Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΡΙΝΙΑ...Ο MVP ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο MVP  του φετινού ΠΑΟΚ, δεν είναι άλλος από τον μικρό Πορτογάλο μάγο...τον Αντελίνο Βιερίνια. Ο Βιερίνια αυτή την στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ και όχι άδικα μια και η βελτίωση του από τον περσινό καλό Βιερίνια είναι μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο ότι μάνατζερ ομάδων από όλη την Ευρώπη έρχονται κάθε Κυριακή στην Ελλάδα για να απολαύσουν και να δουν τις επελάσεις, τις τριπλές, τα απίστευτα σουτ του, τις μύριες ιδιοφυείς ενέργειες που κάνει σε κάθε παιχνίδι.Το περασμένο καλοκαίρι ο Βιεϊρίνια δούλεψε πολύ τόσο στα σουτ του αλλά και στην ομαδικότητά του, στοιχεία του παιχνιδιού του που όντως ήθελαν βελτίωση...και η αλήθεια είναι ότι φέτος τα έχει καταφέρει μια χαρά.

Πέρυσι ο Πορτογάλος σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα είχε 32 σουτ εκτός περιοχής, ενώ φέτος σε εννιά παιχνίδια λιγότερα έχει φτάσει τα 30. Τρομερή είναι και η ποιοτική βελτίωση του σουτ του που φαίνεται από τα γκολ που έχει πετύχει.

Όσον αφορά την ομαδικότητα στο παιχνίδι του, φαίνεται από τη δεύτερη θέση του στις ασίστ με 5, μία περισσότερη από πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα όπου κατείχε την 23η θέση σ’ αυτή τη λίστα. Στην κατηγορία της "ομαδικής συνεργασίας" ο Βιεϊρίνια έχει την 6η θέση έναντι της 20ης πέρσι. Ποιοτική η προσφορά του και με την πίεση που ασκεί στην αντίπαλη άμυνα όντας 11ος, ενώ είναι 3ος στους πόντους αξιολόγησης και 8ος στο index όταν πέρσι ήταν 19ος.

Πιο συγκεκριμένα: 2ος στις ασίστ με 5, 2ος στα κερδισμένα φάουλ με 68,3ος στα σουτ εκτός περιοχής με 30, 3ος στους πόντους αξιολόγησης του πρωταθλήματος πίσω από Σισέ, Ριέρα, 4ος στην κατηγορία των ενεργειών, 6ος στην ομαδική συνεργασία, 8ος στο index 19ος, 9ος στην «παρουσία στην επίθεση», 10ος επιθετικές προσπάθειες με 39, 11ος στην πίεση που ασκεί στην αντίπαλη άμυνα, 12ος πετυχημένες σέντρες…

Προσωπικά θεωρώ πολυτέλεια για το Ελληνικό πρωτάθλημα, να αγωνίζεται ένας παίκτης της αξίας του Βιερίνια. Όπως θεωρώ τυχερούς όλους τους νέους ΠΑΟΚτσίδες, που είχαν την τιμή να δουν έναν τόσο μεγάλο παίκτη να φορά και να ματώνει για την φανέλα με τον Δικέφαλο. Είναι απορίας άξιο, πώς ένας ξένος, έχει την ίδια “τρέλα” και πάθος για την ομάδα. Δυστυχώς οι μέρες του Αντελίνο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι μετρημένες....Το καλοκαίρι κατά 99,9% θεωρώ ότι θα ανοίξει τα φτερά του για άλλα μέρη όπου είμαι σίγουρος ότι και εκεί θα τρελάνει κόσμο...Οπότε ας τον απολαύσουμε για όσο χρόνο θα είναι μαζί μας, μια και Βιερίνια δεν βρίσκεις ξανά εύκολα, και ας ευχηθούμε πως η πιθανή αποχώρηση του, θα συνοδευτεί με ένα τίτλο...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου