Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΚΟΜΜΑ ΠΑΟΚ!!!

'Ο ΠΑΟΚ είναι κόμμα από μόνος του''. Αυτή είναι η σκέψη που με τρωει τώρα τελευταία, και αφορά αυτό ακριβώς.      
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να φέρεις κάποιον στα νερά σου και να τον υποχρεώσεις να συμμορφωθεί, είναι να τον πονέσεις. Έστω, να τον προϊδέασης για τον πόνο που θα νοιώσει αν δεν αλλάξει τακτική.
Παρακολουθούμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα, τα απανωτά και ύπουλα χτυπήματα της πολιτείας σε βάρος του ΠΑΟΚ. ΕΠΟ,ΟΠΑΠ,ΔΕΠΑ.ΚΕΔ κλπ προσπάθησαν να βάλουν φρένο στα όνειρα μας δημιουργώντας βάσιμες  υποψίες γι' αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. 

Στο θέμα των χρεών που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι, αναρωτήθηκε κανείς τι θα συμβεί σε λίγο καιρό που αναμένεται να εκπνεύσει η τεχνίτη αναπνοή που μας προσέφερε η προσφυγή στη δικαιοσύνη? Τι θα γίνει όταν έρθει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών έξω από τα γραφεία και ζητήσει τα χρωστούμενα στο δημόσιο?

Τι θα κάνουμε όλοι μας όταν έρθει εκείνη η ώρα, που θα έρθει όσο κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου? ''Θα βγούμε στους δρόμους'' θα πείτε οι περισσότεροι...

Ε και? Στο φινάλε αδέρφια μου, συλλαλητήριο κάναμε για το θέμα των χρεών και πριν από μερικά χρόνια. Και μάλιστα ήμασταν οι μοναδικοί που προκαλέσαμε φόβο και πανικό. Αποτέλεσμα όμως επί του αιτήματος, δεν υπήρξε. Τα χρέη ούτε χαρίστηκαν, ούτε ρυθμίστηκαν, ούτε μετακύλυσαν σε όσους τα δημιούργησαν.

Πως αντιδρούμε λοιπόν, με ποιόν τρόπο θα αποφύγουμε την παγίδα που μας έστησαν? Θα τους πατήσουμε εκεί που πονάει, θα τους στερήσουμε ή έστω θα συρρικνώσουμε αυτό για το οποίο παλεύουν και πουλάνε ακόμα και τις ψυχές τους.

ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η ίδρυση ενός πολιτικού φορέα που θα φέρει ως αποκλειστικό τίτλο τα τέσσερα ιερά γράμματα, πιστέψτε με θα προκαλέσει πανικό. Στη σκέψη και μόνο ότι το τέρας που κατάφερε με ελάχιστα εφόδια να γκρεμίσει το κατεστημένο του ΠΟΚ, βάζει πλώρη για να καταλάβει ή έστω να βρει θέση μέσα στο απόλυτο κέντρο εξουσίας που είναι το κοινοβούλιο, θα προκαλέσει καρδιακά επεισόδια.

Κόμμα ΠΑΟΚ, τι όμορφο που ακούγεται...

Ένα κόμμα με ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό, που θα υποστηρίζεται από ψηφοφόρους και όχι από πελάτες που θα επιθυμούν κάποιο ρουσφέτι, που δεν θα εξαρτάται από τη διαπλοκή αλλά θα στηρίζεται αποκλειστικά στην παθολογική λατρεία των οπαδών του.

Θα πει κάποιος ''καλά, έχεις διαβάσει το εκλογικό σύστημα? Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις έστω κι' έναν βουλευτή ,πόσο δε μάλλον όταν  οι ψηφοφόροι προέρχονται κυρίως από μία περιοχή''?

Βεβαίως και αντιλαμβάνομαι την ορθότητα του προβληματισμού. Με τη διαφορά ότι εγώ προτείνω απλώς το πρώτο βήμα. Άσε που η επαναστατικότητα που κουβαλούν διαχρονικά τα τέσσερα γράμματα, θα ενεργοποιήσουν πολλούς πολίτες οι οποίοι, μπορεί να μην έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά ψάχνουν μία διέξοδο, μία ελπίδα για να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την αβεβαιότητα που τους έχει βυθίσει ο πολιτικός κόσμος.

Στο κάτω –κάτω ,ακόμα κι' α ν η είσοδος στο κοινοβούλιο είναι κατ' αρχήν δύσκολο εγχείρημα, σίγουρα πιο εφικτή θα ήταν μία κάθοδος σε δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές. Μη μου πείτε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 15-20%-με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς με βάση τη δυναμική του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου- δεν θα αναγκάσει τους πολιτικάντηδες να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Ίσως κάποιοι να μην είστε σε θέση να το αντιληφθείτε, αλλά τα ποσοστά αυτά είναι τεράστια ειδικότερα για τα τοπικά δεδομένα και δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Εδώ βλέπετε ότι παραμονές εκλογών, υπόσχονται παπάδες σε κάτι σωματεία-συλλόγους και οργανώσεις με 5-10 νοματαίους, σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν δούνε απέναντί τους μία λαοθάλασσα εκατοντάδων χιλιάδων αποφασισμένων, που δεν εξαγοράζονται, δε συμβιβάζονται, δε μασάνε και που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Όσο για εσάς που θ' αναρωτηθείτε ποιόν ρόλο θα είχε αυτό το κόμμα ακόμα και εντός βουλής, αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ, του ρύθμιζαν τα χρέη και γενικότερα έκλεινε όλα τα μέτωπα με την πολιτεία, έχετε κατά νου ότι ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Είναι ΙΔΕΑ!!!

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ τα ιδανικά και ο  προσανατολισμός μας, δεν καθορίζονται αυθαιρέτως από τον καθένα μας, αλλά είναι καταγεγραμμένα στο ιδεολογικό καταστατικό από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας.

Μία ομάδα που γεννήθηκε από πρόσφυγες μετά την σφαγή των Ελλήνων της Μικρασίας, επιβάλλεται να έχει λόγο για τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό κλπ.

Μία ομάδα που αποτελεί το βασικότερο σημείο αναφοράς για την περιοχή της Μακεδονίας, επιβάλλεται να έχει λόγο για την θρασύτητα των Σκοπιανών.

Μία ομάδα που έχει ως έμβλημα αυτό της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, δικαιούται να ομιλεί για θέματα που αφορούν την εκκλησία.

Μία ομάδα που λατρεύτηκε και γιγαντώθηκε σε φτωχογειτονιές, δικαιούται να ομιλεί για τους μη έχοντες, τους περιθωριοποιημένους, τη φτωχολογιά.

Αν  μου βρείτε έστω μία ομάδα που οι  καταβολές της την καθιστούν τόσο πολυδιάστατη, πάω πάσο.
Για το φινάλε θα σας διηγηθώ μία εμπειρία όπως μου τη μετέφερε μία καλή μου φίλη, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τ' αθλητικά.Όταν κάποια στιγμή έβαλε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος, με πήρε τηλ. και με ρώτησε ''΄καλά τι πράγμα είναι αυτός ο ΠΑΟΚ"? Όταν της ζήτησα το λόγο, μου εξιστόρησε την εμπειρία ενός στενού συνεργάτη της ,ο οποίος την εκπροσώπησε σ' ένα από τα εκλογικά κέντρα κατά την καταμέτρηση των ψήφων. Ο άνθρωπος έπαθε την πλάκα του ,από τον ασύλληπτο αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων που έγραφαν τη λέξη ΠΑΟΚ.

Φανταστείτε να υπήρχε οργάνωση και να ξεσηκώναμε όλους εκείνους που θα ψήφιζαν ΠΑΟΚ, αλλά προτίμησαν ν' απέχουν, μία και η ψήφος τους δεν θα είχε αντίκρισμα. Η και αυτούς που ψήφισαν κάποιο κόμμα με μισή καρδιά γιατί δεν είχαν άλλες επιλογές...

Αναλογιστείτε πόσοι θα μαζευτούμε, αν κινητοποιηθούμε με τον τρόπο που μόνο εμείς μπορούμε.
Αδέρφια πιστέψτε το, είναι η μοναδική μας ελπίδα. Η μόνη διέξοδος από τις παγίδες που μας περιμένουν. Ο σίγουρος τρόπος για τους κάνουμε να τρέχουν και να διασκεδάζουμε με το φόβο και το άγχος που θα τους προκαλέσουμε.

Σε κάθε άλλη περίπτωση , αργά ή γρήγορα οι ρόλοι θ' αντιστραφούν....

ΥΓ. Αποδέχομαι και το θεωρώ εξόχως λογικό, να εκφραστούν πολλές απορίες για οργανωτικά θέματα και όχι μόνο, αλλά θα χρειαζόταν περισσότερος χώρος και θα χάναμε την ουσία. Το θέμα είναι να το πάρουμε απόφαση, τα υπόλοιπα θα βρεθούν στην πορεία...''

Πηγή paokizein.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου