Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ...

Επειδή κανείς τόσες μέρες δεν κατάφερε να μας δώσει σαφείς εξηγήσεις, και επειδή δεν είναι καλό για την ομάδα μας να αιωρούνται αναπάντητα ερωτήματα, κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε μια έρευνα, αναφορικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να μπορεί να φέρει χρήματα από εξωτερικό για να προβεί σε μια επένδυση.


Ο κ.Φλωρίδης, ζει και δραστηριοποιείτε σε χώρα του εξωτερικού...Οπότε οποιαδήποτε απαίτηση για κατοχή ΑΦΜ και φορολογικής δήλωσης δεν ευσταθεί μια και ως μη κάτοικος φορολογείται στην χώρα που εδρεύουν οι επιχειρήσεις του και καμία σχέση δεν έχει με το Ελληνικό κράτος και την οικονομία...

Για να μπορέσει κάποιος μη κάτοικος να φέρει χρήματα στην Ελλάδα για μια επένδυση, μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους. Με μετρητά-cash (πράγμα αδύνατο), με επιταγή συνήθως τραπεζική και με έμβασμα.

Όσον αφορά την επιταγή-ες είναι συνήθως τραπεζικές, πράγμα που σημαίνει ασφάλεια για την εντόπια τράπεζα μια και για να βγει μια τραπεζική επιταγή απαιτείτε η ύπαρξη του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό του εκδότη.

Γίνεται κατάθεση προς εκκαθάριση πάντοτε μέσα από κάποιο λογαριασμό και ο χρόνος που απαιτείται για την εκκαθάριση της ποικίλει ανάλογα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και την εκδότρια τράπεζα.

Άρα σε αυτή την περίπτωση, ο κ.Φλωρίδης μπορεί να περιμένει το άνοιγμα της ΑΜΚ και με μια κατάθεση στον λογαριασμό του ΑΣ να προβεί στην αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Στην περίπτωση του εμβάσματος, απαιτείτε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Ελλάδα...

Οι μη κάτοικοι Ελλάδος επιτρέπεται να τηρούν λογαριασμούς καταθέσεων σε ευρώ και ξένα νομίσματα, η τροφοδότηση των λογαριασμών από τους δικαιούχους διενεργείται ελεύθερα ενώ η τροφοδότηση λογαριασμού μη κατοίκου από κάτοικο αντιμετωπίζεται ως πληρωμή στο εξωτερικό.

Για το άνοιγμα λογαριασμού μη κατοίκων ζητούνται οι ίδιες πληροφορίες που ισχύουν και για την εξακρίβωση των στοιχείων των πελατών κατοίκων Ελλάδος.

Ζητούνται ισχύοντα διαβατήρια (ή δελτία ταυτότητας για προερχόμενους από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που έχουν εκδοθεί από την χώρα της υπηκοότητας τους, και επιπλέον για τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προερχομένους προσωρινή άδεια παραμονής ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο, βίζα εισόδου ή σφραγίδα εισόδου, όπου αυτή απαιτείται. 

Σε περίπτωση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι αδυνατούν να προσκομίσουν ισχύον διαβατήριο, μπορεί να γίνει δεκτή, μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση που θα αιτιολογείται η μη προσκόμιση του διαβατηρίου, είτε η ανανεωμένη Άδεια διαμονής τους, είτε το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Φυγάδα. 

Όπου υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για την ταυτότητα του προσώπου, πρέπει να επιδιώκεται η εξακρίβωση από την Πρεσβεία ή το Προξενείο στην Ελλάδα της χώρας έκδοσης του πιστοποιητικού ή από αξιόπιστα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται στην χώρα προέλευσης του πελάτη .

Άρα τι χρειαζόμαστε? Διαβατήριο και βεβαίωση διεύθυνσης κατοικίας από το Τουρκικό Προξενείο....

Στην περίπτωση εισερχόμενου εμβάσματος σε μη κάτοικο από ατομικό λογαριασμό που διατηρεί στο εξωτερικό, δεν απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά μια και θεωρείτε μεταφορά ιδίων κεφαλαίων, πάντοτε βέβαια με την προϋπόθεση, ότι η τράπεζα και η χώρα από την οποία θα έρθουν τα χρήματα, είναι εγνωσμένης αξίας και όχι από πιστωτικό ίδρυμα αγνώστων λοιπών στοιχείων...

Μόνο τότε ο κ.Φλωρίδης θα έχει την υποχρέωση, για λόγους που αφορούν το “ξέπλυμα”, να αποδείξει από πού και τι αφορούν τα κεφάλαια αυτά...  

Τώρα όσον αφορά την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό που χρειάζεται είναι η απόκτηση κωδικού από την εκάστοτε χρηματιστηριακή, ένας κωδικός ο οποίος εφόσον ο πελάτης διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα, βγαίνει μόνο με την παρουσία ΑΔΤ ή Διαβατηρίου...

Όσον αφορά σε, το λευκό ποινικό μητρώο, αυτό εξαρτάται από το αντικείμενο και την μορφή των αξιόποινων πράξεων που μπορεί να εκκρεμούν η όχι για τον καθένα από εμάς.

Συμπέρασμα? Υπό την προϋπόθεση ότι τελικά θα γίνει ΑΜΚ στα τέλη του μήνα, ο κ.Φλωρίδης, εφόσον έχει στη διάθεση του Διαβατήριο, Βεβαίωση τόπου διαμονής από το Προξενείο, λευκό ποινικό μητρώο, διάθεση για επένδυση και φυσικά τα χρήματα, μπορεί κάλλιστα να αναλάβει το 51% του ΠΑΟΚ είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι... Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά ο ίδιος θέλει τον ΠΑΟΚ και αν ο ΠΑΟΚ θέλει εκείνους....Ένα είναι σίγουρο....Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου