Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΚΑΡΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΠΑΟΚ...ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΣ

Καρπάτι Λβιβ. Η ουκρανική ομάδα η οποία είναι άγνωστη στους περισσότερους, βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League και αποτελεί το εμπόδιο για τους ομίλους.

Η Καρπάτι ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στην πόλη Λβιβ, η οποία συνορεύει με τη Ρουμανία. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει ονομαστεί και Καρπάτι, αφού βρίσκεται στα Καρπάθια Ορη.

Η ουκρανική ομάδα τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα πέρσι, ενώ στο φετινό βρίσκεται στη 14η θέση με μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Μάλιστα την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Κιέβου.

Η Καρπάτι απέκλεισε την ιρλανδική Σεντ Πάτρικς, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με δύο νίκες (1-3, 2-0) ενώ στην περσινή διοργάνωση κατάφερε να μπει στους ομίλους, χωρίς όμως να προχωρήσει στη νοκ-άουτ φάση.

Πέρσι η Καρπάτι έφτασε μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας την μεγάλη έκπληξη στα πλέι οφ, όταν απέκλεισε τη Γαλατάσαράι με δύο ισοπαλίες (1-1, 2-2). Στους πρώτους γύρους, είχε αποκλείσει την Ρέικιαβικ (3-2, 3-0) και την Ζεσταφόνι (1-0, 1-0).

Στον όμιλο, η ουκρανική ομάδα αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ (3-4, 0-3), την ΠΑΡΙ ΣΖ (1-1, 0-2) και την Σεβίλλη (0-1, 0-4) και φυσιολογικά τερμάτισε τελευταία με μία ισοπαλία και πέντε ήττες.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Λευκορώσος, Αλεχ Κονάναβ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Καρπάτι από το 2008 και αυτή είναι η πρώτη του επαγγελματική δουλειά, αφού μέχρι τότε είχε δουλέψει μόνο ως βοηθός.

Στο ρόστερ της ουκρανικής ομάδας, υπάρχουν αρκετοί Βραζιλιάνοι, όπως ο 31χρονος επιθετικός Γουίλιαμ Μπατίστα, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα. Η Καρπάτι απέκτησε φέτος με τη μορφή δανεισμού από τη Βιγιαρεάλ, τον 27χρονο ισπανό μέσο, Κριστομπάλ Μαρκέθ, ενώ στην ομάδα βρίσκεται από φέτος και ο 20χρονος Αργεντινός επιθετικός, Χερμάν Πατσέκο.

Ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 1999, όταν κατέκτησε το κύπελλο Ουκρανίας, ενώ το γήπεδο της είναι το «Ουκραΐνα Στάντιουμ» το οποίο έχει χωρητικότητα 28.000 θέσεων.

Η Καρπάτι είναι η τέταρτη ομάδα από την Ουκρανία που βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ, μετά τη Σαχτάρ, τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, αλλά και τη Ντιναμό Κιέβου, την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την δεκαετία του 70, ως Κυπελλούχο Σοβιετικής Ένωσης.

Τερματοφύλακες: Τλούμακ, Μπογκατίνοφ , Ντάνκοβιτς

Αμυντικοί: Μιλόσεβιτς, Οστσίπκο, Πετρίβσκι, Γκόμες, Μπαλαζιτς, Γκίρσκι, Φεντέτσκι.

Μέσοι: Γκόντγουϊν, Κουντόμπιακ, Γκόλοντιουκ, Τκάτσουκ, Κραβτσένκο, Χούντουμα, Τίστικ, Οζάρκιφ, Αβελαρ.

Επιθετικοί: Γκουρούλι, Ζένγιοφ, Βορόνκοφ, Κοπόλεβιτς, Μάρτινιουκ, Χόρντιτσικ, Μαρτίνες, Πατσέκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου