκε ότι ήθελε να αγοράσει την ασπρόμαυρη ΠΑΕ, πριν καταλήξει τελικά στους "κυανόλευκους", ενώ το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο και επί διοίκησης Ζαγοράκη.
Ένα άλλο όνομα που ακούστηκε για τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά βρέθηκε στον Ηρακλή ήταν ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.
ΤΙΤΑΝ, ΑΣΠΙΣ και ο Mr. Πόρτο Καρράς
Από το... χορό των επίδοξων αγοραστών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έλειψαν, επίσης, τα ονόματα του γνωστού ΠΑΟΚτσή Παύλου Κανελλόπουλου, της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, καθώς και του Παύλου Ψωμιάδη, της περιβόητης ΑΣΠΙΣ. Επί Γούμενου υπήρξε και ένα "φλερτ" με τον Κώστα Στέγγο, του Πόρτο Καρράς, που επίσης δεν προχώρησε.
Το ζεύγος Αγγελόπουλου
Το ενδεχόμενο εμπλοκής του ζεύγους Θόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου στον ΠΑΟΚ είχε προκαλέσει σάλο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η διοίκηση του Γιάννη Γούμενου είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστούσε τη γνωστή οικογένεια για τα 400.000 ευρώ που είχε προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Το ζεύγος δεν επιβεβαίωσε ποτέ το ενδιαφέρον της για την ΠΑΕ, τονίζοντας με ανακοίνωσή της: "Ουδέποτε εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για εμπλοκή μας στα θέματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όταν με πρωτοβουλία τρίτου προσώπου ετέθη το ενδεχόμενο αυτό, η στάση μας υπήρξε τελικά αρνητική".

πηγή olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου