Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!!

Εσεις όλοι που με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, κυρίως από τα κείμενά μου στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ αλλά και πολλές φορές μέσα από τα άρθρα μου , γνωρίζετε πολύ καλά ότι εδώ και μήνες, φωνάζω για την πρόσληψη ενός προπονητή στον ΠΑΟΚ…

Ενός ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ… Ο οποίος θα είναι αντάξιος για να κάθεται σε έναν πάγκο μιας μεγάλης ομάδας και φυσικά, να ξέρει να κάνει την δουλειά του. Ημουν στον ραδιοφωνικό σταθμό του LIBERO και από τότε φώναζα. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις πειράματα σε μια τέτοια ομάδα. Σε σένα απευθύνομαι πρόεδρε… Γνωρίζω πολύ καλά το τι αισθάνεσαι γι’ αυτή την ομάδα, ξέρω πολύ καλά πού θες να την οδηγήσεις, αλλά από την άλλη, ορισμένες φορές, είναι ξεκάθαρο ότι προχειρότητες, δεν οδηγούν πουθενά.

Ο Μάκης ο Χάβος είναι ο απόλυτα υπεύθυνος γι’ αυτήν την τραγωδία που εξελίσσεται εδώ και μήνες.  Στο αγωνιστικό κομμάτι, κατ’ εμέ, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μέχρι που έφτασε να δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σηκώσει το Γιουρόπα Λιγκ... Δηλώσεις να ‘χαμε να λέγαμε για να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου, για να καμουφλάρουμε τις αδυναμίες μας, σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ δεν έχουν θέση. Ο Μάκης ο Χάβος, το φωνάζω εδώ και καιρό, ευτύχησε απλά, να του «κάθονται» κάποια αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που πήρε η ομάδα είτε λόγω της βαριάς φανέλας που διαθέτει χρόνια τώρα, είτε λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας ορισμένων παικτών του. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε Ολυμπιακό Βόλου και Λάρισα από το πουθενά, από τύχη και μόνο και φυσικά, έχασε άλλα, βλέπε Πανιώνιο, Καβάλα και πάει λέγοντας, λόγω της προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.   Αυτά θυμήθηκα πρόχειρα, αυτά αναφέρω. Σαφώς και υπήρξαν κι’ άλλα παραδείγματα.

Είδαμε λοιπόν έναν ΠΑΟΚ να αγωνίζεται σε μια σειρά αγώνων με 4-4-2, με μέσους που δεν διαθέτουν κατάλληλα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο. Μα τόσο δύσκολο είναι; Τι κούραση και τρίχες κατσαρές; Ολες οι ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις μιας δύσκολης χρονιάς. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει προγραμματισμό, πλάνο, δουλειά, όχι αστεία…
Είδαμε παραγκωνισμούς παικτών, ακόμη και πειράματα, με παίκτες να παίζουν σε θέσεις που δεν είναι δικές τους αλλά και παίκτες από το πουθενά να παίρνουν φανέλα βασικού, χωρίς καν να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που προϋποθέτει η δύναμη και το βάρος του ονόματός της.

Σήμερα για μένα, το ποτήρι ξεχείλισε… Τα λέω εδώ και μήνες αλλά σήμερα στο ΟΑΚΑ, άρχισα να αμφισβητώ ακόμη και τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν είναι δυνατόν να λείπει η ραχοκοκαλιά σου και να κατεβαίνεις με ένα 4-4-2, με δύο παίκτες που ξαναβλέπουν χορτάρι μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και έναν νεαρό που ήρθε από το πουθενά στην ομάδα, χωρίς προετοιμασία, χωρίς καν να ξέρει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο Φωτάκης δεξιά, να τον ρίχνεις μετά στο κέντρο και να βάζεις δεξιά και πάλι τον Τσουκαλά. Τον οποίο Τσουκαλά όταν πειραματίστηκες τις προάλλες και  τον χρησιμοποίησες πάλι στα δεξιά, σε έπιασε πονοκέφαλος. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί της χρησιμοποίησης του Αθανασιάδη ως βασικό αντί του Μουσλίμοβιτς και φυσικά, το γιατί της… χρησιμοποίησης του Μουσλίμοβιτς αργότερα, όταν το σκορ ήταν ήδη 3-0 (!).  Αντί του Σαλπιγγίδη μάλιστα, για να μην... χαλάσεις το εξαιρετικά αποδοτικό 4-4-2! Δεν μπορώ να καταλάβω γενικά, τους συνεχείς πειραματισμούς σε μια ομάδα ΗΔΗ στρωμένη εδώ και δύο χρόνια. Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι άλλωστε. Αυτό έχει μια συνέχεια εδώ και καιρό…

Εν πάση περιπτώσει, το κόβω κάπου εδώ γιατί θα ξεφύγω… Ο ΠΑΟΚ θέλει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Προπονητή που ξέρει να δουλεύει για όλη τη χρονιά, που έχει στόχο, πλάνο και ξεκάθαρη στρατηγική. Το να είσαι τεχνικός σε μία ομάδα δεν είναι να πηγαίνεις στο προπονητικό κέντρο και να κάνεις προπονήσεις. Αυτά είναι για ομάδες που δεν έχουν στόχους. Αυτά, είναι για ομάδες που μοναδικός τους στόχος είναι η ΕΠΙΒΙΩΣΗ. 

Συνοψίζοντας, κατ’ εμέ και πάλι κατ’ εμέ και μόνο, ο Μάκης ο Χάβος είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος για αυτό το ασπρόμαυρο χάλι,  είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος για ακόμη έναν διασυρμό (ακόμη και όταν κέρδιζε επαναλαμβάνω, διασυρόταν…)  ενώ ο πρόεδρος, είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος για το εκτελεστικό κομμάτι. Ενα κομμάτι το οποίο επιτρέπει στον Μάκη Χάβο και στον οποιονδήποτε Μάκη Χάβο, να κάθεται σε έναν πάγκο γεμάτο ιστορία…


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ λοιπόν, αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία μου εδώ και καιρό, παραίτηση του τωρινού προπονητή και δραστικές αποφάσεις εκ μέρους του προέδρου.
Διότι έτσι όπως πάει, σε λίγο, το μέταλλο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ επί Σάντος, θα το χάσει. Πολύ σύντομα…

*** Μην γυρίσει κανείς να μου πει ότι τα λέω αυτά μετά από μια βαριά ήττα… Τα λέω κάθε βδομάδα… Ακόμα και μετά από νίκες.
Α να χαρώ…

Υπογραφή: Μιχάλης Βραζιλιάνος...

πηγή betboss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου