Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ!!!

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη τη μαύρη μέρα, που έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κατσούρης,και κάθε ΠΑΟΚτσής, δεν τον ξεχνά.
Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 1998 όταν κυκλοφόρησε η τραγική αυτή είδηση που βύθισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο πένθος.
Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου του 1976. Πρωτόπαιξε μπάλα στην ομάδα της Ακαδημίας Πλάτωνος, όμως σε ηλικία 16 ετών επέστρεψε στη Νάουσα, απ όπου καταγόταν. Την περίοδο 1993-94, δεκαεπτάχρονο παιδί, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την ομάδα της Νάουσας στην Α εθνική και ακολούθησαν δύο σεζόν στη Β εθνική. Το καλοκαίρι του 1996, ο Γκίντερ Μπένγκστον είπε το “ναι” και ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε με πενταετές συμβόλαιο.
Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 1998, επέστρεφε στο σπίτι του μετά από μία παρτίδα ποδοσφαίρου σε γήπεδα 5Χ5 της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του στα Γιαννιτσά. Η κούραση σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχύτητα τον έσπρωξαν στο θάνατο. Έχασε τον έλεγχο του κάμπριο Rover που οδηγούσε, το όχημα προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητό καταστράφηκε ολοσχερώς και ο θάνατος ήρθε ακαριαία. Ο Κατσούρης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη μάχη.
Στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μπροστά στη Θύρα 1. Τη φανέλα με το νούμερο 17, που φορούσε ο Κατσούρης δεν την ξαναφόρεσε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ...
Φέτος, από τις 18 έως τις 20 Απριλίου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ, στη Νέα Μεσημβρία, το 3ο διεθνές τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης” με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ένα είναι σίγουρο...Παναγιώτη ζείς...για πάντα ΠΑΟΚτσής...Θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου