Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Από την ημέρα που αποκλείστηκε ο Π.Α.Ο.Κ. από την Α.Ε.Κ. δεν διάβασα πουθενά για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Πώς πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος Ζαγοράκης για να μην εμφανιστούν τα περυσινά τραγικά φαινόμενα και για να μην φτάσουμε πάλι να λέμε ότι χάθηκε μια χρονιά.

Αντί αυτού διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για την αλλαγή χλοοτάπητα, τα έργα στην Μεσημβρία, και την πιθανή ανανέωση συμβολαίου του 35χρονου Τσιρίλο... Δεν λεω σημαντικά είναι και αυτά αλλά μήπως πρώτα πρέπει να δούμε το δάσος και μετά τα επιμέρους δένδρα? Τι εννοώ?

Κανείς για παράδειγμα δεν λέει ή γράφει ότι ο Δικέφαλος οφείλει να επιλέξει προπονητή, γρήγορα.

Έναν προπονητή που δεν θα «κάτσει» στον πάγκο της ομάδας αλλά θα επιβλέπει την ομάδα μέχρι το τέλος των φετινών υποχρεώσεων και θα συντάξει μία πλήρη αναφορά με τις τελικές του επιλογές.

Δηλαδή, θα αναφέρει στην διοίκηση όλες τις αποφάσεις που θα πάρει για το αγωνιστικό. Ποιοι παίκτες θα έρθουν, ποιοι θα φύγουν, τι θα γίνει με το ιατρικό τιμ, τι με τους βοηθούς κ.τ.λ.

Το αν θα ανανεώσει για παράδειγμα ο Τσιρίλο ή ο Ελ Ζαρ ή οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής, δεν είναι αρμοδιότητα του προπονητή της ομάδας;

Κι αν ανανεώσουν όλοι αυτοί και έρθει ο Χ προπονητής και πει ότι αυτοί δεν του κάνουν διότι δεν «κολλάν» στο αγωνιστικό προφίλ που αυτός θέλει να περάσει στην ομάδα, τι γίνεται; Εκτός και αν έχουμε σκοπό να πορευτούμε και του χρόνου με τον Καπετάν Μάκη...Αν ναι... τότε πάω πάσο...

Αν οι παίκτες δεν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης και επιλογής του εκάστοτε προπονητή τότε πάλι θα ψάχνουμε τον Δεκέμβρη ομάδες να τους «σπρώξουμε» και θα τους βρίζουμε που δεν δέχονται να φύγουν πληρώνοντας τους επιπλέον και ένα κάρο λεφτά...Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας!!!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι μεγάλες ομάδες «χτίζονται» από τους μεγάλους προπονητές. Από εκεί ξεκινούν όλοι όσοι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και αυτή πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα του Ζαγοράκη.

Μετά το θέμα προπονητή, επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με καλούς και νέους παίκτες.

Κακά τα ψέματα, θεωρώ ότι αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία του Ζαγοράκη για να μην παρουσιαστεί ξανά αυτό το φετινό χάλι!

Αν τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο ο Ζαγοράκης θα είναι σίγουρα ακόμη πρόεδρος του ΠΑΟΚ, δεν παρουσιάσει Νεανική εντεκάδα με σοβαρό προπονητή, αυτά για τα οποία συζητούσαμε πριν πολλές μέρες, δυστυχώς θα επανέλθουν με μορφή χιονοστιβάδας...

Για το αγωνιστικό τώρα,η ηλικιακή ανανέωση της ομάδας πρέπει να είναι το Α και το Ω της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς! Αν εμφανιστεί πάλι εντεκάδα με όλους τους παρακάτω βασικούς, δηλαδή Χαλκιά(37), Λίνο(34), Σνάουτσνερ(32), Τσιρίλο(35), Γκαρσία(34), Ίβιτς(34), Κοντρέρας (32), Σαβίνι(33) μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος ξέχασε πώς παίζεται το ποδόσφαιρο!

Και για να προλάβω όλους εσάς που με κράζετε, τονίζω ότι δεν λεω ότι αυτοί οι παίχτες δεν πρόσφεραν ή έχουν ξεχάσει την μπάλα που ήξεραν! Λεω απλώς ότι δεν είναι δυνατόν την επόμενη αγωνιστική χρονιά να τους βλέπουμε πάλι όλους βασικούς! Δεν γίνεται ομάδα που δίνει τόσους αγώνες μέσα στην σεζόν να βασίζεται σε ηλικιωμένους για ποδόσφαιρο παίχτες! Το είδαμε φέτος αυτό το φαινόμενο, που η ομάδα μέχρι πριν ένα μήνα αγωνιζόταν Κυριακή-Τετάρτη ή Πέμπτη! Και μην ξεχνάμε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα γράψουν ακόμη μία προετοιμασία στο ενεργητικό τους, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές!

Μακάρι ο Ζαγοράκης να κάνει το σωστό όσον αναφορά την ανανέωση και να μπουν του χρόνου οι βάσεις για την δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα 3-4 χρόνια...

Τέλος μεγάλη προσοχή και σημασία πρέπει να δείξει ο πρόεδρος όσον αφορά το κομμάτι του marketing και τα έσοδα του συλλόγου από τις εμπορικές δραστηριότητες και συμφωνίες του.

Ο Ζαγοράκης με τους συνεργάτες του, άτομα γνώστες του αντικειμένου, οφείλουν να κάνουν τον ΠΑΟΚ επιτέλους μία ‘μηχανή’ παραγωγής εσόδων!

Το υπό διάλυση εμπορικό τμήμα της ομάδας χρειάζεται ανθρώπους με πείρα στην αγορά του ποδοσφαιρικού μάρκετινγκ και όχι λύσεις τύπου Μπουτίκ!

Είναι αδιανόητο μία ομάδα με την απήχηση του ΠΑΟΚ να εμφανίζει κέρδη μόνο 150.000 από την μπουτίκ του! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Και πού να αναλύσουμε για τις άλλες υπηρεσίες τις ομάδας! Εκεί μιλάμε για συνεταιρισμό αγροτικών προϊόντων  και όχι για μάρκετινγκ μεγάλης ΠΑΕ!

Το ότι υπάρχουν 50 χορηγοί δεν σημαίνει πως όλα δουλεύουν ρολόι όσο αναφορά τα έσοδα! Η χορηγία δεν σημαίνει κατά ανάγκη και χρηματικό αντίκρισμα!

Ας κοιτάξουν λίγο το τι γίνεται στον μισητό αντίπαλο και εχθρό τον Ολυμπιλαγό! Το εμπορικό τους τμήμα είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα! Και εντάξει δεν απαιτώ να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο γιατί χρειάζεται και μία γερή επένδυση πρώτα, αλλά δεν χωνεύεται το γεγονός ότι η ΤΟΥΜΠΑ ΕΠΕ εμφάνισε κέρδη μόνο 150.000 ευρώ για όλο τον χρόνο! Είναι αδιανόητο!

Και φυσικά δεν υπονοώ κάτι, αυτό δεν ισχύει με τίποτα και για κανένα λόγο… Αυτά προς το παρόν και συγνώμη αν σας κούρασα....Αυτά τα 3 πραγματάκια πρέπει να βελτιώσει η διοίκηση και όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό...Καλή η εξυγίανση αλλά δοκάρι και γκολ είσαι θεός...δοκάρι και έξω είσαι για τα μπάζα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου