Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΚΑΕΙΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΧΥΛΟ, ΦΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΦΛΩΡΙΔΗ!!!

Σήμερα θα ασχοληθούμε και θα σχολιάσουμε κάποια σημεία που αφορούν την ανακοίνωση του κ.Φλωρίδη και τα ερωτηματικά που προέκυψαν σε αυτή την υπόθεση.
Κατ αρχήν εάν είστε πιστοί οπαδοί των τοπικών ΜΜΕ, καλό θα ήταν να μην ασχοληθείτε με αυτά που θα κουβεντιάσουμε και να παραμείνετε πιστοί στις πηγές πληροφόρησης σας.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση από τον κ.Φλωρίδη, δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεκαθάρισε το τοπίο στο θέμα των επενδυτών... Κάθε άλλο μάλιστα...

Η επίσημη αυτή τοποθέτηση, μου θύμισε αρκετά το ύφος και την δομή μιας παλαιότερης δημόσιας τοποθέτησης κάποιων άλλων...

Μοναδικό ξεκάθαρο στοιχείο η επίσημη και δημόσια δέσμευση ενδιαφέροντος, χωρίς άλλα στοιχεία όπως είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ο χρόνος που θα χρειαστεί έως ότου το θέμα λήξει θετικά η αρνητικά..

Αρνητική εντύπωση μου προκάλεσε η δήλωση ότι τυχών εμπόδια στην τελική συμφωνία εφόσον εμφανιστούν, δεν θα είναι από την πλευρά των επενδυτών...

Τι ήθελε να πει με αυτό ο κ.Φλωρίδης? Υπάρχουν κάποια εμπόδια? Από ποια πλευρά? Αν τελικά στραβώσει η δουλειά ποιος θα έχει την ευθύνη? 

Θα φταιει η διοίκηση? Ο Α.Σ? Οι δημοσιογράφοι? Οι οπαδοί με την ανυπομονησία τους? Η κυβέρνηση και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς?

Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση έχασε το δικαίωμα της για παράταση της ΑΜΚ γιατί για ένα ποσό 50-100 χιλιάδων, δεν έγινε σωστά η όλη διαδικασία κλεισίματος της αύξησης.

Όμως και έτσι να είναι, ένα τέτοιο ποσό γιατί δεν καλύφθηκε από εσάς τους ίδιους έως τις 28/6, προκειμένου να γίνει η παράταση στην ΑΜΚ και να κερδίσετε τον χρόνο που θα θέλατε για να κάνετε την επένδυση σας ωραία και νόμιμα?

Και στο φινάλε αν κάτι στράβωνε στο τέλος σιγά τα λεφτά! Θα παίρνατε μετοχές αξίας 100 χιλιάδων σαν ΠΑΟΚτσής που είστε και δεν το αμφισβητεί κανείς...

Ένα άλλο περίεργο κομμάτι είναι οι συζητήσεις για υπογραφή ρήτρας εμπιστοσύνης.

Αλήθεια ποιανού ιδέα ήταν η σύναψη ενός τέτοιου συμφωνητικού?

Α) Της πλευράς των επενδυτών? 

Για ποιο λόγο κάποιος ο οποίος θέλει να κάνει μια επένδυση να βάλει στον ίδιο του τον εαυτό ρήτρα ? Ποινή για να μην δημοσιοποιήσει κάτι το οποίο ουσιαστικά αφορά μόνο τον ίδιο και κανένα άλλο?
Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων θα γίνει για να αποφασίσει ο κ.Φλωρίδης την αγορά του ΠΑΟΚ η για να μάθει ο κόσμος τα οικονομικά του συλλόγου?
Προσωπικά πίστευα και πιστεύω πως στις σοβαρές μπίζνες υπάρχει συμφωνία κυρίων.
Αν αυτό προτάθηκε από την πλευρά τους για λόγους εντυπωσιασμού η για να φανούν φερέγγυοι,  πιστεύω πως μια εγγυιτική επιστολή η μια χορηγία θα ήταν αρκετή...

Β) Από την διοίκηση και τον Α.Σ?

Γιατί τώρα? Γιατί σε αυτούς και όχι σε παλαιότερες αντίστοιχες περιπτώσεις? Πως κάτι τέτοιο διασφαλίζει την ομάδα μας και με ποιόν τρόπο? Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε μήπως βγει προς τα έξω? Πως και κάποιοι θυμήθηκαν τώρα ότι τα οικονομικά στοιχεία μιας Α.Ε είναι απόρρητα?
Πόσο απόρρητα βέβαια μπορεί να είναι τα οικονομικά στοιχεία μιας ΠΑΕ με διοίκηση πρωτοδικείου της οποίας ο πρόεδρος παρουσίασε πριν λίγο καιρό δημόσια?
Όταν τα ίδια στοιχεία έχουν δοθεί ελεύθερα για έλεγχο σε άλλους υποψήφιους επενδυτές?
Όταν για να πάρει η ΠΑΕ αδειοδότηση έχει δεχθεί κατ επανάληψη ελέγχους από ορκωτούς λογιστές και υπαλλήλους εφοριών?
Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος μας έχει δηλώσει δημόσια ότι τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ είναι διαθέσιμα για όποιον ζητηθούν?
Ρήτρα εμπιστοσύνης για να μη βγει προς τα έξω τι? Άλλαξε κάτι και δεν το ξέρουμε? Τότε ποια η δουλειά και ο ρόλος της επιτροπής διαφάνειας που συστάθηκε με τις ευλογίες του Α.Σ? Έγινε η δεν έγινε η επιτροπή προκειμένου να γίνει έλεγχος των οικονομικών της ΠΑΕ?

Αόριστες τοποθετήσεις και περίεργες αποφάσεις συνθέτουν ένα πολύπλοκο πάζλ διοικητικών εξελίξεων που κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να είναι σίγουρος για τίποτα...

Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις έχουν δρόμο ακόμη και δυστυχώς με όλη αυτή την παραφιλολογία και την αναβλητικότητα, χαμένη βγαίνει η ομάδα μας και κανείς άλλος...Μακάρι όλα να τελειώσουν γρήγορα...Θετικά η αρνητικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου