Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΝ ΟΨΗ PLAY OFF

Αγαπητοί συνοπαδοί,
Κατανοώ την στεναχώρια πολλών εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων. Δεν μπορείτε να πάρετε την καθημερινή δόση βλακείας και ανακρίβειας γύρω από τον ΠΑΟΚ. Το κυριότερο, δεν έχετε τη δυνατότητα να βγείτε στα ραδιόφωνα αναζητώντας δυο λεπτά διασημότητας βγάζοντας όλα τα απωθημένα σας κατά της ομάδος και πληγώνοντάς την περισσότερο και από τα σκουλήκια. 

Οπότε θα αδράξω την ευκαιρία και θα πω τα δικά μου. Κι ας ειρωνευτείτε πολλοί από εσάς όπως ακριβώς κάνατε και πέρσι τέτοια εποχή όταν πρότεινα να χρησιμοποιήσουμε ως τεχνικό δίδυμο τα δυο δικά μας παιδιά, τον Ζήση και τον Σέρτζιο πριν φύγουν και το μετανιώσουμε. Φαντάζομαι ότι όλοι εσείς που απαντήσατε με ειρωνεία είστε πολύ περήφανοι που ο ένας εργάζεται στη Σταντάρ Λιέγης και ο άλλος στην Εθνική Ελλάδος, ενώ στον πάγκο μας πέρασαν διαδοχικά τα τεράστια ονόματα των Μπερέτα, Δερμιτζάκη και Χάβου (προσοχή δεν μιλάω για την προσφορά τους, ειδικά του τελευταίου, που τουλάχιστον θύμισε στην Ευρώπη ότι υπάρχει και μια ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ).
Ο ΠΑΟΚ όλους τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά τον μεγαλειώδη, τεράστιο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι ολοφάνερο ότι παρουσιάζει έντονα σημάδια κούρασης και αγωνιστικού αποπροσανατολισμού. Λείπει ένα συγκεκριμένο πλάνο (κυρίως επιθετικά), λείπει η διάθεση και κυρίως λείπει η καθοδήγηση που μάλλον μόνο οι δύο μεγάλοι μας παίκτες μπορούν να δώσουν (Κοντρέρας - Γκαρσία). Είμαι δε, σχεδόν βέβαιος πως αν πάμε στα play-off χωρίς κανένα ηλεκτροσόκ θα κατακτήσουμε χαλαρά την τρίτη άντε το πολύ τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Βάζελο και ίσως την Κούλα.
Θεωρώ, όσο και αν μισώ τις αλλαγές προπονητών στη διάρκεια της χρονιάς, ότι ο Χάβος κάηκε πρόωρα. Άγγιξε την υπέρβαση με την ΤΣΣΚΑ, πήρε τη μεγάλη πρόκριση με τον γάβρο και από κει και έπειτα κατέρρευσε. Δεν είναι πως δεν δικαιούται περίοδο αγωνιστικής κάμψης η ομάδα. Φυσικά και το δικαιούται, πόσο μάλλον με ένα τόσο περιορισμένο και μεγάλο σε ηλικία ρόστερ. Είναι ότι φαίνεται πως δεν έχει κίνητρο και ψυχή. Σαν να πηδούσες όλη τη βδομάδα εναλλάξ την Μπελούτσι και την Σκάρλετ και ξαφνικά την Κυριακή να πρέπει να πάρεις με πάθος την επί 20ετία χοντρούλα γυναίκα σου...εμ δεν είναι τόσο εύκολο. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει κανένας να σου βάλει καμιά φωνή για να προσπαθήσεις.
Το να βρεθεί προπονητής εγνωσμένης αξίας, μεγάλο όνομα που να γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα με τα λεφτά που διαθέτουμε, είναι τόσο πιθανό όσο και το σενάριο με την Μπελούτσι και την Γιόχανσον προηγουμένως. Καταλήγω πως αν έχουμε μια ελπίδα να τους τρελάνουμε όλους και να πάρουμε το εισιτηριάκι που οδηγεί στα προκριματικά του Τσου-Λου είναι να πάρουμε τον άνθρωπο που έχει καταφέρει να προκριθεί επί την μεγάλης Άρσεναλ, έχει πάρει κύπελλο και δεύτερη θέση και μάλιστα με τεράστια ονόματα-παίκτες όπως ο Ζαφειρίου, ο Χάβος, ο Αμαφούλε, ο Χατζηζήσης, ο Κουλακιώτης και εκείνος ο Σγουρομάλλης στόπερ που δεν θυμάμαι καν το όνομά του. Ξέρω, ξέρω, έχει κόλλημα με το Άγιο Όρος και τα κομποσκίνια. Επίσης, ξέρω ότι δεν τον γουστάρει ο Κόλκας και μερικοί άλλοι ΠΑΟΚάρες δημοσιογράφοι. Άλλο σημαντικό επιχείρημα και αυτό. Όμως ακούγοντάς τον προσεκτικά τα τελευταία χρόνια θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που έχει ηρεμήσει, έχει διδαχτεί από τα λάθη του, έχει ωριμάσει προπονητικά και νομίζω ότι έχει και τεράστιο κίνητρο να κάνει κάτι σημαντικό πριν μεγαλώσει πολύ ηλικιακά. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι λιγότερο ΠΑΟΚ από όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που τον κατακρίνουν. Και θεωρώ τρομερά άδικη αυτή την κουταμάρα για το δελτίο του Λουκά, όσο άδικο θα θεωρούσα να φταίει ένας διευθυντής μιας εταιρίας επειδή κάποιος ξέχασε να πληρώσει έναν λογαριασμό τηλεφώνου. Για να μην πω ότι μπορεί ο λογαριασμός να ξεχάστηκε και επίτηδες.
Το σημαντικότερο είναι πως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Άγγελου. Είναι ομάδα που έχει ψυχή και τρέλα. Και για αυτό χτύπησε οροφή με τον Σάντος παρά την άριστη τακτική οργάνωση και πειθαρχία. Για αυτό και έκανε τα μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη φέτος. Άλλωστε δεν θέλουμε πολυετή σχεδιασμό από τον Άγγελο. Τα play off θέλουμε και μετά για λίγα χρόνια να γίνει ο δάσκαλος του επόμενου προπονητή μας...του Πάμπλο...όποιου από τους δύο Πάμπλο θέλει...αλλά ξέχασα πάλι κάποιοι δεν θα τους θέλετε για προπονητή. Οπότε ας πάρουμε το καλοκαίρι τον Μπερέτα, πάλι δεν έχει ομάδα...
Με εκτίμηση και ΠΑΟΚτσήδικους χαιρετισμούς,

gpanta4

πηγή  fcpaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου