Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

DIEGO ARIAS...ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ VITOLO Η ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

Diego Arias – Κλώνος του Vitolo ή κάτι καλύτερο ; 
 
Έχουμε και λέμε…

Πολλοί δημοσιογράφοι από πληροφορίες και βλέποντας προφανώς και κάποια βιντεάκια στο youtube έκαναν λόγο για κλώνο του Vitolo. Δεν θα διαφωνήσω… Απλά έχοντας μια συνολική εικόνα του Arias, θα τολμήσω να πω ότι μιλάμε για μια βελτιωμένη έκδοση του Ισπανού μέσου. Απίστευτα τρεξίματα, πολλές φυσικές δυνάμεις σε σημείο να βγάζει ένα 90λεπτο στον ίδιο ρυθμό ενώ είναι και πολύ δυνατός στα ατομικά μαρκαρίσματα (βλ. Pablo Garcia). Είναι πιο αργός από τον V.Vitolo άλλα διαθέτει μεγαλύτερο μυϊκό όγκο και ύψος από τον Ισπανό (γύρω στο 1.80 που του επιτρέπει να παίζει με το σώμα και να είναι δυνατός και στο ψηλό παιχνίδι ειδικά στην πρώτη μπαλιά που έρχεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σε θέματα τακτικής….

Η Once Caldas,τουλάχιστον σε αυτά τα παιχνίδια που την παρακολούθησα , αγωνιζόταν συνήθως με διάταξη 4-3-3 και κάποιες φορές με 4-2-3-1.

Ο Arias στο 4-3-3 είχε τον ρόλο του καθαρού αμ. χαφ, του παίκτη δηλαδή που έπαιζε μπροστά ακριβώς από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Από αυτόν ξεκινούσε το παιχνίδι της ομάδας του και σε αυτόν τελείωνε το παιχνίδι του αντιπάλου λειτουργώντας σαν κυματοθραύστης. Στο 4-2-3-1 είχε σαφώς πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του το οποίο με έκανε αρκετή εντύπωση είναι η πρόθεση του και η δυνατότητά να προωθεί συνεχώς κάθετα το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν έχει την 40αρα μπαλιά του Garcia άλλα θεωρώ ότι έχει καλύτερη πάσα από τον Vitolo.

Η Once Caldas βασιζόταν, τουλάχιστον στην περυσινή χρονιά άλλα και από το 2004 που την γνώρισα (κατέκτησε το Libertadores εκείνη τη χρονιά), πολύ στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Έχοντας 3 βέλη στην επίθεση ( D.Moreno,Urribe, Cardenas ) και 2 πλάγια full back,o ρόλος των τριών χαφ ήταν κυρίως ανασταλτικός και η γρήγορη πρώτη πάσα για να βγει η ομάδα στην κόντρα. Από τα 3 χαφ της Once Caldas ο Arias ήταν σαφώς ο ποδοσφαιριστής ο οποίος ξεχώριζε και για την προσωπικότητα που είχε στο παιχνίδι του.

Συνοψίζοντας θεωρώ ότι το μοναδικό ρίσκο της όλης υπόθεσης είναι το ότι ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από Λατινική Αμερική την χειμερινή περίοδο, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να πάρει τον ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο, πληρώνοντας μόνο το συμβόλαιο του, θεωρώ ότι το ρίσκο είναι μικρό και αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου