Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά και κάηκε και στις Σέρρες. Η απόδοση του ήταν και πάλι κάτω του μετρίου. Σε αυτό οφείλεται κυρίως η έλλειψη προσανατολισμού και η κακή διαχείριση των αγώνων από τον πάγκο.


Δυστυχώς η ομάδα μας, μετά την αποχώρηση του Σάντος, πετάει στον αυτόματο πιλότο.Οι επιλογές της διοίκησης στο θέμα του προπονητή, ήταν το λιγότερο τραγικές.Η ομάδα φέτος βασίζεται στις ατομικές εξάρσεις κάποιων παικτών.Η απουσία σοβαρού προπονητή στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι εμφανής.Ο Χάβος το μόνο που μπορεί και έχει καταφέρει να δώσει στην ομάδα είναι ηρεμία στα αποδυτήρια και τίποτα άλλο.Τακτικά και ουσιαστικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον.
Το μπέρδεμα στο μυαλό των οπαδών αρχίζει από το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ πορεύεται χωρίς ένα συγκεκριμένο πλάνο. Ναι, η ομάδα είναι μέσα και στους τρεις στόχους της, ναι, ψάχνει τον τίτλο που τόσο πολύ της λείπει μέσω της διοργάνωσης του Κυπέλλου, όμως δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα πορευτεί έως το τέλος της περιόδου.
Κυρίως, αυτό που είναι θολό στο μυαλό κάθε ΠΑΟΚτσή έχει να κάνει με τις επιλογές του προπονητή μέσα από το ρόστερ της ομάδας.
Μήπως τελικά στον ΠΑΟΚ το πήραν απόφαση ότι το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά στα πλέι οφ και τώρα η εποχή προσφέρεται για πειραματισμούς; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι ο κόσμος να το μάθει για να ξέρει με ποια στάνταρ θα κάνει την κριτική του για την ομάδα.
Γι' αυτό είναι αναγκαίο, αν πραγματικά έχει επιλέξει ο Χάβος να τους δώσει χρόνο συμμετοχής από 'δω και στο εξής, να εξηγηθεί στον κόσμο ποιο ακριβώς είναι το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας μέχρι το τέλος της περιόδου.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στις Σέρρες,ο προπονητ΄ς του ΠΑΟΚ τόνισε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να αλλάξει το σχηματισμό από 4-4-2 σε 4-5-1. Το γιατί έπρεπε δεν το ανέλυσε, με την δικαιολογία ότι τα θέματα τακτικής δεν πρέπει να είναι θέμα δημόσιας συζήτησης. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει πουθενά  και όσο ο Χάβος επιλέγει αυτή την τακτική θα αδικεί τον εαυτό του και θα δίνει το δικαίωμα στον κάθε φίλαθλο να του προσάπτει ό,τι περάσει από το μυαλό του.
Επιπλέον καθημερινά διαβάζουμε για λίστες παικτών υπό παραχώρηση, για μεταγραφές που δεν γίνονται ποτέ, για επενδυτές που ακόμη δεν ξέρουμε τι χρώμα έχουν... Όλα αυτά δημιουργούν ταραχή και αβεβαιότητα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δικαίως ανυσηχούν για το μέλλον της ομάδας τους.
Όσο η μπάλα θα πηγαίνει δοκάρι και έξω, στο αγωνιστικό τμήμα τόσο οι αντιδράσεις θα αυξάνουν. Γι αυτό τον λόγο η διοίκηση πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις και απαντήσεις. Ο χρόνος αρχίζει να πιέζει την ομάδα, η υπομονή των φιλάθλων εξαντλείται και ο Ζαγοράκης περιμένει τους επενδυτές, σαν μοναδική σανίδα σωτηρίας.Μακάρι το σήριαλ να έχει ευτυχή κατάληξη και ο ΠΑΟΚ να βρει επιτέλους την ηρεμία του...
Διαφορετικά σκηνές απείρου κάλους, σαν αυτές μετά το παιχνίδι με τον συμπολίτη, και ακόμη χειρότερες, θα κάνουν την εμφάνιση τους, με κίνδυνο να γκρεμίσουμε όλοι μαζί αυτό το οικοδόμημα που με τόσο κόπο και ιδρώτα φτιάξαμε τα τελευταία 3 χρόνια....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου