Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ


Η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα. Σπουδαία ομάδα, όπως φροντίζει να αποδεικνύει σε κάθε αγώνα της. Έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, όπου μπορεί για τον κόσμο σαν όνομα να ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λοβ, αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι μόνο αυτός. Οι Ρώσοι έχουν δύο και τρεις επιλογές για κάθε θέση της ενδεκάδας και είναι τρομερά αποτελεσματικοί σε όλα τα παιχνίδια τους.

Στη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία, η ΤΣΣΚΑ έχει 7 νίκες και μία μόλις ισοπαλία στους αγώνες που έδωσε και το έκανε με επιβλητικό τρόπο, καθώς σκοράρει κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι (έμεινε στο ένα γκολ μόνο στον τελευταίο και αδιάφορο αγώνα της με την Σπάρτα Πράγας. Αυτή η εκπληκτική της επιθετική συγκομιδή είναι απόρροια του περισσεύματος ταλέντου που έχει στη γραμμή κρούσης και στα χαφ. Στην επίθεση, πέραν του Βάγκνερ Λοβ, είναι ο Τσέχος Νέσιντ και ο Ιβοριανός Ντουμπιά. Ο τελευταίος στην Ευρώπη έχει πετύχει επτά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και τον ακολουθεί ο Νέσιντ με έξι. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των δύο παικτών είναι το νεαρό της ηλικίας (23 και 21 αντίστοιχα), η σπουδαία τεχνική κατάρτιση και η πολύ μεγάλη ταχύτητα που έχουν.
Τα… ίδια χαρακτηριστικά με την επίθεση διαθέτουν και οι παίκτες της μεσαίας γραμμής της ΤΣΣΚΑ. Φέτος καθιερώθηκαν οι πιτσιρικάδες Τζαγκόεφ και Μαμάεφ, που βρήκαν θέση στη βασική ενδεκάδα, ενώ βασικός και αναντικατάστατος είναι ο Ιάπωνας Χόντα, που είχε κάνει θραύση στα περσινά παιχνίδια του Champions League, όπου οι Ρώσοι είχαν κάνει πολύ καλή πορεία, με διπλά σε έδρες όπως της Σεβίλλης και της Μπεσίκτας, πριν αποκλειστούν από την Ίντερ.
Η ΤΣΣΚΑ δεν αποτελεί εξαίρεση στο ότι, ως γνήσια ρωσική ομάδα, εμπιστεύεται στην άμυνα τα δικά της παιδιά. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο διεθνής Ακινφέεφ που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός τερματοφύλακας, ενώ στην οπισθοφυλακή της ξεχωρίζουν ο Ιγκνάσεβιτς, ο 19χρονος Σενίκοφ, ο Λιθουανός Σεμπεράς και τα αδέρφια Μπερεζούτσκι.
Επαναλαμβάνοντας τα βασικά αγωνιστικά γνωρίσματα της ΤΣΣΚΑ, πρόκειται για ομάδα γεμάτη ταλέντο, ταχύτητα και νιάτα. Και στα… τελευταία επιμένουμε, για να δείξουμε πως και ομάδες τεράστιου κόστους και υψηλών στόχων, όπως είναι η ρωσική, εμπιστεύονται τον 20χρονο Τζαγκόεφ, τον 22χρονο Μαμάεφ, τον 19χρονο Σενίκοφ, τον 21χρονο Νέσιντ, τον 23χρονο Ντουμπιά. Και όχι με λίγο χρόνο συμμετοχής, αλλά με μια θέση στην ενδεκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου