Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

BASKET ΠΑΟΚ...ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!


Από θεωρίες και... αγάπες για τον ΠΑΟΚ χόρτασαν όλοι. Από μυαλοπώλες επίσης πλημμυρίσαμε. Στον «ερασιτέχνη» κάποιοι που αναλώνονται σε ευχολόγια, επέτρεψαν την λειτουργία της ΚΑΕ με την σημερινή διοικητική μορφή της ανυπαρξίας.


Η επόμενη μέρα όμως δεν αρκείται σε λόγια, απόψεις, σκέψεις και ιδέες. Από τέτοιους ΠΑΟΚτσήδες γεμίζουμε και δέκα «παλατάκια»!

Τα «βαρίδια» από τα χρέη που άφησαν διοικήσεις μετά την ειδική εκκαθάριση κόντεψαν να «πνίξουν» πάλι την ομάδα και το να οφείλει ο ΠΑΟΚ περί τα τέσσερα εκατ. ευρώ έστω και διακανονισμένα ή μέσω της υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχεδιασμό για την νέα σαιζόν. 

Και η διαδικασία που εφαρμόστηκε τα δύο τελευταία χρόνια για να πληρώνονται λόγω χρεών όχι μία, αλλά και δύο και τρεις ομάδες (παλαιές), δεν είναι «αναπτυξιακή». 

Κάπου μάλιστα – και ελέω γενικότερης οικονομικής κρίσης – στερεύουν και οι «πηγές» χρηματοδότησης της τελευταίας διετίας οπότε υπάρχει πάλι κίνδυνος «ασφυξίας».

Αποδείχθηκε και πέρσι ακόμη, στο πρώτο «ενωτικό» σχήμα Πρωτοδικείου, ότι η ύπαρξη ρευστότητας διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε διαπραγμάτευση και συμφωνία. 

Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για «κεφάλαια» της ΚΑΕ αλλά για μία ταμειακή διευκόλυνση που μπορούν να προσφέρουν μέλη της διοίκησης, μπορεί να επιτρέψει και την ενίσχυση της ομάδας την στιγμή που πρέπει και την κάλυψη των οφειλών, τρεχουσών και παλαιότερων. 

Φέτος έμεινε ο Μ. Κανώτας μόνος – με δική του ευθύνη ωστόσο απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς που μπορούσαν να συνεισφέρουν έστω και στην ταμειακή διευκόλυνση – και παρά τις καλές προθέσεις του για την ομάδα, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο. 

Και από όσους είχε στο πλευρό του, κανείς δεν μπόρεσε να φέρει έσοδα από άλλες πηγές καθώς καμία νέα χορηγία δεν κλείστηκε, καμία καινούργια εκδήλωση δεν έφεραν στο «παλατάκι», ούτε καν εισιτήρια δεν πωλήθηκαν με το Μαρούσι με αποτέλεσμα το οξύμωρο των 5.000 παρόντων και των μόλις 1.600 εισιτηρίων! 

Το αν ο Παρίσης Στογιάννης «τρέχει» για να μιλήσει με παίκτες και ατζέντηδες για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία, είναι μία άλλη υπόθεση. 

Αλλά από ρευστό, δεν βρέθηκε κανένας άλλος να συνδράμει. Και η πορεία της ομάδας και τα προβλήματά της έφεραν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα απόκτησης παικτών, πληρωμής των μισθών της ομάδας και του προσωπικού της ΚΑΕ και κονδύλια ακόμη και για χειρουργεία και άλλες ανάγκες. Δεν τα «έβγαλαν» λοιπόν πέρα σε όλα… Ακόμη και ο Στίγγερς που ήρθε πήρε πολύ λίγα για να θεωρείται επιβάρυνση, ενώ οι Έλληνες παίκτες πήραν ένα μισθό κι αυτόν σε επιταγές. Αυτό όμως δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί του χρόνου.

Ο ΠΑΟΚ οδεύει ολοταχώς προς την 3η θέση, όχι μόνο της κανονικής περιόδου αλλά και της τελικής κατάταξης. Και μετά; Που και πως θα παίξει; Στην Ευρωλίγκα μπορεί και να τον… περιμένουν. Θα του δώσουν το δικαίωμα να παίξει στα προκριματικά (δύο γύρων), αλλά για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης απαιτείται η συγκρότηση μίας ομάδας που θα κοστίζει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Και όχι σαν την φετινή που έφθασε με το ζόρι τα 710.000 ευρώ και με τις αποχωρήσεις, μειώθηκε στα 500.000 ευρώ. 

Θα πρέπει επίσης να πληρώνονται οι παίκτες και όχι να παίρνουν συναλλαγματικές και επιταγές με ημερομηνία έξι μήνες αργότερα…

Και θέλει και έξοδα μετακινήσεων ακόμη και στην προετοιμασία, γιατί με φιλικά με τον Πιερικό δεν μπορείς να ετοιμαστείς για μία τέτοια πρόκληση. 

Τέλος η δημιουργία της ομάδας πρέπει να γίνει νωρίς και όχι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου από τα φθηνά «πανέρια». 

Με άλλα λόγια Ιούλιο και Αύγουστο που ίσως άλλες ομάδες δεν θα «υπάρχουν» ακόμη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος να «σκάσει» γύρω στις 500.000 ευρώ σε ρευστό. 

Χώρια τα παλιά χρέη που πρέπει να πληρώνονται (από διακανονισμούς). Με την παρούσα κατάσταση είναι αδύνατο. Οπότε τι γίνεται;

Χρειάζεται ένα νέο στιβαρό σχήμα, που θα απαρτίζεται κυρίως από ανθρώπους με δυνατότητα να βάλουν χρήμα από την τσέπη τους ή να φέρουν χρήμα από εξωτερικές πηγές (χορηγίες, κ.α.). 

Ή να εξασφαλίσουν και ουσιαστική «στήριξη» από τον κόσμο με διαρκείας που θα πουληθούν νωρίς και σε μεγάλους αριθμούς. 

Ρωτάτε αν υπάρχουν τέτοιοι διοικούντες στον ΠΑΟΚ; Μα, φυσικά και υπάρχουν. Και πρέπει ο Α.Σ που θυμίζει γραφειοκρατικό τέρας του Δημοσίου να τους καλέσει και να τους δώσει τα «κλειδιά». 

Αν αυτοί είναι ήδη έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση (όλο και κάτι γίνεται), να βρεθεί στο πλευρό τους αμέσως.

Τώρα. Όχι τον Μάϊο. Ο χρόνος είναι χρήμα στην περίπτωση της ΚΑΕ. Και το χρήμα είναι αυτό που θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα που έλλειπε για τον ΠΑΟΚ από το 2000.

πηγή olapaok.gr(Κ.Χαλβατσιώτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου