Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΕΚΤΟΣ EUROLEAGUE ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν άντεξε... Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο ημίχρονο (32-34), όμως στο δεύτερο μέρος  έχοντας σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα "λύγισε" με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Γαλατασαράι με 64-77. Έτσι οι "ασπρόμαυροι" αποκλείστηκαν από την Ευρωλίγκα και πλέον συνεχίζουν στο Γιούροκαπ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον επιθετικό πλουραρισμό των Τούρκων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως στην επανάληψη ο "Δικέφαλος" έπαιρνε μόνο βοήθειες από τον Καλαμπόκη, τον ανάγκασαν σε ήττα.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο πρώτο μέρος είχε σε εξαιρετική μέρα τους Ράιτ και Γκόρι, όμως οι δύο τους από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την καλή δουλειά που έκαναν στα πρώτα 20' και έτσι αυτό το γεγονός ήταν... καταδικαστικό για τον "Δικέφαλο".

Καλύτερο ξεκίνημα για Γαλατά
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μουδιασμένα στο ματς (0-4) αλλά με ένα σερί 6-0 και με τον Γκόρι να δείχνει από την αρχή του αγώνα πως "πατάει" καλά, προηγήθηκε με 6-4. Κάπου εκεί ωστόσο η πιεστική άμυνα της Γαλατά στους "κοντούς" του "Δικεφάλου" είχε ως αποτέλεσμα οι "ασπρόμαυροι" να μπλοκάρουν επιθετικά και οι Τούρκοι να πάρουν αέρα πέντε πόντων (6-11).

Σούπερ Ράιτ και Γκόρι
Η ομάδα του Μαρκόπουλου ωστόσο "απάντησε" και παίζοντας καλή άμυνα, αλλά και έχοντας τους Ράιτ και Γκόρι σε εξαιρετική μέρα, με ένα επιμέρους σκορ 10-1 προηγήθηκε με 16-12 λίγο πριν την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου (έληξε με 18-15). Τα αρκετά λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαν ως συνέπεια η Γαλατά να προηγηθεί με 18-21, αλλά με τον Γκόρι και Ράιτ πάλι να είναι αυτοί που να δίνουν το σύνθημα για αντεπίθεση, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και πήρε εκ νέου προβάδισμα (26-23).

Μεγάλη ζημιά από τον Αντριτς
Σε εκείνο το σημείο ο Αντριτς έκανε μεγάλη ζημιά στην ρακέτα του ΠΑΟΚ και με έξι δικούς του πόντους η Γαλατά προηγήθηκε με 26-29, για να πάρουν τον "Δικέφαλο" στις πλάτες τους στην συνέχεια οι Ντικούδης και Καλαμπόκης που με δύο τρίποντα έκαναν το 32-31, το οποίο έγινε 32-34 με τρίποντο του Αρσλαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου. 

"Μπλόκαρε" επιθετικά, "πόνεσε" από τον Αρσλάν
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ "πόνεσε" αρκετά από τον Αρσλάν. Ο Τούρκος πλέι μέικερ έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα και βοηθούσε είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά με τις ασίστ του στους "ψηλούς" των Τούρκων. Έτσι η αντίπαλος του "Δικεφάλου" πήρε αέρα πέντε πόντων (41-46).
Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν και το γεγονός πως σε εκείνο το σημείο η Γαλατά έπαιρνε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετά λάθη αλλά και το ότι οι Γκόρι και ο Ράιτ είχαν σιγήσει επιθετικά, το σκορ έγινε 43-54, με τον Αρσλάν να έχει φτάσει τους 14 πόντους.

Προσπαθούσε μόνος του ο Καλαμπόκης
Οι Τούρκοι έπαιρναν στην συνέχεια πολλές βοήθειες από τον Αλντεμίρ, τον οποίο ο κακός -μέχρι εκείνη την ώρα- Αντριουσκεβίτσιους, δεν μπορούσε να περιορίσει, αλλά ο ΠΑΟΚ έχοντας ως ηγέτη του τον Καλαμπόκη κατόρθωσε να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (51-60) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ασταμάτητος ο Γκόρντον
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και το +14 (53-67) για την Γαλατά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της να είναι ο Γκόρντον που έδειχνε ασταμάτητος και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 56-69, για να "απαντήσει" στην συνέχεια ο Καλαμπόκης και να μειώσει στους 10 (59-69). Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο δεν εκμεταλλεύτηκε δύο επιθέσεις του για να "ρίξει" κι άλλο την διαφορά και ο Γκόρντον, ο οποίος ήταν φανερό πως είχε πάρει την ομάδα του στις πλάτες τους διαμόρφωσε το 59-72 γράφοντας ουσιαστικά τον επίλογο του αγώνα.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ : Σιπ 4, Λάκοβιτς 2, Τοπάλογλου, Σούμπερτ 2, Ατσίκ 3(1), Άντριτς 15, Αλντεμίρ 11, Γκόρντον 21(2), Σονγκάιλα 5, Αρσλάν 14(2), Οζέρ.

ΠΑΟΚ : Γκίντενς (0/4 σουτ), Στίγκερς 6(2/7 σουτ, 0/2 βολές), Αράπης, Γκορί 17 (6/12 σουτ, 6ριμπ), Ντικούδης 10(1), Καλαμπόκης 16(4), Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 11(5/10 σουτ, 6 λάθη), Γιαννακίδης, Καλές 4, Τσακαλέρης.

πηγή olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου