Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟΚ-ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ προετοιμάζεται για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα λιγκ και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, δεν ξεχνά να αναλύσει τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Λονδρέζικης Τότεναμ.


- Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

- Ο ΠΑΟΚ στη μοναδική αναμέτρησή του με αγγλικές ομάδες, απέκλεισε την Άρσεναλ τη σεζόν 1997 – 98 με σκόρερ τον σημερινό τεχνικό διευθυντή Ζήση Βρύζα και μέλος της ομάδας τον σημερινό πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη.

- Η Τότεναμ αγωνίστηκε με ελληνική ομάδα το 1972 – 73 και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχασε με 1-0 στον Πειραιά, αλλά τον απέκλεισε με 4-0 στο γουάιτ χαρτ λέιν.

- Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ένα από τα τελευταία εννέα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια – αυτό εναντίον της ΤΣΣΚΑ – ενώ δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ μόνο στην ισοπαλία με τον Άγιαξ (3-3).

- Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τα δύο εντός έδρας φετινά παιχνίδια με γκολ αβερέιτζ 5-0.

- Ο Λάσλο Μπόλονι απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Εντός έδρας, έχει από ένα αποτέλεσμα. Τελευταίο του παιχνίδι αυτό στον πάγκο της Σταντάρ Λιέγης για τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ, όπου γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι με 2-0.

- Ο Λάσλο Μπόλονι σαν ποδοσφαιριστής, δεν έχασε από την Αγγλία με τη φανέλα της Ρουμανίας παίζοντας στο 0-0 του Βουκουρεστίου, αλλά και στο 1-1 του παλιού Γουέμπλεϊ.

- Ο Κώστας Χαλκιάς είχε προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ στη Πόρτσμουθ, όταν και μέσα σε έναν χρόνο έπαιξε μόλις εννέα φορές.

- Ο Μπετράν Ρομπέρ, είναι αδερφός του Λοράν Ρομπέρ, ο οποίος εκτός του ότι αγωνίστηκε πέντε χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νιούκαστλ, είχε για λίγο προπονητή τον Χάρι Ρέντναπ στη Πόρτσμουθ όπου αγωνίστηκε για ένα μικρό διάστημα ως δανεικός.

- Ο Αραούχο Έτο, ήταν συμπαίκτες με τους Βεντράν Κορλούκα και Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της Δυναμό Ζάγκρεμπ.
πηγή paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου