Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Φ.ΣΑΝΤΟΣ...Ο ΠΑΟΚ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!!!

Ο Φερνάντο Σάντος θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ και να πανηγυρίσει την κατάκτησή του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΗ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ
Ένα τίτλο τον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πανηγυρίσει στο ίδιο γήπεδο το 2002 στην πρώτη του εν Ελλάδι παρουσία του επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 με γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 85΄. Του αδερφού του νυν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και υπό τις οδηγίες του την προηγούμενη τριετία στον “Δικέφαλο”, Βλάνταν, που απομένει να φανεί κατά πόσο θα βρεθεί και ο ίδιος στην ίδια θέση σχεδόν εννέα χρόνια μετά. “Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων στον οποίο δεν επιτρέπονται τα λάθη αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσής τους. Κάτι που μπορεί να γίνει στο πρωτάθλημα και στο διάστημα των 30 αγωνιστικών κατά τη διάρκεια του οποίου υπάρχει η πολυτέλεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ με το πρόσωπο που έχει αρχίσει να παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα έχει τον πρώτο λόγο για να τα καταφέρει”.
- Ουσιαστικά του αποδίδετε τον τίτλο του φαβορί.
“Ναι, αρκεί να συνεχίσει να έχει αυτό το πρόσωπο και να μην έχει απώλειες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι δύο ημιτελικοί με την ΑΕΚ θα είναι εύκολη υπόθεση στον δρόμο προς τον τελικό. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τούμπα και είναι σημαντικό στο κυνήγι της πρόκρισης να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου”.
- Την Τούμπα στο διάστημα των σχεδόν τριών χρόνων της παρουσίας σας στον ΠΑΟΚ την ζήσατε για τα καλά.
“Αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ με την ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας να δίνουν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας την ώθηση που απαιτείται για την κατάκτηση του επιθυμητού αποτελέσματος”.
- Ωστόσο ο ΠΑΟΚ αποτελεί τη μόνη ελληνική ομάδα που είναι μέσα και στους τρεις στόχους της συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League με αντίπαλό του στους 32 του θεσμού την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πώς βλέπετε αυτά τα δύο παιχνίδια;
“Και σε αυτά όπως με την ΑΕΚ θεωρώ πως η Τούμπα θα αποτελέσει το κριτήριο, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμβάλει στο να μπούνε οι βάσεις της πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ και να είναι μία ευρωπαϊκή δύναμη όμως σε δύο παιχνίδια και μάλιστα μέσα σε πέντε μέρες όλα μπορούν να συμβούν με τις πιθανότητες να είναι 50-50. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως έκανε και μέχρι στιγμής όποιον αντίπαλο και αν είχε να αντιμετωπίσει”.
- Σε αντίθεση πάντως με τη διεκδίκηση του Κυπέλλου και σε σχέση με πέρσι, όμως, ο ΠΑΟΚ βγήκε νωρίς εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
“Παρόλα αυτά όμως στα πλέι οφ και έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπορεί να επαναλάβει ό,τι και πέρσι. Να κερδίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό”.

πηγή sportouvorra,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου