Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΙΤΟΛΟ...

Χθες βράδυ, μάθαμε ότι ο Ισπανός άσσος πιθανόν να απουσιάσει για ακόμη έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο σε όλους εμάς που θεωρούμε την παρουσία του απαραίτητη στους δύσκολους αγώνες που έρχονται.


Κατά γενική ομολογία η απουσία του Βιτόλο από την μεσαία γραμμή είναι ένα δυσαναπλήρωτο ζήτημα, μια και στην φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης του. Ο Ισπανός μέσος είναι η ραχοκοκκαλιά της ομάδος, τα πνευμόνια της και η ενέργεια της. Χωρίς αυτόν η ομάδα ασφυκτιά, μια και ο πολύς Π.Γκαρσία φαίνεται πως δεν μπορεί μόνος του να αναπληρώσει το κενό του.
Πέντε φορές απουσίασε ο Βίκτωρ Βιτόλο από τις φετινές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για πέντε αγώνες σε όλους τους θεσμούς.
Ήταν οι αγώνες: Φενέρμπαχτσε - ΠΑΟΚ 1-1 , ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 0-1, Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 2-1, Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 1-1.
Όπως όλοι καταλαβαίνουν, πρόκειται για πέντε παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Μόνο σε ένα κέρδισε και αυτό ήταν το ματς ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 2-1,σε ένα παιχνίδι μέσα στην Τούμπα, με αντίπαλο μια ομάδα Β Εθνικής, όπου η επικράτηση ήταν απίστευτα δύσκολη.
Από εκεί και πέρα είχε δύο ισοπαλίες, μία χθές και μία στην Κων/πολη σε ένα μάτς που έπαιζε ο Σορλέν, ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να καλύψει επάξια την απουσία του Ισπανού και δύο ήττες με από ομάδες που σαν αμυντικά χαφ είχαν τους 35χρονους και βάλε Στολτίδη και Νεμπεγλέρα!!!
Επιπλέον το άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ΠΑΟΚ και στα πέντε παιχνίδια δέχθηκε γκολ. Από όλους τους αντιπάλους του.
Κατ’ επέκταση η απουσία του Βιτόλο επηρεάζει και την απόδοση του Γκαρσία από τα πόδια του οποίου πρέπει να περάσει η μπάλα μια και η ομάδα φέτος δεν έχει επιτελικό μέσο που θα κάνει το παιχνίδι.
Όσο η απουσία του Βιτόλο θα μεγαλώνει σε διάρκεια,τόσο ο ΠΑΟΚ θα έχει σοβαρό πρόβλημα,ένα πρόβλημα στο οποίο η λύση δεν είναι τόσο απλή μια και λεφτά για μεταγραφές δεν υπάρχουν, και ο Ζαγοράκης περιμένει ακόμα τους Μάγους με τα δώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου