Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

WHO IS WHO...ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Ο Σταφυλλίδης ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ εδώ και πέντε χρόνια, προερχόμενος από τους Αετούς Ακροποτάμου. Τον τελευταίο χρόνο προπονείται με την πρώτη ομάδα, και όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η στιγμή που θα φορέσει τη φανέλα του Δικέφαλου δίπλα σε ποδοσφαιριστές που πριν λίγα χρόνια ήταν ινδάλματά του. Στην αρχή της σεζόν πήρε μία γεύση συμμετέχοντας στο φιλικό αγώνα με τον Πανθρακικό.


Φυσική του θέση όπως δηλώνει ο ίδιος είναι εκείνη του το αριστερού χαφ, όμως ο προπονητής της Β’ ομάδας Νίκος Κολομπούρδας, τον καθιέρωσε ως αριστερό αμυντικό και οι εμφανίσεις του Σταφυλλίδη τον δικαιώνουν.
Πρόπερσι, ο 17χρονος (γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1993) , που είναι βασικό στέλεχος των Εθνικών ομάδων παίδων (αρχικά) και νέων, συμμετείχε σε 15 προπονήσεις της πρώτης ομάδας, όμως ένας τραυματισμός στη μέση που τον κράτησε 7 μήνες εκτός έδωσε παράταση στις φιλοδοξίες του. Ένας τραυματισμός ήταν υπεύθυνος και για την μη συμμετοχή του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και φέτος, όμως η θέληση και το ταλέντο του φαίνεται ότι ξεπερνούν τις ατυχίες.
Ο Κώστας Σταφυλλίδης προπονείται όλη την βδομάδα εκτός Παρασκευής με την πρώτη ομάδα, ενώ την Παρασκευή με τη δεύτερη ’(Κ20). Για να το καταφέρνει αυτό, δεδομένου ότι οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ είναι πρωινές, παρακολουθεί μαθήματα σε νυχτερινό σχολείο.
«Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι σωστοί απέναντι μου, αλλά επαφές έχω κυρίως με τους Έλληνες, τον Κουτζαβασίλη τον Μπαλάφα, τον Γεωργίου και τον Αθανασιάδη» δήλωσε κάποτε ο νεαρός μπάκ, που έχει πρότυπα τους Ρομπέρτο Κάρλος και Νταβίντ Σίλβα.
Τα κέρδη της τριβής με την πρώτη ομάδα, είναι πολλά, καθώς όπως δηλώνει και ο ίδιος «είδα την φυσική μου κατάσταση να βελτιώνεται κάτι που μου έδωσε και μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι μου»
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Β’ ομάδα που διανύει εξαιρετική πορεία φέτος, απάντησε ότι «και τις προηγούμενες χρονιές είμαστε καλοί, μας έλειπε όμως το αποτέλεσμα και η ψυχολογία. Ο προπονητής μας έδωσε το πνεύμα του πρωταθλητή που μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια». Ελπίζω να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».
Όσο για την προσωπική φιλοδοξία του, ήταν ξεκάθαρος: «Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που αγαπώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου