Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η 1η ΘΕΣΗ ΣΤΑ PLAY OFF ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ στον Βόλο έκανε το καλύτερο δυνατό για αυτόν. Χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις κατάφερε και πήρε ένα "χρυσό" διπλό. Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι ακολούθησε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Από αυτήν την άποψη ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μόνο τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στον Βόλο, αλλά τόνωσε ακόμη περισσότερο τη ψυχολογική του διάθεση εν όψει της συνέχειας. Μίας συνέχειας που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον κακό του δαίμονα που δεν είναι η ΑΕΚ αυτή καθ' αυτή, αλλά το ΟΑΚΑ. Ο δρόμος του "Δικέφαλου" για το Τσάμπιονς Λιγκ, που επιμένουμε να λέμε ότι είναι ο μεγαλύτερος στόχος αυτής της σεζόν περνάει από ένα γήπεδο - εφιάλτη για τους "ασπρόμαυρους".

Ο ΠΑΟΚ καλά θα κάνει, σε πρώτη φάση, να ξεχάσει ό,τι κατάφερε και ό,τι έζησε στον Βόλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Το ό,τι κατάφερε πηγαίνει στη νίκη. Το ό,τι έζησε αναφέρεται στο κακό πρόσωπο του τελευταίο εικοσαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ στον Βόλο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, έκανε τη δουλειά του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Όταν πιέστηκε, από τύχη γλίτωσε την ισοπαλία, που θα ήταν επώδυνη, όπως εξελίχθηκε το ματς, αφού είχε προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά. 

Το λάθος των "ασπρόμαυρων" να κλειστούν μέσα στα τείχη τους και να αφήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου να κάνει παιχνίδι, σε άλλη περίπτωση, με αντιπάλους σαφώς πιο έμπειρες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, δεν αποκλείεται να το πληρώσει. Και αυτό δεν πάει μόνο στα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, αλλά και στις αναμετρήσεις της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν καλείται να κάνει καταρχήν υπέρβαση απέναντι σε μία ομάδα, την οποία έχει να κερδίσει εκτός έδρας από την 1η Δεκεμβρίου του 2002, όταν επιβλήθηκε σε εκείνο το ανεπανάληπτο 3-4, με σκόρερς του Φρούσσο, Οκκά (2) και Νάστο. 


Μόνο που τότε δεν κέρδισε στο ΟΑΚΑ, αλλά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό που έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην "Ένωση" στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια είναι δύο ισοπαλίες, στις 28 Απριλίου του 2010, τότε για τα πλέι οφ, και στις 2 Μαρτίου της χρονιάς αυτής, για το Κύπελλο. Κατά σύμπτωση και τις δύο φορές οι αντίπαλοι έμειναν στο 0-0.

Με τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα καθώς την τελευταία νίκη του την πέτυχε στις 9 Δεκεμβρίου του 2001 με σκορ 1-2 και σκόρερς τους Οκκά και Κωνσταντινίδη, αλλά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Λίγο πιο πίσω, στις 28 Φεβρουαρίου του 1999, πήρε μία νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στους "πράσινους", με σκορ 0-1 και σκόρερ τον Φρατζέσκο.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το ΟΑΚΑ δεν πάει στον ΠΑΟΚ ή αν προτιμάτε ο ΠΑΟΚ δεν "πάει" στο ΟΑΚΑ. Επομένως, θα πρέπει να βρει γιατρικό, αν θέλει να αφήσει εκτός νυμφώνος τους δύο μεγάλους αντιπάλους του στην προσπάθεια για το Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγή olapaok.gr ( E.Δαλιάρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου