Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

EUROLEAGUE BASKETBALL...ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα, στους ομίλους της Ευρωλίγκα θα συμμετάσχουν 13 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια (εφόσον τερμάτισαν μέχρι και την 8η θεση στα εγχώρια πρωταθλήματα), η κάτοχος του EuroCup, Ούνιξ Καζάν, άλλες 8 ομάδες, που εξασφαλίζουν τη θέση με βάση την κατάταξη των πρωταθλημάτων και 2 από τους προκριματικούς.


Στο τέλος του μήνα, θα γίνει γνωστό, το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει απευθείας μία θέση στην Ευρωλίγκα ή θα τη διεκδικήσει στα προκριματικά, στα οποία 16 ομάδες θα παίξουν για δύο προνομιούχες θέσεις.

Προς το παρόν, η ελπίδα να μπει ο ΠΑΟΚ απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκα δεν έχει χαθεί και είναι δεδομένο ότι ασκείται κάποιας μορφής πίεση στην ULEB να βάλει και την 3η ελληνική ομάδα στους ομίλους, με το σκεπτικό ότι η χώρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης αξίζει και 3η θέση στους ομίλους, ειδικά όταν πρόκειται για μία ομάδα, που έχει τη δυναμική να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, αλλά και να δυναμώσει περισσότερο μέσω αυτής.

Αν η ULEB αποδεχτεί αυτή την άποψη, έχει το πάτημα να το κάνει. Κι αυτό γιατί η Προκόμ, η οποία σήμερα εμφανίζεται ως η 13η ομάδα με εγγυημένο συμβόλαιο, δεν έχει πάρει ακόμη το συμβόλαιο. Το 13ο συμβόλαιο άνηκε στη Ρόμα, αλλά το έχασε επειδή τερμάτισε 9η στην Ιταλία φέτος. Αν η Προκόμ δεν πάρει το συμβόλαιο, πάλι παίρνει τη θέση στους ομίλους, ως πρωταθλήτρια Πολωνίας από την 20η θέση της κατάταξης, οπότε στην ουσία δεν χάνει τίποτα.

Στην περίπτωση, που ο 3ος της Ελλάδας ΠΑΟΚ, πάρει το 13ο συμβόλαιο, θα πέσει στην 23η θέση η Κίμκι του Λάζαρου Παπαδόπουλου (εφόσον είναι 2η στη Ρωσία, αλλιώς πάει στην 15η θέση και μπαίνει στους ομίλους ασυζητητί) και θα μπει στη διαδικασία των προκριματικών.

Για τη Ρωσία το κακό είναι μικρό, καθώς πλην της ΤΣΣΚΑ, που έχει συμβόλαιο, στους ομίλους θα παίξει και η Ούνιξ ως κάτοχος του EuroCup, οπότε η Ρωσία έχει δύο θέσεις στους ομίλους. Με την Κίμκι (που δεν κόβει και πολλά εισιτήρια) και την Κούμπαν θα έχει άλλες δύο στα προκριματικά.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
1. Σολέ (2η Γαλλίας)
2. Γαλατάσαράι (2η Τουρκίας)
3. Μιλάνο (3η Ιταλίας)
4. ΠΑΟΚ (3ος Ελλάδας)
5. Σαρλερουά (1η Βελγίου)
6. Ρίγα (1η Λετονίας)
7. Μπουντιβέλνικ (1η Ουκρανίας)
8. Λιετούβος Ρίας (2η Λιθουανία)
9. Κρκα (Αδριατική Λίγκα)
10. Μπουντούτσνοστ (Αδριατική Λίγκα)
11. Νίμπουργκ ή Ποστέχοφ (1η Τσεχίας)
12. Λάιντεν (1η Ολλανδίας)
13. Γκραβελίν (3η Γαλλίας)
14. Λοκομοτίβ Κούμπαν (3η Ρωσίας)
15. Μπάνβιτ (3η Τουρκίας)
16. Βιλερμπάν (wild card)

Αυτές οι 16 ομάδες θα δώσουν τη μάχη τους, για τις δύο τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας.

Σημείωση : Με βάση τον σημερινό σχεδιασμό της Ευρωλίγκας και τα σενάρια, που κυκλοφορούν, θέση για την 4η ομάδα της Ελλάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκας δεν υφίσταται. Αυτό, για όσους έλεγαν πριν το 5ο παιχνίδι των μικρών τελικών πως ότι και να γίνει, και οι δύο θα παίξουν προκριματικά Ευρωλίγκας. Για να μπει ο 4ος της Ελλάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκας και με δεδομένο ότι την wild card θα την πάρει η Βιλερμπάν, θα πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες και οι όμιλοι. Σ΄ αυτή την περίπτωση, η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει στους ομίλους.

πηγή olapaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου