Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ...

Πότε ξανά ο ΠΑΟΚ κατάφερε φέτος να ξεκουράσει παίκτες, να "κερδίσει" άλλους και να νικήσει σε ντέρμπι; Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που η ομάδα προερχόταν από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, στα οποία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές το πρόβλημα της δυστοκίας. Τώρα, όμως, δύο μέρες πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο δικέφαλος του βορρά έδειξε πως έχει βάλει τις βάσεις για να κάνει ένα θετικό "φώτο φίνις" που όλοι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλουν να συνοδευτεί με μία κούπα!

Oι αποδείξεις πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είναι έτοιμος για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και τη μάχη των πλέι οφ: 

1) Η ομάδα κέρδισε την αυτοπεποίθηση της. Πάντα μετά από μία νίκη επί ενός αντιπάλου όπως ο Ολυμπιακός που είναι και ο φετινός πρωταθλητής, δεν γίνεται παρά να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας και οι παίκτες πια να πιστεύουν περισσότερο στις δυνατότητες τους. 

2) Είναι εδώ! Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι ο πρώτος που πήρε το μήνυμα του Χάβου και επιτέλους ο ΠΑΟΚ έχει μία έξτρα λύση όταν χρειαστεί να αντικατασταθεί ο Βιεϊρίνια ή για το άλλο άκρο της επίθεσης. 

3) Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες και την επιστροφή στην πρώτη πεντάδα, έφυγε από πάνω τους το άγχος του κινδύνου να χαθεί ένας βασικός στόχος που θα ισοδυναμούσε με "καταστροφή". Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μείνει εκτός Ευρώπης... 

4) Κέρδισε τον κόσμο του. Μετά από καιρό, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκαν μόνο με τον... αντίπαλο αλλά οι παίκτες τους ανάγκασαν να σηκωθούν αρκετές φορές από τις θέσεις τους να τους χειροκροτήσουν για το περίσσιο πάθος στο παιχνίδι τους. 

5) Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά κατάφερε και να ανατρέψει και το εις βάρος του σκορ. Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που μέχρι την ισοφάριση του "Κούτσια" οι παίκτες του Χάβου δεν βρίσκονταν στο γήπεδο. Αμέσως μετά, όμως, το γήπεδο έγειρε υπέρ τους. Άρα, είναι καθαρά ψυχολογικό και όχι θέμα ποιότητας... 

6) Όλα αυτά έγιναν σε ένα ματς που πήραν χρόνο συμμετοχής οι Βιτόλο και Φωτάκης που δείχνουν να επανέρχονται στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, ξεκουράστηκαν οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σνάουτσνερ και Λίνο και μόνο ο Κοντρέρας έδειξε να έχει ανάγκη από ανάσες. Θα γίνει κι αυτό, υπάρχει η λύση του Μαλεζά. 

7) Σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ ενώνονται και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα δούμε και πάλι τους "11" πάνω στους οποίους ο ΠΑΟΚ έχει σταθεί τα τελευταία χρόνια και κυρίως στα πιο κρίσιμα φετινά ματς. Και αυτοί, όπως, λέει και ο Γκαρσία δεν χάνουν! 

8) Το δίδυμο Βιτόλο-Γκαρσία είναι και πάλι μαζί. Το κέντρο του ΠΑΟΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε και πάλι τη γνωστή του ηρεμία. Καλύτερο παράδειγμα από τη στατιστική δεν υπάρχει. Ο δικέφαλος του βορρά είναι συνολικά 34 πάσες περισσότερες από τον Ολυμπιακό (105 έναντι 71), αλλά λιγότερα (!) λάθη (45 έναντι 49). 

πηγή sportnet.gr(Γ.Παππάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου