Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΤΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Την επιστροφή στην Ισπανία σκέφτεται έντονα τον τελευταίο καιρό ο Βίκτορ Βιτόλο. Άλλωστε το υπαινίχθηκε και ο ίδιος πρόσφατα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τονίζοντας ότι θα μιλήσει με την διοίκηση Ζαγοράκη για το μέλλον του μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ. 

Ξεκαθαρίζουμε πως από τον ΠΑΟΚ ο Βιτόλο είναι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχει κανένα παράπονο, αλλά νιώθει νοσταλγία για την πατρίδα του και την οικογένειά του και αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο επιστροφής, εάν δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. 

Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά να βρει μια καλή πρόταση, κατά προτίμηση από ομάδα της ΠριμέραΝτιβισιόν με ικανοποιητικές αποδοχές. Οι πληροφορίες λένε ότι ο μάνατζέρ του κάνει ήδη έρευνα αγοράς στην Ισπανία, καθώς υπάρχουν ομάδες, όπως η Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ και η Εσπανιόλ, που θεωρητικά θα μπορούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. 

Ο Βιτόλο, βέβαια, έχει άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ελεύθερος και χρήματα αγοράς από ισπανική ομάδα για έναν παίκτη που παίζει στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να δοθούν. Προφανώς, η πλευρά του παίκτη ποντάρει στο ότι λόγω της μεγάλης προσφοράς και της άψογης συμπεριφοράς του Βιτόλο στα δυο χρόνια που παίζει στη Τούμπα, εάν ζητηθεί να φύγει, η διοίκηση Ζαγοράκη θα κατανοήσει τη επιθυμία του και δεν θα σταθεί εμπόδιο, δίνοντας του την ελευθέρας του. 

Άλλωστε, ο Ισπανός χαφ έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ μετά τον Σαλπιγγίδη. Αμείβεται με 600.000 ευρώ το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ, εάν δεν κάνει εξοικονόμηση χρημάτων, μ' αυτό το ποσό μπορεί να βρει επάξιο αντικαταστάτη του. 

Ο Βιτόλο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο φετινό Europa League με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας πιο γνωστό το όνομά του στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται, συνεπώς, εκτός από την Ισπανία που είναι η μεγάλη του επιθυμία και μια ενδεχόμενη μεταπήδησή του στο γερμανικό ή στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού πάντα η καριέρα στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι δέλεαρ για έναν ποδοσφαιριστή. 

Πάντως, το μόνο σίγουρο αυτή την στιγμή είναι πως έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για άλλα δυο χρόνια, ανήκει στο ρόστερ του, και για να αλλάξει αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Διότι η εξεύρεση μιας καλής επίσημης πρότασης, ειδικά στην Πριμέρα Ντιβισιόν, η οποία αποτελεί και το όνειρο του Βιτόλο, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, ειδικά για έναν Ισπανό μέσο που παίζει στο ταπεινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Εννοείται, πως η διατήρηση του 26χρονου Βιτόλο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και τη νέα χρονιά θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ιδίως ενόψει της επικείμενης ηλικιακής ανανέωσης, γιατί, εφόσον μείνει, θα υπάρχει και κάποιος στα χαφ από την παλιά φουρνιά για να μην αλλοιωθεί εντελώς η χημεία της ομάδας. Στον δικέφαλο του βορρά και φυσικά τον θέλουν και την νέα χρονιά, παρότι έχει ακριβό συμβόλαιο. Όμως, όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις του Βιτόλο όταν τελειώσει η σεζόν. Εφόσον επιμένει να φύγει, με το ζόρι δεν μπορεί να τον κρατήσει κανείς

Πάντως, και αυτό πρέπει να το τονίσουμε, ο Ισπανός χαφ που έδειξε ουκ ολίγες φορές και φέτος την υψηλή επαγγελματική του συνείδηση, παίζοντας τραυματίας σε παιχνίδια, είναι απολύτως αφοσιωμένος στην παρούσα φάση στο μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ που είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, στόχος ο οποίος εάν επιτευχθεί, βέβαια, είναι αυτονόητο πως θα ανεβάσει και το κασέ των παικτών του.
Το σχήμα στο Καυτανζόγλειο

Παιχνίδια τριών ομάδων μεταξύ τους (πορτοκαλί, πράσινοι και μαύροι) που απαρτίζονταν από εφτά παίκτες η καθεμία, περιελάμβανε η τακτική στην προπόνηση της Τετάρτης. Έτσι δεν φάνηκαν τα σχέδια του Μάκη Χάβου για τον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα παρατάξει σχήμα 4-4-2 με τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο και Μαλεζά στην άμυνα, τους Βιτόλο, Αρίας, Βιερίνια και Ελ Ζαρ στη μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Υπενθυμίζουμε, ότι απόντες από το κυριακάτικο ματς θα είναι οι τραυματίες Γκαρσία, Σαβίνι, Κρέσιτς, Γεωργίου, Φιλομένο και ο τιμωρημένος Κοντρέρας.

 πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου