Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ TEAM ΤΟΥ ΠΑΟΚ.....

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια, είναι οι συχνοί τραυματισμοί των παικτών.Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και η αποκατάσταση των τραυματιών,ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ αναρωτιέμαι αν υπάρχει...Το ιατρικό team της ομάδας, ουδέποτε έπεσε μέσα στις προβλέψεις του, και ουδέποτε παίκτης που τραυματίστηκε, γύρισε πίσω στην ομάδα υγιείς και στην ώρα του...


Ο Λίνο δεν έκανε επέμβαση όταν έπρεπε, στην αρχή καλοκαιριού. Έκανε το Σεπτέμβριο. Έφυγε γι΄ αποκατάσταση στην πατρίδα του, όπου κανείς δεν ξέρει τι έκανε, επέστρεψε, έπαιξε για 2-3 αγώνες και ξανατραυματίστηκε…
Ο Μουσλίμοβιτς έκανε επέμβαση στους κοιλιακούς,έκανε αποθεραπεία, επέστρεψε, έπαιξε 1-2 αγώνες και έπαθε ξανά υποτροπή. Ο Σαβίνι που υποτίθεται ότι είχε χιαστό, πήγε στην Ιταλία και αποδείχτηκε ότι δεν είχε απολύτως τίποτα.  
Ο Ζουέλα έπαθε πάλι υποτροπή. Ο Ίβιτς δεν είχε τίποτα όπως του έλεγαν και πήγε κι έκανε αρθροσκόπηση γιατί είχε τελικά, ρήξη μηνίσκου!
Και να μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις τραυματιών πέρυσι, όπως ο Φιλομένο, που οι 15-20 μέρες απουσίας τους, γίνανε έξι μήνες, του Κοντρέρας και του Σνάουτσερ, που έμειναν εκτός αγώνων περισσότερο απ όσο είχε αρχικά υπολογιστεί.
Απορώ, πώς σε μια επαγγελματική ομάδα, ο κάθε Λίνο και Βιτόλο και Μουσλίμοβιτς, ζητάνε άδεια και τους δίνεται, και πάνε για διακοπές και αποθεραπεία στην πατρίδα τους.
Κανονικά, οι παίκτες έπρεπε να είναι εδώ, να παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς και να ελέγχεται η πορεία της αποθεραπείας τους.  Ίσως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην διαθέτει ιατρικό επιτελείο.
Όσον αφορά το θέμα του Βιτόλο, είναι απορίας άξιο πως μπορεί να έπαθε λοίμωξη.Δεν έκανε χειρουργείο που να δικαιολογεί είσοδο άλλου σώματος στο γόνατο (μόσχευμα), ράμματα εσωτερικά, όπως η πλαστική χιαστού ή η χονδροπλαστική.
Ο μηνίσκος είναι επέμβαση 35-40 λεπτών. Για να πάθει λοίμωξη, πρέπει να έκανε χειρουργείο πάνω από δυο ώρες. Πώς έγινε αυτό, λοιπόν;  
Αλλά και για να ήτανε προβληματικά τα εργαλεία ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο, για να μην το αποκλείσουμε τελείως, θα πρέπει να υπήρχε γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο με την αποστείρωση και να υπήρχε μια σειρά από λοιμώξεις περί τις 16/12.   
Για να λένε όμως οι Ισπανοί ότι έχει λοίμωξη από το χειρουργείο, θα πρέπει να έχει μαζέψει υγρό στο γόνατο, να του κάνανε παρακέντηση, στη συνέχεια καλλιέργεια και να καταλήξανε για το είδος του μικροβίου.  
Λοίμωξη μετά από 21 μέρες?Αυτό συμβαίνει συνήθως στις δυο βδομάδες. Και αυτό, μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε ασθενή που είναι αλλεργικός και δεν πάρει για διάφορους λόγους αντιβίωση. 
Ο ερασιτεχνικός χειρισμός των τραυματιών στον ΠΑΟΚ εκθέτει ανεπανόρθωτα για ακόμη μια φορά το επιτελείο του ΠΑΟΚ, με βασικό θύμα την ίδια την ομάδα....

1 σχόλιο:

  1. ολοι γιατροι γιναμε σε αυτη τη χωρα.ο καθενασ λεει τα δικα του.ελλαδαραααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή