Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ...ΜΕΡΟΣ Α'

Η 20η Δεκέμβρη, πέρασε. Το ίδιο και η 20η Γενάρη. Πέρασε και η 20η Φλεβάρη και οι Άραβες που είχαν ζητήσει παράταση ενός μηνός για να αγοράσουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι άφαντοι.

Πλησιάζουμε στις 20 Μάρτη, στις 28 του μήνα θα τρέξει νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θ΄ αποφασιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση και κανείς ακόμα, δεν έχει και δεν έχει και δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο των Αράβων προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γιατί; Είναι επτασφράγιστο μυστικό; Όχι βέβαια. Τμήματα του μνημονίου, έχουν διαρρεύσει. Είτε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είτε από τους δικηγόρους των Αράβων. Με τι περιεχόμενο, όμως;

Με το περιεχόμενο που είτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήθελε να διαρρεύσει γιατί έτσι την συνέφερε, είτε τα ΜΜΕ ήθελαν να δημοσιοποιήσουν, γιατί έτσι τους εξυπηρετούσε. Κανείς όμως, δεν έχει παρουσιάσει ΟΛΟ το μνημόνιο.

Κανείς δεν έχει αναδείξει τα σπουδαία επιμέρους ζητήματα που θέτει αυτό. Και κανείς, δεν έχει αποδείξει, ότι αυτά που παρουσιάζει ως περιεχόμενο του μνημονίου, είναι ακριβή και ταυτόσημα με αυτά που το ίδιο το Μνημόνιο περιέχει.  

Το μνημόνιο, παραδόθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Αγγλική γλώσσα και μεταφρασμένο στην Ελληνική. Αποτελείται από 11 πυκνογραμμένες σελίδες στην Αγγλική και 15 μεταφρασμένες, αραιογραμμένες σελίδες, στην Ελληνική γλώσσα. 

Το μνημόνιο, είναι ΚΑΥΤΟ. «Καίει» και «τσουρουφλίζει». Περιέχει το επιχειρηματικό σχέδιο των Αράβων, περιέχει και συμπεράσματα κι ερμηνείες από τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ που θα κάνουν πάταγο.

Το μνημόνιο, είναι όμως ταυτόχρονα, και αντιφατικό…

Το μνημόνιο κατηγορεί άμεσα το Θόδωρο Ζαγοράκη και τη διοίκησή του, και θα μπορούσε να θεωρηθεί και απόλυτα συκοφαντικό. Από την άλλη, εξυμνεί τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ τον οποίο προορίζει για ανώτατο διοικητικό αξίωμα.

Παράδοξο. Ή αλλιώς, σχήμα οξύμωρο…Όπως «παράδοξη» χαρακτηρίζεται μέσα σ΄ αυτό, η  οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Τα κυρίαρχα σημεία του Μνημονίου, είναι τα εξής:
1.       Η οικονομική διαχείριση της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
2.       Το καινούργιο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
3.       Η μεταβίβαση των μετοχών.
4.       Η ομάδα και ο νέος προπονητής.
5.       Το εμπορικό κομμάτι της ομάδας.
6.       Η δημιουργία ΠΑΟΚτσήδικων ΜΜΕ, όπως εφημερίδα, περιοδικό, ιστοσελίδα και ραδιόφωνο.
7.       Η επικοινωνία και το Μάρκετινγκ.
8.       Οι σύνδεσμοι της ομάδας.

Τον τελευταία εβδομάδα «παίζει» στα μέσα που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, η είδηση ότι  ο Θ. Ζαγοράκης θα δώσει μια απάντηση, ή θα πάρει θέση τέλος πάντων, για την υπόθεση των Αράβων.

Με την απαραίτητη διευκρίνιση, ότι αυτό δε θα γίνει εν μέσω σημαντικών αγώνων της ομάδας, για να μη διαταραχτεί το κλίμα. Αυτό μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και ταυτόχρονα, μας αφαιρεί τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουμε ΑΜΕΣΑ όπως θα θέλαμε, το μνημόνιο.

Αν το κάναμε τώρα, ειδικά τώρα που η ομάδα διασύρθηκε στην Αθήνα από την ΑΕΚ, θα μας κατηγορούσαν ότι περιμέναμε δήθεν την πρώτη στραβή για να στραφούμε εναντίον της ομάδας, της ΠΑΕ, του Θ. Ζαογράκη, του ΠΑΟΚ εν τέλει.

Βέβαια, κάτι τέτοιο, ουδέποτε ήταν ή θα είναι στις προθέσεις μας…

Κατά παρέκκλιση λοιπόν των αρχών μας, θα περιμένουμε και τον αγώνα με την ΑΕΚ, τον ημιτελικό στην Τούμπα δηλαδή, και θα το δημοσιεύσουμε αμέσως μετά.

Στη δημοσιογραφία, τίποτα δεν περιμένει, θεωρητικά, όταν πρόκειται για τη δημοσιοποίηση μας είδησης, όμως στην πράξη, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αποδείχτηκε, ότι ο κόσμος δε θέλει να του χαλάς τη ζαχαρένια του, ούτε όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, ούτε όταν η ομάδα προέρχεται από διασυρμό.

Ο κόσμος θέλει να του λες την αλήθεια όταν αυτός αποφασίσει και μάλιστα, θέλει να του λες τη δική του αλήθεια. Εμείς δε συμφωνούμε σ΄ αυτό, όμως η δήλωση του Ζαγοράκη ότι μια θέση του για τους άραβες τώρα, θα χαλούσε το κλίμα της ομάδας, μας δεσμεύει αυτόματα.

Άλλωστε, δεν είναι και τόσο φρέσκια είδηση το Μνημόνιο των Αράβων, αφού κοντεύουν δυο μήνες από τότε που στάλθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, εμείς παραδίδουμε στην κρίση σας τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουμε το Μνημόνιο των Αράβων, ΠΡΙΝ τον αγώνα με την ΑΕΚ. Δείξτε τό μας με τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος αυτού του κειμένου, και χωρίς πάλι επαναλαμβάνουμε, να δεσμευόμαστε, μπορεί και να το κάνουμε.

Σίγουρα όχι, όμως, παραμονές του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Κόσμος πρέπει να μάθει και να διαβάσει όλο το μνημόνιο, για να ξέρει πριν ο Θ. Ζαγοράκης αποφασίσει να πάρει θέση. Αλλά και για να το διαβάσουνε και αυτοί που θα πάνε στη συνέντευξη, μπας και κάνουν καμιά ερώτηση ουσίας.

Είμαστε σε θέση πάντως να γνωρίζουμε ότι το μνημόνιο το έχουν εδώ και καιρό, εδώ και μήνες, και κάποιοι δημοσιογράφο, ή κάποιοι τέλος πάντων, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Αλλά, δεν το έχουν δημοσιοποιήσει. Γιατί;

Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική τους. Εσείς, όμως, τι λέτε;

Πάρτε τώρα πιο κάτω, μια πρώτη, απαλή γεύση από το μνημόνιο...  

Στα Αγγλικά...


Στα Ελληνικά...

πηγή baladoros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου