Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΑΜΚ ΤΗΣ ΠΑΕ

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τούμπα, με την άυξηση μετοχικού κεφαλαίου να έχει εγκριθεί, με διάρκεια μέχρι τις 28 Ιουνίου και το μίνιμουμ συμμετοχής να είναι το ποσό των 20.000 ευρώ.
 Πρόεδρος της Γ.Σ. είναι ο σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Φαρλαλής και στη διαδικασία, εκπροσωπούνται 1.482.217 μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 67.3%.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της αιρετής διοίκησης, αλλά κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκε, με ποσό 20.200.002 ευρώ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη ΑΜΚ δεν είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο, αφού το μίνιμουμ συμμετοχής, έχει οριστεί το ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Φαρλαλής, μιλώντας για το γεγονός ότι η ΑΜΚ θα είναι κλειστή για τον απλό κόσμο, τόνισε: «Λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι σε λίγο καιρό θα ζητήσουμε από τον κόσμο να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, η αύξηση αυτή δε θα είναι ανοικτή», ενώ βέβαια η αξία κάθε μετοχής, βρίσκεται και πάλι στα 0,33 ευρώ. Όπως εξήγησε ο Γιώργος Φαρλαλής, η επόμενη αύξηση κεφαλαίου που θα ανοίξει το Νοέμβριο, θα γίνει προσπάθεια να είναι ανοικτή και για τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» μόλις 15 μέτοχοι, ενώ ολοκληρώθηκε μετά από 17 λεπτά…

Ενας από τους μετόχους  της ΠΑΕ είναι και ο Ηλίας Παντελιάδης (πρώην σύμβουλος της διοίκησης της ΠΑΕ) ο οποίος ρώτησε για το τι γίνεται με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, αφού ο ίδιος έχει πρόβλημα με την επιχείρησή του… «Τι κάνετε με τη ρύθμιση; Ερχονται χαρτιά και σε εμένα και στον Παγώνη, που απειλούν με φυλάκιση». Ο κ. Φαρλαλής από την πλευρά του, απάντησε: «Κάνουμε ότι μπορούμε», για να του πει ο Παντελιάδης: «Δεν κάνετε τίποτα. Ούτε 100.000 ευρώ δε βάζετε για να πληρώσετε τους παίκτες» με τον Φαρλαλή να απαντάει: «Κάνετε λάθος. Ελάτε να δείτε πόσα λεφτά έχουμε βάλει;».

Κάποιοι από τους μετόχους που βρέθηκαν στη διαδικασία έκαναν ερωτήσεις προς τον Γιώργο Φαρλαλή. Μία ερώτηση είχε να κάνει με το τι συμβαίνει με το θέμα των επενδυτών αλλά και των Αράβων. «Η αύξηση είναι ανοικτή και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση» ήταν η απάντηση του Φαρλαλή.

Οσον αφορά την οικονομική δυσπραγία που παρατηρείται, ο Φαρλαλής απάντησε στο σχετικό ερώτημα του μετόχου: «Πάντα προσπαθούμε να βρούμε έσοδα για να καλύψουμε το άνοιγμα. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά ούτε και δραματική».

Ο ίδιος μέτοχος ρώτησε για τους στόχους της διοίκησης από εδώ και πέρα. «Δουλεύουμε για να πετύχουμε μεγαλύτερους στόχους και να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μέρα με τη μέρα, μεγαλύτερο», είπε ο κ. Φαρλαλής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συμβούλιο δεσμεύτηκε να ερευνήσει για το θέμα του επενδυτή.

πηγή paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου