Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ "ΠΑΛΤΑ" ΠΟΥ ΦΟΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν μπορούν να έχουν παράπονο πως… κρύωναν τους δέκα τελευταίους χειμώνες. Άλλωστε στην ομάδα ήρθαν παίκτες που όχι απλά δεν κατάφεραν να προσφέρουν αλλά προκάλεσαν μέχρι και γέλιο με την τραγική τους αγωνιστική κατάσταση.


Τον Γενάρη του 2000 ο ΠΑΟΚ έκανε δύο καλές κινήσεις ενίσχυσης με τους Αμπονσά, Ναλιτζή ενώ ένα χρόνο μετά έφερε τον Φουτσίνι. Η πρώτη πραγματική… κάκιστη επιλογή ήρθε το 2002 με την απόκτηση του Μάριαν Ζέμαν. Ο Σλοβένος αμυντικός είχε 5 συμμετοχές εκ των οποίων δύο μόνο ως βασικός.
Τον επόμενο χειμώνα ο ΠΑΟΚ απέκτησε τους Ατματζίδη, Θεοδωρίδη, Καπαγιαννίδη με τον τελευταίο να έχει τη μικρότερη προσφορά από τους προαναφερθέντες καθώς στον ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στην Τούμπα φόρεσε 10 φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας μόνο μία ασίστ.
Τον Ιανουάριο του 2004 ήρθαν παίκτες που πρόσφεραν από λίγα όπως οι Γαρπόζης, Μαλαδένης, Ζησόπουλος μέχρι πολλά όπως οι Φερνάντεζ, Μαλεζάς. Υπήρχαν, όμως και αυτοί που ήρθαν και δεν πρόσφεραν το παραμικρό. Ο Λαμπάκης (δεν αγωνίστηκε σε επίσημη αναμέτρηση), ο Θένγκοντ Αμαεφούλε με τις 9 συμμετοχές και τα… μηδέν γκολ παρότι επιθετικός και ο Λιάσος Λουκά που θα θυμίζει στους ΠΑΟΚτσήδες τη μεγαλύτερη γκάφα της ιστορίας της αγαπημένης τους ομάδας. Ο Κύπριος αγωνίστηκε 13 φορές στον ΠΑΟΚ με τη μία να είναι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ όντας τιμωρημένος…
Επόμενες πολύ κακές κινήσεις εν μέσω χειμώνα έγιναν το 2007 όταν ο ΠΑΟΚ επέλεξε να ενισχυθεί από τη Βραζιλιάνικη αγορά. Τότε που έφερε τον πρώτο Ινδιάνο διεθνή της εθνικής Βραζιλίας, τον Ίντιο (με απίστευτες ιστορίες για τη ζωή του) και τον Πια που ήταν περισσότερο… Ήπια στο διάστημα της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος είχε πέντε συμμετοχές (μία σαν βασικός) ενώ ο δεύτερος δεν είχε καμία επίσημη συμμετοχή.
Έναν χρόνο μετά ήρθε ο Γκάβρανσιτς που δεν πρόσφερε βάσει της αξίας του καθώς έπαιξε σε 7 αγώνες και μετά τραυματίστηκε αλλά και ο περίφημος Μολδαβός Βιορέλ Φρούνζα. Ο τελευταίος είχε 4 συμμετοχές με συνολικό χρόνο παρουσίας 88 λεπτά.
Μέτριες ήταν και οι χειμωνιάτικες επιλογές των δύο τελευταίων χρόνων με τον ΠΑΟΚ να αποκτά πέραν των ποιοτικών Λίνο, Σορλέν και τους Χούτο (δεν έβαλε κανένα γκολ), Κριστιάνο, Εντίνιο.

πηγή olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου