Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!!!

Ένα εκατομμύριο διακόσιες σαράντα χιλιάδες πεντακόσια σαράντα ευρώ. Το θέλετε και αριθμητικά; Ορίστε: 1.240.540 ευρώ. Αυτό είναι το ύψος, στο οποίο ανέρχονται τα πρόστιμα, που πλήρωσε συνολικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια. Απίστευτο! Και όμως αληθινό... 


Τα χρήματα αυτά που κατέθεσε από τη σεζόν 2005-2006 έως τη σεζόν 2009-2010 στο ταμείο της Super League ο Δικέφαλος, " πήγαν -λεει- κατά το 60% στην ΕΠΟ και μέρος από τα υπόλοιπα τα μοιράστηκαν οι ομάδες που δεν κάνουν επεισόδια. 

Πράγματα ασύλληπτα, έως και εξωφρενικά για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, ειδικά για τη συγκεκριμένη πενταετία, που με νύχια και δόντια προσπαθεί να αναπνεύσει οικονομικά. 

Σκεφτείτε το λίγο, δηλαδή, που πήγαν τα λεφτά που χάθηκαν από τα ταμεία του "Δικέφαλου" επειδή ορισμένοι είχαν... εξάψεις στις κερκίδες: στην ΕΠΟ, με την οποία ο ΠΑΟΚ κατά καιρούς έχει διάφορα προβλήματα, όπως τότε που έχασε τη συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFA, για να πάρει τη θέση του ο Ατρόμητος, και σε ομάδες που τον ανταγωνίζονται στις ελληνικές διοργανώσεις. Στο κατεστημένο και τους εχθρούς της ομάδας δηλαδη... 

Τουτέστιν, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθεί να ρυθμίσει τα χρέη του, ο οποίος προσπαθεί να βρει άκρη με την αδειοδότηση και να είναι καθαρός σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο οποίος θέλει να είναι ανταγωνιστικός στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο οποίος εδώ και χρόνια παλεύει να φτιάξει ένα ρημάδι αθλητικό κέντρο, βγάζει ζεστό χρήμα από το ταμείο επειδή κάποιοι δεν... κρατιούνται στην εξέδρα!

Ήμαρτον ρε αδέρφια φτάνει πια!!! Αλήθεια, είναι έξυπνο αυτό; Πόσα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ με αυτά τα χρήματα; Ειδικά από το καλοκαίρι του 2007 και μετά, που ανέλαβε η παρούσα διοίκηση, πόσα καλύτερα πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν οι "ασπρόμαυροι" με τα χρήματα που επιβλήθηκαν ως πρόστιμο από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά; 

Μια διοίκηση, που μάζευε και μαζεύει ευρώ ευρώ τα χρήματα από εισιτήρια διαρκείας, τηλεοπτικά και χορηγίες και που κάνει έργο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ρήσης "τα κάστρα πέφτουν από μέσα", τότε τι είναι; Για να το πούμε κι αλλιώς, είναι ο ορισμός της "εσχάτης προδοσίας"! 

Με αυτά τα λεφτά η ομάδα θα μπορούσε επιτέλους να ολοκληρώσει το αθλητικό της κέντρο στην Μεσημβρία...Θα μπορούσε αυτό το καλοκαίρι να κάνει αναίμακτα την ανάπλαση και τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της Τούμπας, χωρίς να παρακαλάει κανέναν δίνοντας στους εχθρούς μας πατήματα για εύνοια από το κράτος και άλλα τέτοια χαζά...Θα μπορούσε να κάνει άλλες 1-2 μεταγραφές παικτών επιπέδου Γκαρσία η Κοντρέρας...Θα μπορούσε με αυτά τα λεφτά να έφερνε προπονητή το λιγότερο επιπέδου Σάντος...Θα...Θα...Θα...Τίποτα όμως δεν έγινε εξαιτίας μας ... 

Θα πει κανείς ότι το πρόβλημα με τις μπούκες, τα "ντου" και τα πρόστιμα για τον ΠΑΟΚ είναι άλυτο εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι χθεσινό φαινόμενο, ούτε μπορεί να πει κάποιος ότι όλες οι διοικήσεις ήταν αποτυχημένες, επειδή δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τα επεισόδια. Μπορεί να πει κάποιος ότι η διοίκηση του τάδε απέτυχε για δεκάδες άλλους λόγους, όχι, όμως, για τον συγκεκριμένο. 

Ο συναγωνισμός για την πιο πετυχημένη διοίκηση στον τομέα του περιορισμού των προστίμων λόγω επεισοδίων γίνεται σε άλλο επίπεδο: ποια είναι αυτή που δέχτηκε τις χαμηλότερες κατά μέσο όρο ποινές, κατά τη διάρκεια της θητείας της! 

Ερχόμαστε στη διοίκηση Ζαγοράκη τώρα. Αρχικά, τα πήγε από καλά έως πολύ καλά. Είχε άμεση επαφή με τους οργανωμένους, έκανε την Τούμπα να μοιάζει με πραγματικό ευρωπαϊκό γήπεδο σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά των οπαδών, και γενικώς συμμάζεψε την κατάσταση ως ένα βαθμό, γιατί εξ ολοκλήρου δύσκολα θα γίνει ποτέ. 

Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, για διάφορους λόγους που γνωρίζουν καλά και οι δύο πλευρές, και οι οργανωμένοι και οι διοικούντες δηλαδή, ο έλεγχος έχει χαθεί. Και πάλι επεισόδια, και πάλι πρόστιμα. 

Κι άιντε το καλοκαίρι να πείσεις ξανά αυτούς τους 20.000 να προστρέξουν για εισιτήριο διαρκείας, δίνοντας ζεστό χρήμα. Γιατί να το κάνουν, αν ξέρουν ότι κάποια παιχνίδια ενδεχομένως να μην μπορούν να τα παρακολουθήσουν; Γιατί να το κάνουν, αν είναι από αυτούς που δεν γουστάρουν επεισόδια στα γήπεδα, αλλά να πάνε με το παιδί τους και τη γυναίκα τους στην κερκίδα; 

Δεν ξέρω αν αυτοί που ορμάνε στους αγωνιστικούς χώρους και γενικώς συμμετέχουν σε όλες αυτές τις διαδικασίες καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς για τον σύλλογο που υποτίθεται ότι αγαπούν, υπηρετούν, ταξιδεύουν γι' αυτόν, ζουν κι αναπνέουν με το όνομά του και όλα αυτά τα συναφή. 

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν κάποιοι κοντά τους που και καταλαβαίνουν και πονάνε. Αυτοί, λοιπόν, καλά είναι να δώσουν τη λύση... χθες! Μόνο αυτοί μπορούν. Οι διοικήσεις είναι ανίκανες. Αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση Ζαγοράκη, του προέδρου, δηλαδή, που τον τοποθέτησαν στο πόστο του οι ίδιοι οι οργανωμένοι, με τη... σύμφωνη γνώμη των πιο θερμόαιμων από αυτούς. 

Το χω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ και σήμερα...Το μπαλάκι είναι πλέον στο δικό μας τερέν... Είναι δική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την ομάδα από τους κακούς μας εαυτούς...Μόνο όταν αποκτήσουμε αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα τότε μόνο θα βοηθήσουμε πραγματικά την ομάδα που αγαπάμε παθολογικά...Έως τότε θα διαβάζουμε για το ύψος των προστίμων και ακούσια θα κλαιμε για την βλακεία μας και για το τι θα γινόταν αν δεν είχαμε κάνει όλα αυτά... 

πηγή exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου