Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΚΟΥΤΣΙΑ...Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ...

Ανάμεσα στα πολλά - επί του παρόντος - άλλα ερωτηματικά για το μέλλον του ΠΑΟΚ, είναι και του Βασίλη Κουτσιανικούλη! Ποια είναι τα άλλα; Του Αντελίνο Βιεϊρίνια, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, του Μπρούνο Τσιρίλο, του Ντάριο Κρέσιτς κλπ, κλπ! Με μία όμως διαφορά. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν ερωτηματικό και στο παρελθόν. Κι αυτή ακριβώς η διαφορά διαμορφώνουν μία διαφορετική προσέγγιση στην περίπτωσή του.

Ο νεαρός φορ δυστυχώς - και γι’ αυτόν, αλλά και για τον ΠΑΟΚ - δε δικαίωσε την επιλογή του. Προσέξτε όμως. Δε λέμε, ότι δε δικαίωσε το ιλιγγιώδες ποσό, το οποίο δαπανήθηκε για τη μεταγραφή του. Όχι, όχι! Λέμε, ότι δε δικαίωσε καν την επιλογή του. Απορούμε για το Βασίλη Κουτσιανικούλη. Γιατί απορούμε; Μα, επειδή πολύ απλά έχει παραδοθεί άνευ όρων στην απαξίωσή του. Στην απαξίωση από τον ίδιον του τον εαυτόν, για να είμαστε σαφέστεροι!

Δεν έχει εγωισμό; Δεν ανησυχεί μήπως τα χειρότερα έρχονται; Δεν ενοχλείται ένας παίκτης, ο οποίος ήταν «μήλον της έριδος» για τους μεγάλους του ελληνικού φουτμπόλ, που μένει στα... αζήτητα; Δεν αντιδρά ζώντας - στο άνθος της ηλικίας του - στην αφάνεια, ενώ έλαμπε στην επιφάνεια;

Εμείς πάντως, εάν ήμασταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης - μία υπόθεση εξυφαίνουμε - και βλέπαμε Στέφανο Αθανασιάδη, Κώστα Μήτρογλου, Σωτήρη Νίνη, Γιάννη Φετφατζίδη να πρωταγωνιστούν στην εθνική Ελλάδας. Όταν αυτοί από τα σπίτια τους έβλεπαν εμάς (τον Βασίλη Κουτσιανικούλη), να πρωταγωνιστούμε στην εθνική Ελλάδας. Ε, δε θα μας έπιανε ύπνος! Θα κτυπούσαμε το κεφάλι μας στους τοίχους, για να πάει το μυαλό στη θέση του. Και θα είχαμε ήδη επιστρέψει δριμύτεροι πρωταγωνιστές επί σκηνής εθνικής Ελλάδας!

Δε θα αφήναμε επίσης, την ευκαιρία του ΠΑΟΚ, να πάει χαμένη. Σε δυο αγωνιστικές περιόδους κατά τις οποίες όχι ένας, όχι δύο αλλά τέσσερις προπονητές (Φερνάντο Σάντος, Μάριο Μπερέτα, Παύλος Δερμιτζάκης, Μάκης Χάβος) αναζητούσαν αγωνιωδώς επιθετική ταυτότητα. Εμείς τουλάχιστον (εάν ήμασταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης) θα είχαμε βάλει τη φωτογραφία μας σε αυτήν.

Δεν είμαστε όμως! Κι απορούμε πώς και γιατί ο Βασίλης Κουτσιανικούλης κατάντησε - επειδή περί κατάντιας πρόκειται - να συζητείται πλέον, ως περίπτωση παραχώρησης σε άλλη ομάδα. Με χαμηλότερους, αν μη τι άλλο, στόχους από ο ΠΑΟΚ. Και τούτο απόλυτα εύλογα. Είδαν κι απόειδαν στην Τούμπα, ότι το «θεσσαλικό άτι» δεν τραβάει. Έχει όλα τα προσόντα και το ταλέντο - ευλογία Θεού, αλλά δεν τραβάει.

Πώς και γιατί; Δυο χρόνια ψάχνουν θεραπεία στην αδυναμία του νεαρού φορ, να αξιωθεί και να μην απαξιωθεί. Δεν βρήκαν. Έτσι απόλυτα εύλογα συζητούν την περίπτωση παραχώρησής του. Άδικη και γι’ αυτόν και για τον ΠΑΟΚ. Τι να κάνουν όμως, στην ΠΑΕ; Πώς να πείσουν τον Λάζλο Μπόλονι, ότι η πιο ακριβή μεταγραφή του ΠΑΟΚ είναι και η πιο αποτυχημένη; Πώς;

Απορίες κι ουχί θέσεις εκφράζουμε. Με πολύ σεβασμό σε ένα ταλέντο, το οποίο απαξιώνει το ταλέντο του. Κλοτσά τις ευκαιρίες της ζωής του. Κι αυτοκτονεί ποδοσφαιρικά. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα μπορούσε σήμερα να συζητά με τον ΠΑΟΚ στο επίπεδο του Αντελίνο Βιεϊρίνια, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για το ενδιαφέρον ομάδων εκτός ελληνικών συνόρων. Ναι, θα μπορούσε, αλλά αυτός συζητά για το ενδιαφέρον ομάδων εντός και με χαμηλότερους στόχους!

Καθρέπτη έχει σπίτι του; Έχει. Δεν τον ρωτάει: «Γιατί;»! Μήπως πάρει απάντηση. Και σωθεί αυτός κι ο ΠΑΟΚ!

πηγή sportouvorra.gr(Α.Νικολάκης)

3 σχόλια:

  1. den pernei eykeries re pedia twra min geliomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sostos file den exei parei katholou xrono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ...ΕΥΚΑΙΡΙΕς ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕ...ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!!ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή